حجتالاسلام دکتر سیدعیسی مسترحمی، محقق قرآنی و استاد دانشگاه در نشست شگفتیهای قرآن گفت: یکی از راههای اثبات حقانیت پیامبران الهی معجزه است و فصاحت و بلاغت قرآن نیز معجزه پیامبر اسلام(ص) به شمار میرود. امروزه برای اثبات حقانیت قرآن باید به ابعاد جدیدی مانند اعجاز علمی قرآن توجه کرد تا حقانیت اسلام و قرآن ثابت شود.-
دکتر مسترحمی با بیان اینکه اعجاز علمی قرآن راهی برای اثبات حقانیت آن است، گفت: بررسی اعجاز علمی قرآن و آیات علمی این کتاب آسمانی راهی است برای اثبات حقانیت اسلام و قرآن؛ به این دلیل که زبان علم، زبانی عمومی است و برای همه افراد قابل فهم و درک است. تاکنون افراد بسیاری با مشاهده و درک اعجاز آیات علمی قرآن به اسلام گرویدهاند؛ از جمله مدیر رصدخانه توکیو که با شناخت آیات علمی قرآن مسلمان شده است.
در ادامه جلسه مسترحمی به بررسی مصادیق علمی آیات قرآن با اشاره مستقیم به آیات پرداخت و با اشاره به سوره «طارق» عنوان کرد: آیات ابتدایی سوره «طارق» به یکی از شگفتیهای نجوم که بشر امروزه به آن دست پیدا کرده است، اشاره دارد. طارق در زبان عربی چند معنا دارد و طریق و راه، زدن و کوبیدن، وارد شدن شبانه به منزل یا شهری از معانی طارق هستند. بر این اساس، طارق کسی است که شب هنگام در خانهای را میکوبد و وارد میشود.
این محقق علوم قرآنی اظهار کرد: دانشمندان علم نجوم امروزه کشف کردهاند که طارق ستارههایی هستند که به جایی نفوذ میکنند. منظور قرآن از طارق ستارههای «نوترونی» است. این ستارهها جرمی بیشتر از پنج برابر خورشید دارند و در پایان عمر شروع به انقباض میکنند. بخشهای بیرونی این ستارهها پس از انفجار تبدیل به سحابی و بخشهای مرکزی بسیار فشرده و چگال میشوند. این چگالی حدود 100 هزار میلیون کیلوگرم در سانتیمتر مکعب میشود.
وی افزود: چون این ستارهها بسیار چگال هستند، در آسمان به جرم دیگری برخورد میکنند و امواجی را هچون صدا از خود ساطع میکنند که با رادیو تلسکوپها شنیده میشود. به دلیل صدایی که از آنها شنیده میشود، به آنها ستارگان «تپنده» هم گفته میشود. آیات ابتدایی سوره طارق هم میفرماید «قسم به ستارههایی که در میزنند و سوراخ کنندهاند.» این آیه در واقع اشارهای مستقیم به ستارههای نوترونی دارد.
مسترحمی در ادامه با اشاره به خورشید و عباراتی که خداوند در قرآن برای خورشید ذکر کرده است،گفت: انسانها تا قرنها گمان میکردند که خورشید به دور زمین میچرخد. بنا بر نظریه بطلمیوس، خورشید به فلک خود متصل است و ثابت میماند اما در آیات قرآن آیات متعددی وجود دارد که بیان میکند خورشید در حال حرکت است. امروزه حرکتهای زیادی برای خورشید در نظر گرفته شده است، حرکت وضعی و حرکت انتقالی از جمله حرکتهای خورشید به شمار میروند.
مسترحمی یادآور شد: خداوند در قرآن از حرکت خورشید با عنوان «والشمـــــــس تجــــری» یاد میکند به معنای خورشیدی که در جریان و حرکت است و هر روز از جرم آن کاسته میشود که این تعبیر دقیق علمی اشاره به حقیقت وجودی و ماهیت علمی خورشید دارد که امروزه توسط دانشمندان کشف شده است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: دانشمندان پیشین چون ارسطو معتقد بودند خورشید عمر ابدی دارد و از بین نخواهد رفت، در حالی که قرآن با آیه «لاجل مسمی» به معنای «تا زمانی معین» اعلام میکند که خورشید تا زمانی معین زنده خواهد بود و پس از آن از بین خواهد رفت. دانشمندان نجوم معتقدند که خورشید 10 میلیارد سال عمر میکند و تاکنون نیمی از عمر خود را سپری کرده است و قرآن به صراحت بیان میکند که خورشید دچار زوال و مرگ خواهد شد.
وی ادامه داد: همه این آیات نشاندهنده این موضوعاند که قرآن امروزه هم اعجاز خود را نشان داده است و این مباحث علمی تنها به زمان نازل شدن قرآن اختصاص ندارند و در همه زمانها قابل درک هستند.
سلسله نشستهای شگفتیهای قرآن کریم از 15 مهرماه هر هفته دوشنبهها از ساعت 15 و 30 دقیقه تا 17 با حضور حجتالاسلام دکتر مسترحمی در سالن اندیشه جوان واقع در صحن مصلای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری برگزار شد.
نظر شما