علي جنتي، وزير فرهنگ وارشاد اسلامي در مراسم توديع و معارفه معاون فرهنگي به نامه 214نويسنده پاسخ داد و تصريح كرد: برخی اشکالاتی که در سالهای اخیر به بعضي کتابها گرفته شده است بیربط هستند. اگر قرآن وحی الهی نبود به طور حتم این گروه از آقایان قرآن را هم سانسور میکردند.-
وی افزود: باید تلاش کنیم در طول دوران مسوولیت، این برنامهها را جامه عمل بپوشانیم. به طور طبیعي برای این امر باید از عناصر و شخصیتهایی بهره گرفته شود که بتوانند این برنامهها را پیش بَرند. از این رو افراد مختلفی را برای این حوزهها مورد ارزیابی قرار دادم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره انتخاب حسین انتظامی گفت: معاون مطبوعاتی پیشین تلاشهایی را برای گسترش فرهنگ رسانه در کشور انجام داده بودند که هماکنون هم افتخار دارم که از نظرات ایشان به عنوان مشاور استفاده کنم. در حوزه امور مطبوعاتی ضروری است که حکم جدیدی جاری شود از این رو از آقای حسین انتظامی که با رسانهها آشناست دعوت به کار کردم.
وی افزود: حضور چند دورهای ایشان در هیات مطبوعات نشانگر محبوبیت وی در این حوزه است. با همکاری وی تلاش خواهیم کرد فضای بهتری را برای نشریات و مطبوعات فراهم کنیم.
جنتی درباره فعالیتهای خود در حوزه مطبوعات گفت: در سالهای اخیر تعداد نشریات و مجلات در تمام استانها به تعداد بالایی رسیده است اما باید تلاش کنیم کیفیت این مطبوعات را ارتقا بخشیم از اینرو با افراد هیات نظارت بر مطبوعات و همکاری سایر اعضا در راستای این کار اقدام خواهیم کرد. تلاش خواهیم کرد به جای بالا بردن آمار و ارقام انتشار مطبوعات کیفیت آنها را بهتر کنیم. اگر کیفیت نشریات و روزنامهها بالا برود و بر تعداد آنها کاسته شود این کار بسیار مورد قبول است.
وی درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت فرهنگی پیشین گفت: در حوزه فرهنگی از آقای اسماعیلی صمیمانه تشکر میکنم. در طول مدتی که با وی آشنا شدم او فردی سختکوش و پرتلاش شناختم اما ما در حوزه معاونت فرهنگی باید قدمهای بلندتری برداریم زیرا همواره از بدو ورود من به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دغدغههای من معاونت فرهنگی بوده است.
جنتی در خصوص انتخاب سیدعباس صالحی گفت: معاونت فرهنگی به دلیل حساسیت بالای خود نیاز به بررسیهای زیادی داشت به همین دلیل مجبور شدم افراد مختلفی را مورد ارزیابی قرار دهم. از میان 15 فردی که مورد ارزیابی قرار گرفتند آقای سیدعباس صالحی به عنوان شخصیتی فرهیخته که هم در حوزه و دانشگاه فعالیت کرده بود شخصيتی آشنا به امور فرهنگی محسوب میشد. با ادامه بررسیهای به این نتیجه رسیدم که وی را به عنوان معاون فرهنگی انتخاب کنم. باوجود مشکلات فراوانی که آقای صالحی داشتند ایشان این سمت را قبول کردند و امیدوارم که شاهد تغییرات مهمی در این حوزه باشیم.
وی درباره اهمیت معاونت فرهنگی گفت: در این حوزه ما هم موظف هستیم که از ارزشهای دینی و هویت ملی صیانت کنیم و در عین حال هم باید فضای آزاد فکری را برای کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند، ایجاد کنیم تا از این طریق به جامعه آسیبی وارد نشود.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود درباره نامه سرگشاده تعدادی از نویسندگان خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای اخیر جمعی از اصحاب قلم نامه سرگشودهای را نوشته بودند و عنوان کرده بودند که ممیزی لغو گردد و اگر آثار آنها دچار اشکالی بود آنها به طور مستقیم به قوه قضاییه مراجعه خواهند کرد و از این طریق به سوالات آنها پاسخ خواهند گفت، اما باید توجه داشت قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی اجازه چنین کاری را به ما نمیدهد ما نمیتوانیم کتابی را در کشور منتشر کنیم بدون آنکه بر محتویات آن نظارت داشته باشیم زیرا ممکن است این کتابها فضاهای مسمومی را به مخاطبان خود ارایه دهند.
وی درخصوص مشکلات حوزه کتاب در وزارت ارشاد گفت: از موضوعاتی که در این وزارتخانه در سالهای اخیر چالشبرانگیز بودهاند یکی موضوع عرفانهای کاذب است که باید نسبت به آنها مراقبت شود همچنین بخش عمده دیگری از بحثها در حوزه کتابهای کودک و نوجوان و کتابهای داستان هستند. ما در این حوزه باید براساس قانون عمل کنیم و مواردی که خلاف قانون هستند اصلاح کنیم.
وی درباره قانونمداری در حوزه ارشاد گفت: بايد در چارچوب قانون عمل کنیم و آنرا با سلیقه شخصی خودمان تلفیق نکنیم. برخی اشکالاتی که در سالهای اخیر به بعضي از کتابها گرفته شد بیربط بود. اگر قرآن وحی الهی نبود به طور حتم این گروه از آقایان قرآن را هم سانسور میکردند. این اعمال سلیقهها باید از میان برداشته شود و ممیزی و بررسی کتاب به افراد فرهیخته و آشنا با اين حوزه سپرده شود. اگر ما مشکلات مالی داریم باید مشکلات خود را حل کنیم و به جای این که از چهار دانشجو برای بررسی کتابها استفاده کنیم این کتابها را به افراد فرهیخته سپرده شوند تا از این طریق از اعمال سلیقههای بیمورد جلوگیری به عمل آید.
جنتی افزود: امیدوارم با حساسیتهایی که در این حوزه وجود دارد از فرهنگ دینی خود صیانت کنیم و تعصب بیجا به خرج ندهیم و براساس قانون برخورد کنیم.
وی اظهاركرد: برخوردی که با برخی ناشران صورت گرفته است واقعا باید اصلاح شود. نباید به ناشر گفته شود که چرا شما کتابهای غیرقابل نشر را برای دریافت مجوز به وزارت ارشاد فرستادهاید. اگر ناشری اقدام به چاپ غیرقانونی این آثار کرد ما باید با آن برخورد کنیم. اما این که ناشری چنین کتابی را به وزارتخانه آورد ما تنها وظیفه بررسی و صدور مجوز برای آن را داریم.
وی ادامه داد: یکی از ناشران فعال، کتابی را که مورد تایید نظام بود در دوره قبل به معاونت فرهنگی برده بود و معاونت فرهنگی نیز از قبول آن اجتناب کرد. ما باید این فرهنگ را در جامعه از بین ببریم و امیدوارم بتوانيم به وظیفه قانونی خود عمل کنیم و اجازه نشر آثار در فضایی به دور از تعصب و سلیقههای شخصی ایجاد کنیم.
شایان ذکر است هنگام سخنراني علي جنتي حاضران مدام وي را تشويق و اظهارات او را تاييد مي كردند.
نظر شما