میثم مرادیبیناباج در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: سال گذشته گروه تحقیقاتی حوزه هنری استان خراسان شمالی با سرپرستی مهدی الهیفرد با هدف انجام مصاحبه درباره خاطرات و مباحث مربوط به انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی با اهالی شهرستانهای این استان تشکیل شد.
وی ادامه داد: این گروه پس از تشکیل، بلافاصله کار مصاحبه با مردم شهرستانهای بجنورد، شیروان، مانه و سملقان، اسفراین، گرمه، جاجرم و فاروج و تدوین آنها را آغاز کرد.
مرادیبیناباج عنوان کرد: مردم شهرستانهای مذکور در مصاحبههای انجام شده درباره جنایتهایی که از سوی رژیم شاه صورت گرفته است و مبارزاتی که علیه آن رژیم انجام دادهاند مطالبی را بیان کردهاند که در کتابهای «پابرهنه»، «کاخ و کوخ»، «پینه به دستها»، «فریاد در خاموشی»، «رضا و نارضا»، «مُشت و درفش» و «طعم انقلاب» ارایه میشوند.
رییس حوزه هنری استان خراسان شمالی با بیان اینکه این آثار اکنون در مرحله چاپ به سر میبرند و در ایام دهه فجر منتشر خواهند شد، گفت: هر کدام از این کتابها با ساختار مشابه، وضعیت اجتماعی مردم شهرستانهای مذکور را در سالهای آغاز انقلاب اسلامی، واکنش مردم در برابر تعدی رژیم پهلوی، حوادث تاثیرگذار و نقاط عطف شکلگیری انقلاب اسلامی میان مردم را بازگو میکنند.
وی عنوان کرد: خاطرات مندرج در این آثار با زبانی ساده، صمیمی، گویا و کوتاه ارایه شدهاند. نویسنده در این آثار به زبان و گویش خاطرهگویان پایبند بوده و بر اساس مستندات معتبر به ارایه خاطرهها اقدام کرده است.
مرادیبیناباج از تدوین کتاب دیگری با موضوع شهدای روستای چخماقلو (از روستاهای واقع در استان خراسان شمالی) خبر داد و گفت: روستای چخماقلو به نسبت جمعیتش در زمان جنگ (حدود یک هزار و 200 نفر) 31 شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده است. بنابراین، این روستا به دارالشهدا تغییر نام داد. بر این اساس سال گذشته در سفر رهبری به این روستا، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز حضور داشت و از این روستا به عنوان روستای شاخص و نمونه کشوری یاد کرد.
رییس حوزه هنری استان خراسان شمالی ادامه داد: در این راستا حوزه هنری این استان نیز تصمیم گرفت کتابی را با هدف معرفی موقعیت جغرافیایی و فرهنگی روستای چخماقلو و شناساندن شهدای این روستا تدوین و تا پایان سال جاری منتشر کند.
وی توضیح داد: حوزه هنری استان خراسان شمالی در نظر دارد تا پایان سال جاری، کتابی را با هدف معرفی و تکریم والدین شهدای این استان گردآوری و منتشر کند. این اثر به زوایای مختلف زندگی روزمره والدین و خانواده شهدا میپردازد. همچنین این کتاب موقعیت اجتماعی و برخی فعالیتهای شاخص آنها را بیان میکند.
مرادیبیناباج در پاسخ به این سوال که «حوزه هنری استان خراسان شمالی در حوزه تجهیز کتابخانههای عمومی و خصوصی استان چه اقدامهایی انجام داده است؟» گفت: تجهیز کتابخانههای استان وظیفه حوزه هنری نیست، اداره کتابخانههای عمومی استان و سایر مراکز فرهنگی مانند کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد این مسوولیت را بر عهده دارند. اما حوزه هنری استان، کتابخانه تخصصی در خود جا داده است که بیش از پنج هزار عنوان کتاب با موضوعهای مختلف را دربردارد. میکوشیم در طول سال در راستای توسعه کمّی و کیفی این کتابخانه اقدام کنیم.
رییس حوزه هنری استان خراسان شمالی در ادامه توضیح داد: این کتابخانه از سال 1390 فعالیتهای نرمافزاری خود را آغاز کرده است. در این راستا، از همان سال به تدوین، چاپ و انتشار کتابهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اقدام کردیم؛ بهگونهای که تاکنون هشت عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چاپ و منتشر کردهایم و 9 عنوان دیگر در دست چاپ و انتشار داریم.
وی از کتاب «جِنین» اثر علیرضا طاهری به عنوان اثر منتشر شده از سوی حوزه هنری استان خراسان شمالی در سال جاری یاد کرد و گفت: این اثر در قالب داستان و از زاویه دید یک خبرنگار آمریکایی به بیان حوادث و جنایتهایی که در اردوگاه [فلسطینی]جِنین از سوی صهیونیستها رخ میداد، میپردازد.
مرادیبیناباج با بیان اینکه این خبرنگار بر اساس یک سلسله اتفاقات، به اردوگاه جِنین راه مییابد و از نزدیک کشتار دسته جمعی افراد را مشاهده می کند، گفت: این اثر در نهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره، رتبه برگزیده را کسب کرده است.
رییس حوزه هنری استان خراسان شمالی عنوان کرد: «آبنبات هلدار» عنوان کتاب دیگر حوزه هنری استان خراسان شمالی است که در سال جاری راهی بازار نشر شده است. این اثر در قالب طنز زوایای زندگی نوجوان بجنوردی را در دوران هشت سال دفاع مقدس بررسی و مخاطبان را با اوضاع و حال و هوای دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آشنا میکند.
چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
نظر شما