سه‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹
کاوش در باستان‌شناسی میدانی را در کتاب آموزش ببینید

«درآمدی بر باستان‌شناسی میدانی» نوشته «پیتر اِل. درِوِت» با ترجمه حجت دارابی منتشر شد. این کتاب، راهنمایی برای شناخت چگونگی و شکل‌گیری، برنامه‌ریزی و تحلیل محوطه‌های باستانشناسی، همچنین برنامه‌ریزی پسامیدانی، تفسیر مدارک و انتشار گزارش است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «درآمدی بر باستان‌شناسی میدانی» نوشته «پیتر اِل. درِوِت» با ترجمه حجت دارابی در 10 فصل راهنما و کتاب درسی کلیدی برای همه افرادی است که مراحل مقدماتی باستانشناسی را گذرانده یا مشغول نخستین تجربه‌ها در این حوزه‌اند. این کتاب ترجمه آخرین ویراست برای دانشجویان مقطع کارشناسی به‌عنوان منبع اصلی درس «روش کاوش» به‌شمار می‌رود.

در معرفی کتاب نوشته شده است: «کاوش، نخستین جنبه از باستان‌شناسی است که غالبا بلافاصله مورد توجه مردم قرار می‌گیرد و معمولا عاملی است که دانشجویان و افراد مبتدی را به سوی این رشته جذب می‌کند، اما در فعالیت‌های میدانی امور بسیار دیگری، جز کاوش نیز وجود دارند که باید مورد توجه قرار گیرند. کتاب حاضر مصور به 100 عکس و طرح بوده و با وجود مطالعات موردی متعدد در آن به یقین می‌تواند راهنمایی ضروری و مقدماتی برای دانشجویان باستان‌شناسی و نیز افراد علاقه‌مند به موضوع باشد.»

«مقدمه: تعریف باستان‌شناسی»، «تعریف، شکل‌گیری و دگرگونی محوطه باستانی»، «کشف محوطه‌های باستانی»، «ثبت محوطه‌های باستانی»، «برنامه‌ریزی کاوش»، «کاوش محوطه»، «ثبت کاوش‌های باستان‌شناسی»، «برنامه‌ریزی پسامیدانی، پردازش و تحلیل یافته‌ها»، «تفسیر مدارک» و «انتشار گزارش» فصل‌های ده‌گانه کتاب را تشکیل داده‌اند.

در بخشی از کتاب آمده است: «باستان‌شناسی میدانی با تعیین موقعیت محوطه‌های باستانی آغاز می‌شود. بیشتر باستان‌شناسان محوطه‌ها را مکان‌هایی می‌دانند که دارای گروه‌هایی از دست‌ساخته‌ها باشند که اغلب بر اساس دوره‌ای که با آن سروکار دارند، با ساختارها یا پدیدارهای انسانی مانند چاله‌ها مرتبط هستند. همچنین ممکن است برخی تغییرات و اصلاحات انسانی روی محیط طبیعی در درون یا پیرامون «محوطه» وجود داشته باشد. به هر روی، یک گروه از دست‌ساخته‌ها تا چه اندازه‌ای باید باشد، تا یک محوطه را شکل دهد؟»

«پیتر درِوِت» متولد 1947، پروفسور بازنشسته باستانشناسی دانشگاه ساسکس انگلستان است. وی بررسی باستانشناسی باربادوس را سرپرستی و پژوهش‌های میدانی و کاوش‌های نجات‌بخشی در پرتغال و هنگ‌کنگ  به عهده داشت. دروت بیش از 100 تالیف دارد که از میان آن‌ها می‌توان به «جنوب شرق تا سال 1000 میلادی» و «پیش از تاریخ باربادوس» اشاره کرد.

چاپ نخست کتاب «درآمدی بر باستان‌شناسی میدانی» نوشته «پیتر اِل. درِوِت» با ترجمه حجت دارابی در 296 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و قیمت 6 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتاب‌های علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) در اختیار پژوهشگران و علاقه‌مندان به حوزه باستانشناسی قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها