یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۵
ممنوعیت اکران فیلم «طبل حلبی» در چین

در نخستین دور برگزاری فستیوال فیلم‌های آلمانی در چین، به فیلم «طبل حلبی» اجازه نمایش عمومی داده نشد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری سوییس، فولکر شلوندورف کارگردان این فیلم در کنفرانسی مطبوعاتی که در پکن برگزار شد اعلام کرد: دلیل این که چرا این فیلم خاص اجازه اکران در سینماها را ندارد اعلام نشده است.

این فیلم سینمایی که از 30 سال پیش تا کنون در کشور چین با ممنوعیت روبه‌روست، بر مبنای رمان مشهور «طبل حلبی» گونتر گراس ساخته شده‌است و هر سال در زمان عید در مدارس آلمانی‌ها به نمایش درمی‌آید. یک شهروند چین که بلیت ورودی را از انستیتو گوته گرفته بود گفت: بلیت‌ها فقط به صورت مستقیم و حضوری فروخته می‌شوند.

به گفته شلوندورف باوجود سانسور، برخی  فیلم‌ها در چین در دسترس هستند. وی افزود: امروز دیگر همه فیلم‌ها در اینترنت در دسترس هستند و با این وجود  که من با قضیه ممنوعیت طبل حلبی کنار آمده‌ام، اما نمی‌دانم کسانی که سانسور می کنند چه ایرادی در این فیلم دیده‌اند. البته از قرار معلوم این کار مانع از آن نشده که افرادی که می‌خواهند با این فیلم آشنایی نداشته باشند.

در کنار «طبل حلبی» یک فیلم دیگر آلمانی با نام «اگر ما نه، پس چه کسی؟» با موضوع سابقه فراکسیون سرخ چین به کارگردانی آندس فیله نیز اجازه اکران عمومی در سینماهای این کشور را ندارد.

در این میان پتر آندرس مدیر انستیتو گوته در چین اظهار تاسف کرد و گفت: ما باید در مورد دلایل این مساله به بحث بپردازیم. البته با سفیر صحبت شده تا باوجود ممنوعیت دست کم این فیلم در سفارتخانه و در مدرسه آلمانی‌ها به نمایش درآید. آندرس اظهار داشت: این فیلم، یک افسانه است. از این‌رو قرار است به هر ترتیبی که هست نمایش داده شود.

در فستیوال فیلم‌های آلمانی تا 26 اکتبر (4 آبان) انستیتو گوته در شهرهای پکن، چنگدو در مرکز چین، شنزن در جنوب و شنیانگ در شمال شرقی‌چین  15 فیلم را نمایش می‌دهد. در این فستیوال کارگردانان و هنرپیشگان آلمانی به معرفی آثارشان می‌پردازند.
 
رمان «طبل حلبي» در سال 1959 منتشر شد. شخصیت اصلی این رمان پسری است که تصمیم می‌گیرد از  سه سالگی بزرگ‌تر نشود. بنابراین در همان قد و قواره کودکی باقی می‌ماند. اما از نظر فکری رشد می‌کند. افراد دور و بر این پسر او را کودک می‌انگارند، در حالی که او همه چیز را می‌بیند و درک می‌کند و هر جا که بتواند از توانایی‌های خاص خودش برای تفریح یا تغییر شرایط استفاده می‌کند. در این رمان وقایعی مربوط به دوران هیتلر آمده است که این کودک نیز شاهد آنهاست و در آنها نقشی ایفا می‌کند. شرایط این کودک ناقص‌الخلقه که یا باعث آزار دیگران می‌شود یا با استفاده از احساسات دیگران از آنها سوءاستفاده می‌کند، به نوعی، نشانگر شرایط زمانی جامعه آن دوران آلمان است. این رمان از مهمترین آثار ادبی دوران پس از جنگ به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها