«تحلیل و ارزیابی تاثیر اجتماعی ـ فرهنگی ترافیک و حمل و نقل شهری» که در آستانه نشر قرار دارد، آلودگیهای شهری، صوتی و زیست محیطی را محصول توسعه حمل و نقل مدرن میداند و هشدارهایی را اعلام میکند.-
کتاب با این موضوع که «راه و جابهجایی در زندگی بشر چه جایگاه و اهمیتی داشته و دلایل شکلگیری آن چه بوده است؟»آغاز میشود. سپس نویسندگان به این مطلب توجه میکنند که انسان برای حمل و نقل سراغ ابزارهای مختلفی رفته و از حیوانات در این مسیر استفاده کرده است و پس از توسعه سکونتگاههای شهری و اختراع چرخ چه تحولاتی در حمل و نقل ایجاد شده است.
نویسندگان پس از آن به اختراع اتومبیل پرداختهاند که از مهمترین عوامل شکلگیری کلانشهرهای کنونی است و به این نکته پرداختهاند که افزایش استفاده از این وسیله نقلیه نیازمند ایجاد مقدماتی مانند اختصاص مسیرهایی ویژه اتومبیل، خیابانها، جادهها و اتوبانها بوده و به همان میزان آلودگیهای شهری، زیست محیطی و صوتی ایجاد کرده که پیامدهای جسمی، روانی و عصبی در سلامت شهروندان دارد.
مولفان ضمن ارایه مثالهایی در این حوزه و تبیین ابعاد جهانی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی ترافیک و حمل و نقل بر جوامع، این مقوله را در ایران و به طور ویژه در تهران به عنوان پایتخت بررسی کرده و پیامدهای توسعه این پدیده را به صورت دقیقتری بازگو کردهاند.
این کتاب در هفت فصل یافتههای خود را به دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای برنامهریزی شهری، شهرسازی، جامعهشناسی توسعه و دروس حمل و نقل شهری و ترافیک عرضه میکند.
ارزیابی تاثیرات اجتماعی نظام حمل و نقل شهری، ابعاد اجتماعی حمل و نقل، ابعاد اجتماعی خیابان و پیادهروها، راهبردها و سناریوهای مدیریت نظام حمل و نقل و سنجش نمونه مطالعات از عنوانهای فصل هاي کتاب «تحلیل و ارزیابی تاثیر اجتماعی ـ فرهنگی ترافیک و حمل و نقل شهری» به شمار میآیند.
انتشارات تیسا نخستین چاپ این اثر پژوهشی را پاییز امسال در 630 صفحه با شمارگان هزار نسخه به چاپ میرساند.
نظر شما