جمعه ۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
خلق آثار متعهدانه هنرمندان نیازمند گسترش مطالعه است

حفیظ‌‌‌‌الله رفیعی، رییس انجمن تئاتر دفاع مقدس معتقد است: نباید منتظر بمانیم که کتاب و خاطره‌ای در حوزه دفاع مقدس چاپ شود و بر اساس آن اقتباس کنیم؛ بلکه هنرمند باید خودش را در برابر جامعه متعهد بداند، مطالعات خود را گسترش دهد و آثار جدیدی را به نگارش درآورد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، رییس انجمن تئاتر دفاع مقدس در گفت و گو با ستاد خبری چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت، با اشاره به افزایش توجه هنرمندان به مضمون‌های دفاع مقدس و مقاومت نسبت به گذشته، اظهار کرد: در طول سال شاهد اجرای چند اثر خوب در زمینه تئاتر دفاع مقدس در تئاتر شهر بوده‌ایم و با نگاهی به آمارها متوجه می‌شویم که آثار خوبی در این زمینه از سوی‌نمایشنامه نویسان خلق شده و کارگردانان هم به خوبی این آثار را آماده اجرا کرده‌اند.

وی با بیان این‌که کمتر شاهد حضور هنرمندانی هستیم که در گذشته در این حوزه فعالیت داشتند، اظهار کرد: نسبت به خلائی که در میان هنرمندان قدیمی‌تر این حوزه دیده می‌شود، شاهد استقبال خوبی از سوی هنرمندان جوان و دانشجویان هستیم. استقبال هنرمندان جوان و نمایشنامه‌نویسان از جشنواره چهاردهم تئاتر مقاومت نیز می‌تواند دلیلی بر این ادعا باشد.

رفیعی ادامه داد: یکی از شاخصه‌های مهم برای تبیین این موضوع، سطح کیفی آثار است که با نگاهی به آثار بخش ویژه چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت می‌توانیم ثابت کنیم که اتفاقات خوبی در حوزه تئاتر دفاع مقدس رخ داده است.

وی برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت را فرصتی مناسب برای هنرمندان در ارایه و تولید آثارشان دانست و افزود: در حال حاضر گروه‌های مختلفی هستند که فرصت مناسبی برای عرضه استعدادهای خود پیدا نمی‌کنند و جشنواره تئاتر مقاومت بهترین فرصت برای کشف استعدادها، ایجاد رقابت و بالابردن انگیزه در بین هنرمندان محسوب می‌شود.

رییس انجمن تئاتر دفاع مقدس با ابراز خرسندی از این‌که در دو دوره اخیر جشنواره تئاتر مقاومت سطح آگاهی هنرمندان بالاتر رفته است‏، تصریح کرد: در واقع هنرمندان و نویسندگان به واقعیت‌هایی که در دوران دفاع مقدس رخ داده است توجه بیشتری می‌کنند و همین امر باعث شده تا تنوع آثار هم افزایش یابد و نویسندگان هدف‌دارتر از گذشته مطالب خود را به نگارش درآورند.

وی تئاتر کشور را نیازمند مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای دانست و اضافه کرد: به ویژه در حوزه تئاتر دفاع مقدس نیازمند باز تعریف، مطالعه و تحقیق هستیم. علاوه بر این، خلاء موجود در حوزه تئاتر دفاع مقدس به فقدان شناخت کافی هنرمند از جریانات هشت سال دفاع مقدس مربوط می‌شود.

رفیعی ادامه داد: در این میان، نهادهای مسوول باید منابع مهم را جمع‌آوری کنند تا هنرمندان اطلاعات معتبر و دقیق را دست‌مایه آثار خود قرار دهند. از سوی دیگر، هرچند باید نهادهایی برای جمع‌آوری و ارایه اطلاعات دقیق فعالیت داشته باشند‌، اما وقتی از سوی مسوولان کم کاری صورت می‌گیرد، هنرمند به عنوان پرچم‌دار فرهنگ کشورش موظف است که در حوزه فعالیت خودش تحقیق و پژوهش کند و پس از آن به خلق یک اثر بپردازد.

رییس انجمن تئاتر دفاع مقدس یادآور شد: در واقع نباید منتظر بمانیم که کتاب و خاطره‌ای چاپ شود و بر اساس آن اقتباس کنیم؛ بلکه هنرمند باید خودش را در برابر جامعه متعهد بداند، مطالعات خود را گسترش دهد و آثار جدیدی را به نگارش درآورد.

حفیظ‌الله رفیعی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که برگزاری چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت بتواند گام بلندی در راستای تولید آثار فاخر حوزه تئاتر دفاع مقدس بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط