سید محمدحسن ابوترابیفرد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در سیزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ گفت: در صورت پیش قدم شدن علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای واگذاری صنعت چاپ به بخش خصوصی، مجلس در حوزه قانونگذاری دولت را همراهی خواهد کرد.-
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی ایران با ابراز احترام به اهالی صنعت چاپ گفت: هدفم از شرکت در این مراسم، قدردانی از زحمات اهالی زحمتکش صنعت چاپ است. امیدوارم بتوانیم در کنار علی جنتی که با کولهباری از دانش، سکاندار فرهنگ کشور شدهاند از ظرفیتهای بالای قوه اجرایی و قانونگذاری کشور برای توسعه صنعت چاپ استفاده کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد ادامه داد: ضرورتی به گفتوگو در باب نقش کلیدی صنعت چاپ در حوزههای سیاست، اقتصاد و فرهنگ نیست، صنعت چاپ با اقتصاد، فرهنگ و سیاست کشور گره خورده است و کسی نمیتواند اهمیت این صنعت را کتمان کند.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم شورای اسلامی با تاکید به ضرورت نوسازی این صنعت اظهار کرد: اگر بتوانیم با استفاده از نیروی انسانی قوی و فناوریهای نوین، هزینه چاپ را بر اساس استانداردهای جهانی مدیریت کنیم، قطعا به رشد علمی کشور کمک شایانی کردهایم. امروز افزایش هزینههای چاپ یکی از موانع توسعه فرهنگی و پیشرفت کشور شده است.
وی ادامه داد: به جرات میتوان گفت که یکی از شاخصههای پیشرفت در دنیای امروز توسعه دانش صنعت چاپ است چراکه با پیشرفت و توسعه دانش چاپی میتوان در نبرد بازارهای جهانی پیروز شد و بازارهای کشورهای منطقه را تصاحب کرد.
ابوترابیفرد با اشاره به ظرفیتهای بالای علمی کشور گفت: امروزه کشور ما در زمینههای علمی بسیار پیشرفت کرده است و صنعت چاپ میتواند از این ظرفیت علمی کشور برای توسعه خود استفاده کند. صنعت چاپ با کمک مجامع دانشگاهی میتواند توسعه را سرعت ببخشد و هزینههای خود را کم کند.
وی ادامه داد: یکی از موانع پیشرفت کشور، بزرگ شدن حجم دولت است که باعث ناکارآمدی دولت میشود و اجازه پیشرفت به بخش خصوصی را نمیدهد، لذا یکی از مواردی که باید به آن توجه شود واگذاری صنعت چاپ به بخش غیردولتی است که تحقق این امر باعث رشد اقتصادی کشور میشود. اگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قدم پیش بگذارد ما نیز در قوه قانونگذاری دولت را کمک خواهیم کرد.
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی ایران در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: اهالی صنعت چاپ باید به دولت کمک کنند. بخش خصوصی میتواند در حوزههایی که پتانسیلش را دارد وارد شود و به کوچک شدن دولت کمک کند.
مهمترین هدف جشنواره معرفی صنعت چاپ به مسوولان است
احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم به صحبت با اهالی صنعت چاپ پرداخت و گفت: با کمک تمام صنعتگران چاپ امسال هم مانند دوازده دوره قبل، موفق به برگزاری جشنواره صنعت چاپ شدیم، مهمترین هدف برگزاری این جشنواره معرفی صنعت چاپ به مسوولان است چراکه صنعت چاپ نقش مهمی را در فرهنگ، سیاست و اقتصاد کشور ایفا میکند.
وی ادامه داد: مسابقات تخصصی صنعت چاپ که در دل جشنواره برگزار میشود به رشد فرهنگی کشور کمک میکند و کیفیت آثار چاپی را افزایش میدهد. در مسابقات امسال شاهد رشد 70 درصدی شرکتکنندگان بودیم چراکه یکهزار و 800 اثر سال پیش به سه هزار اثر افزایش پیدا کرده است.
این مسوول دولتی با اشاره به رشد 60 درصدی صنعت چاپ کشور گفت: تمام آثار فاخر این مسابقات قابلیت رقابت در عرصههای جهانی را دارند و میتوان با صادرات آنها مسایل زیادی را اثبات کرد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف برگزاری مسابقات این است که مخاطبان به راحتی تولیدکنندگان نمونه را شناسایی کنند و بتوانند آثار آنها را در نمایشگاه دایمی صنعت چاپ یا سایر نمایشگاهها ببینند تا کارهای خود را به بهترین تولیدکننده ارایه دهند.
علمشاهی با اشاره به اینکه جشنواره صنعت چاپ کار خود را از سال 77 آغاز کرده است گفت: این جشنواره را برای نخستینبار هدفمند کردیم و جشنواره متفاوت با سالهای گذشته برگزار شد، همچنین داوران به کمک اتحادیهها انتخاب شدند و 6 پیشکسوت صنعت چاپ از دل همین خانواده یعنی انجمن فرهنگی پیشکسوتان صنعت چاپ بیرون آمد، امسال تلاش کردیم که وزارت ارشاد کمترین دخالت را در انتخابها داشته باشد.
وی ادامه داد: بعد از این مراسم جشنوارههای استانی را برگزار خواهیم کرد، از وزیر ارشاد، معاونت فرهنگی، انجمن فرهنگی پیشکسوتان صنعت چاپ، اتحادیهها، دبیرخانه مسابقات و هیات داوران قدردانی میکنیم چراکه بدون کمک این افراد برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ امکانپذیر نبود.
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: به منتخبان این مسابقه سه سکه فاخر با نقش مرتضی نوریانی اهدا خواهد شد. امروز باخبر شدم که صندوق توسعه ملی نام 300 نفر از اهالی صنعت چاپ را برای ارایه تسهیلات ثبت کرده است که این میتواند خبر خوشی برای صنعت چاپ کشور باشد.
فعالان صنعت طلایهداران فرهنگ، هنر و دانش این مرز و بوم هستند
در ادامه علی نیکوسخن، رییس اتحادیه چاپخانه داران گفت: از مجریان، دستاندرکاران و برگزارکنندگان سیزدهمین دوره جشنواره ملی صنعت چاپ ایران قدردانی میکنم که اگر تلاشهای بیوقفه و شبانهروزی این عزیزان نبود، هرگز این مهم انجام نمیشد، همچنین باید تشکر ویژهای از احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ داشت که با وجود مدیریت کوتاهمدت خود، توجه شایستهای نسبت به این صنعت داشته است.
وی در ادامه به معرفی این صنعت 200 ساله در ایران پرداخت و اظهار کرد: تحولات عمده فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، صنعتی و حتی سیاسی با این صنعت پیوندی عمیق داشته است، کار تا جایی پیش رفته که برخی صنعت چاپ را رکن چهارم نهضت مشروطه میدانند و عدهای دیگر بر نقش بیدلیل این صنعت در توسعه و تکثیر تصاویر و اعلامیههای حضرت امام خمینی (ره) در جریان پیروزی انقلاب اسلامی تاکید میکنند.
این چاپخانهدار تهرانی در توضیح جایگاه فعلی صنعت چاپ کشور گفت: در وضعیت کنونی فعالان این صنعت طلایهداران فرهنگ، هنر و دانش این مرز و بوم هستند که گاه به تنهایی برابر هجمههای مختلف ایستادگی و از فرهنگ ایرانی-اسلامی کشور عزیزمان دفاع کردهاند. زحمات خوبی برای توسعه این صنعت انجام شده است بهطوری که با تلاشهای آتی میتوان نسبت به ارتقای جایگاه صنعت چاپ و بستهبندی ایران در رقابت با کشورهای همسایه بهویژه ترکیه امیدوار بود.
وی ادامه داد: امید است، در دولت تدبیر و امید و با حضور ارزشمند علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید عباس صالحی، معاونت امور فرهنگی در مقام بالاترین مدیر اجرایی مرتبط با صنعت چاپ، شاهد پیشرفت و توسعه روزافزون این صنعت باشیم.
به گفته نیکوسخن وجود نیروی کارشناس، منابع انسانی قدرتمند، تجهیزات و ماشینآلات صنعت چاپ، مصرف مواد اولیه داخلی و چشمانداز این صنعت در سند 1404 از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در این صنعت است.
رییس اتحادیه چاپخانهداران تهران در ادامه گفت: یکی از مهمترین و اصولیترین شیوههای دستیابی به توسعه صادرات غیرنفتی، توجه ویژه و خاص به صنعت چاپ و بستهبندی است. تجربه سالهای اخیر نشان داده که توجه به صنعت چاپ و بستهبندی نقشی غیرقابل انکار در توسعه صادرات غیرنفتی داشته است، صادرات یکهزار و 50 میلیون دلار در صنعت شیرینی و شکلات طی سالهای گذشته، هرگز بدون توسعه و حمایت صنعت چاپ صورت نمیگرفت.
وی درباره نقش این صنعت در اشتغالزایی اظهار کرد: صنعت چاپ فرصتی بسیار مناسب برای اشتغالزایی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید محسوب میشود، آمارهای بینالمللی نشان میدهد که در غالب کشورهای توسعهیافته، صنعت چاپ از منظر ایجاد فرصتهای شغلی دارای دومین رتبه است.
نیکوسخن در ادامه به ظرفیتهای بازار صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود ارزش بازار سرمایه صنعت چاپ جهان طی سه سال آینده به رقمی معادل 865 میلیارد دلار برسد لذا توجه به بازارهای منطقهای و بینالمللی از مولفههای اصلی و مهمی است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد بازار کشورهای خاورمیانه، کشورهای CIS، کشورهای عضو سازمان غیرمتعهدها و کشورهای اسلامی فرصتی مناسب برای صنعت چاپ ایران است.
وی ادامه داد: حمایتهای مادی و معنوی شامل ایجاد ردیف بودجههای حمایتی در صنعت چاپ، کاهش تعرفههای گمرکی مواد اولیه، ارایه تسهیلات بلند مدت و کمبهره، حمایتهای قانونی و همچنین ارتقای جایگاه متولی دولتی صنعت چاپ از یک دفتر به معاونت امور چاپ، توسعه و بهسازی ناوگان صنعت چاپ و کاهش تصدیگری دولت در این صنعت میتواند زمینههای پیشرفت صنعت چاپ را فراهم کند.
رییس اتحادیه چاپخانهداران تهران در پایان صحبتهای خود گفت: باتوجه به برگزاری بیستمین نمایشگاه بینالمللی چاپ و بستهبندی تهران در ماههای آتی و با عنایت به تدبیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور فرهنگی، امید است در سایه تدبیر دولتمردان و نیز بهرهمندی از تجربیات بهدست آمده طی این مدت همکاری همهجانبه بخش خصوصی، تحولاتی عظیم در این دوره از نمایشگاه دیده شود و زمینههای توسعه پایدار صنعت چاپ در مسیر چشمانداز 1404 را شاهد باشیم.
افسران سرافزار صنعت چاپ میتوانند باعث شگفتی همگان شوند
رضا رضایی، رییس هیات داوران دوازدهمین دوره مسابقات آثار چاپی سخنران پایان این مراسم بود. وی با تشکر از زحمات شبانهروزی داوران به قرائت بیانیه هیات داوران پرداخت و گفت: امید است با توسعه صنعت چاپ کشور علاوه بر تسخیر بازارهای داخلی، در بازارهای جهانی نیز حضور داشته باشیم. شما افسران سرافزار صنعت چاپ ثابت کردید که میتوانید در موقعیتهای سخت هم باعث شگفتی همگان شوید.
این پیشکسوت صنعت چاپ ادامه داد: اگر مسوولان به توسعه فرهنگی فکر میکنند و میخواهند در این راه نقشآفرین باشند دیگر نباید صبر کنند و باتوجه به تهاجمهای فرهنگی دشمنان باید به میدان بیایند.
وی با تشکر از حمایتهای دفتر امور چاپ و معاونت فرهنگی، نقش رسانهها را در پیشبرد اهداف دبیرخانه مسابقات غیرقابل انکار دانست و اظهار کرد: از رسانهها تشکر میکنیم که بهصورت کامل از ما حمایت کردند چراکه اگر این حمایتها نبود این نتایج بهدست نمیآمد.
رییس هیات داوران در پایان صحبتهای خود گفت: علاوه بر تهران، 17 استان در مسابقات شرکت داشتند که این نشاندهنده استقبال اهالی صنعت چاپ از این مسابقات است، داوران تمام تلاش خود را کردند که امانتدار صنف چاپ باشند.
نظر شما