به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «چگونه نمونهگیری کنیم (مقدمهای بر نمونهگیری پژوهش پیمایشی)» را گراهام کالتون نوشته و بهروز گرانپایه آنرا ترجمه کرده است.
کتاب با ذکر مقدمهای در ارتباط با انواع روشهای نمونهگیری، در چهار فصل نخست به موضوعات «نمونهگیری تصادفی ساده»، «نمونهگیری سیستماتیک»، «طبقهبندی» و «نمونهگیری چند مرحلهای و خوشهای» پرداخته است.
«نمونهگیری احتمالی متناسب با حجم»، «سایر روشهای احتمالی» و «چارچوبهای نمونهگیری» عنوانهای بعدی کتاب را تشکیل میدهند. در این فصلها به مباحثی چون نمونهگیری دومرحلهای، نمونهگیری تکرارشونده، عضوهای گمشده و فهرستبرداریهای تکراری اشاره شده است.
نویسنده کتاب در فصل نهم با عنوان «بدون پاسخ» کوشیده مساله بدون پاسخ ماندن برخی پرسشها در پرسشنامههای پیمایشی را بررسی کند. در این بخش از کتاب، علت نگرانی محقق نسبت به مساله بدون پاسخها، امکان بروز تفاوت نظر غیر پاسخگوها نسبت به پاسخگوها عنوان شده است.
فصلهای دهم و یازدهم کتاب به «تحلیل پیمایش» و «حجم نمونه» اختصاص دارند. مباحث مربوط به خطاهای نمونهگیری و حجم نمونه حجم عمده محتوای این دو فصل از کتاب را شامل میشوند.
فصل دوازدهم با عنوان «دومثال» نمونههایی با موضوع پیمایش مصاحبهای تلفنی و پیمایش مصاحبهای چهره به چهره ملی را بررسی کرده است. «نمونهگیری غیراحتمالی» و «ملاحظات پایانی» نیز دو فصل پایانی کتاب حاضر هستند.
در بخشی از مقدمه کتاب حاضر به قلم مولف آمده: «کتاب کالتون راه میانه خوبی برای توضیح روشهای نمونهگیری است. این کتاب، براساس نمونهگیریهای ذهنی اساتید آمار طراحی نشده بلکه متنی کاملا روان و قابل درک برای کسانی است که شناخت متعارفی از آمار مقدماتی دارند.»
کتاب «چگونه نمونهگیری کنیم (مقدمهای بر نمونهگیری پژوهش پیمایشی)» با شمارگان یک هزار نسخه در 159 صفحه، به بهای هشت هزار تومان از سوی نشر نی به چاپ رسیده است.
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
نظر شما