جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم کتاب «اختلالهای روانی-حرکتی» را با رویکرد فنون درمانی دلاکاتوو آزمون برتری جانبی هاریس، به قلم فریدون یاریاری به چاپ رساند.-
فریدون یاریاری، استادیار دانشگاه خوارزمی کتاب حاضر را در هشت فصل به رشته تحریر درآورده است. وی در این کتاب آسیب ضربه مغزی کودکان و نوجوانان را در فصل نخست مورد بررسی قرار داده است و پس از ارایه تعریفی از آسیب ضربه مغزی به ارزیابی شدت آسیب مغزی در نزد این گروه از بیماران پرداخته است.
اختلال بیش فعالی و کمبود توجه ADHD عنوان فصل دوم این کتاب است که در آن نویسنده به بررسی پیشینه تاریخی اختلال کمبود توجه - بیشفعالی، تعریفها و توصیفهای اختلال کمبود توجه - بیشفعالی و مبحث بیشفعالی میپردازد. در ادامه این فصل مخاطبان با شیوع و همهگیرشناسی، دارودرمانی و رفتاردرمانی نیز آشنا میشوند.
در ادامه این کتاب که به بررسی اختلالهای حرکتی اشاره دارد، میتوان اختلال ناهماهنگی رشدی DCD را از نظر گذراند. فصلی که در آن DCD برای آشنایی بیشتر خوانندگان تشریح و بررسی شده و در کنار آن نقش درمانگر، نقش معلمان و والدین برای بهبود این نوع اختلال بررسی و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
صرع از انواع بیماریهایی است که علاوه بر بزرگسالان در کودکان نیز رخ میدهد. مولف این کتاب در فصل چهارم به بررسی این نوع بیماری در کودکان پرداخته و به سببشناسی این نوع بیماری و اپیدمیولوژی آن توجه کرده است. مولف در ادامه این فصل اختلالات رفتاری در کودکان مبتلا به صرع را بررسی و به اثر سو داروهای ضد صرع بر رفتار کودکان اشاره کرده است.
فلج مغزی عنوان فصل پنجم کتاب است که در آن علاوه بر مقدمه درباره بروز این بیماری، علایم و آسیبهای همراه، علتشناسی و تشخیص این بیماری نیز از منظر نویسنده بررسی شده است. معلولیتها و ناهنجاریهای دستگاه استخوانبندی و آسیبهای نخاع بر اثر ضربه خارجی و انواع بیماریهای ناشی از فقدان نخاع در این فصل بررسی شده است.
فصول هفتم و هشتم این کتاب دربردارنده بررسی فنون درمانی روش سازماندهی مجدد عصبی دومن-دلاکاتو و آزمون برتری جانبی هاریس و تفسیر این آزمون است.
نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است: «افزایش قابل توجه اطلاعات نظری و تجربی در تمامی حوزههای دانش بشری امری بدیهی است. در حوزه علم روانشناسی و به خصوص حوزه کودکان استثنایی تحقیقات بسیار گستردهای در دنیای امروز در حال وقوع است که جامعه متخصصان ایرانی باید خود را به این سطوح علمی برسانند.»
یاریاری در ادامه آورده است: «حوزه اختلالات روانی - حرکتی یکی از شاخههای رشته روانشناسی و به خصوص روانشناسی بالینی کودک و کودکان استثنایی است که تا کنون در این زمینه کتابهای مفیدی به چاپ رسیده است.»
انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم کتاب «اختلالهای روانی - حرکتی» را در 341 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه منتشر کرده است. علاقهمندان میتوانند این کتاب را به بهای 6 هزار و 500 تومان از کتابفروشیها خریداری کنند.
نظر شما