در این برنامه، امیر دریادار غلامرضا خادم بیغم، جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، کامران مرتضوی، رییس اداره فرهنگی شهرداری منطقه 8 تهران، قاسم رحیمی، دبیر اجرایی «هیات کهنهسربازان دفاع مقدس»، محمد بداقی، نویسنده کتابهای حوزه دفاع مقدس و سخنگوی هیات کهنهسربازان دفاع مقدس و سرهنگ مجتبی جعفری، مسوول سابق امور ایثارگران ارتش حضور داشتند.
کامران مرتضوی، رییس اداره فرهنگی شهرداری منطقه 8 و امور اجتماعی شهرداری منطقه 8، در ابتدای این مراسم، با اشاره به فداکاری و شجاعت رزمندگان دفاع مقدس و امنیت حاصل از این رشادتها گفت: یکی از اهداف شهرداری این منطقه از برگزاری این آیینها، معرفی کتابهایی است که درباره رشادتهای این رزمندگان نوشته شده است و در همین راستا، امروز از دو کتاب درباره شهید برنوس و شهید نیاکی رونمایی میشود.
قاسم رحیمی، دبیر اجرایی «هیات کهنهسربازان دفاع مقدس» هم در این مراسم گفت: بیشتر برنامههای این هیات بر نقش سربازان در جنگ تحمیلی متمرکز شده است زیرا به این نقش کمتر توجه شده بود.
وی ادامه داد: موضوع فعالیت این هیات بر کهنه سربازِ صلح متمرکز است و در این زمینه، از تمام پتانسیلهای علمی، فرهنگی و هنری بهره خواهیم گرفت. کهنهسربازان صلح در پی صلحی بزرگ و دوستی بشریت است و اگر زمانی در جبهههای نبرد حاضر شد، به دلیل دفاع از میهن بود.
آگاهی بخشیدن به مردم از هزینههای جنگ تحمیلی، لغو جنگ به عنوان ابزار سیاسی و صدور قطعنامههای ضد جنگ، استفاده نکردن از ادبیات تند، پذیرابودن هر گونه انتقاد، برگزاری گردهمایی و نگارش کتابهای دوران دفاع مقدس از مواردی بود که رحیمی در شرح وظایف هیات «کهنهسربازان دفاع مقدس» خواند.
سپس کاظم جیرودی از شاعران حوزه انقلاب و دفاع مقدس به کتاب «روزهای به یادماندنی» که دربر دارنده خاطرات او حضور در جبهههای دفاع مقدس است،اشاره کرد و به شعرخوانی پرداخت.
وی در بخشی از شعرش چنین سرود: «سر جنگ اگر باز دارد عدو، بگو تا شود با من او روبهرو/ هوس کرد جنگی شررخیز را، هجوم بسی فتنهانگیز را/ چه کوتاه فکر و بداندیش بود، در اندیشه نصرت خویش بود...»
در ادامه، محمد بداقی، نویسنده دو کتاب «پدر بزرگ و «تنهاترین سرباز» به سخنرانی پرداخت و گفت: سه دهه از دفاع مقدس سپری شده است و باید بیشتر به ادبیات جنگ تحمیلی بپردازیم.
وی حماسه دفاع مقدس را «شاهنامه» دانست و افزود: اگر ایرانیها در پی شجرهنامهای هستند باید به دفاع مقدس و ادبیات آن توجه کنند.
در ادامه این برنامه صابر خراسانی به شعرخوانی درباره دفاع مقدس پرداخت و سپس امیر دریادار غلامرضا خادم بیغم در سخنانی به ضرورت گزامیداشت یاد شهیدان اشاره کرد و گفت: اگر تجربه دفاع مقدس نبود، هیچگاه دوستان و دشمنان خود را نمیشناختیم.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ایمان به خداوند را بزرگترین درس دفاع مقدس دانست و افزود: نیروی دریایی مظلومترین شهیدان را در دفاع مقدس داشته است زیرا در دریا سنگری وجود ندارد جز علم و دانش و تجربه.
وی با اشاره به کتابهایی که درباره نیروی زمینی نوشته شده است، گفت: امیدواریم کتابهای بیشتری درباره رشادتهای رزمندگان نیروی دریایی نوشته شود. نیروی دریایی نویسندگان را در این زمینه یاری خواهد کرد.
در پایان، از دو کتاب «تنهاترین سرباز» و «پدربزرگ» رونمایی شد و هیات کهنهسربازان دفاع مقدس از سرهنگ جعفری، مسوول سابق امور ایثارگران ارتش، امیر بیغم، جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، زهرا مشیر، مدیر سازمان نذر فرهنگی، کامران مرتضوی، رییس اداره فرهنگی شهرداری منطقه هشت و مهدی تجر، نویسنده کتاب «ما همه سرباز بودیم» با اهدای تندیس این هیات، قدردانی کرد.
نظر شما