حسینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: با ساخت مخازن جدید و مطابق با استانداردهای جهانی در زیرزمین این موسسه، امکان نگهداری از گنجینهها و اموال تاریخی و فرهنگی مرحوم ملک، فراهم شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از اموال مرحوم حاج حسین ملک در اختیار خزانهداری کل آستان قدس رضوی و در کمدهای پلمپشده بود، گفت: اکنون با راهاندازی مخازن جدید، امکان نگهداری استاندارد کل آثار را داریم.
مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان اینکه این اموال را از خزانهداری کل آستان قدس خارج کردهایم و فقط باید این داراییها وارد سیستم مالی موسسه شوند، اظهار کرد: ماترک مرحوم حاج حسین ملک باید به طور کامل وارد سیستم مالی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک شود تا مشخص شود مایملک داخل این صندوقها چیست!
حسینی با تاکید بر اینکه بخشی از صندوقها که تاکنون بازگشایی شده حاوی سه هزار و 500 قطعه سکه تاریخی هستند، گفت: این سکههای تاریخی میتوانند موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک را ارتقای ویژه دهند و مجموعه سکه مرحوم ملک را از دیگر گنجینههای موجود در ایران متمایز کند.
حسینی اظهار کرد: مخازن کتابخانه و موزه ملی ملک ابتدا در طبقههای چهارم، پنجم و ششم موسسه بودند که استانداردهای شدید و ضروری را برای نگهداری از اموال تاریخی و فرهنگی نداشتند.
وی با اشاره به تخلیه و تخریب قسمتی از زیرزمین و باز سازی آن گفت: قسمتی از زیرزمین تخلیه و تخریب شد و دوباره ساخته شد و بر این اساس، این مخازن به زیرزمین انتقال پیدا کردند تا اموال تاریخی و فرهنگی این واقف به این طبقه انتقال پیدا کند.
محل مخازن استاندارد
مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تاکید بر اینکه بر اساس استانداردهای جهانی اموال تاریخی و آثار فرهنگی باید در طبقه همکف یا نزدیکترین طبقه به همکف نگهداری شوند، اظهار کرد: اکنون 19 هزار عنوان نسخه خطی در این موسسه نگهداری میشوند و فقط سکههای تاریخی به محل جدید منتقل شدهاند.
حسینی با بیان اینکه مخازن جدید قابلیت انبار و ذخیرهکردن بیشتری دارند، گفت: در مخازن جدید فضای دو برابری را ایجاد کردهایم تا آثار جدید هم بتوانند به این مخازن منتقل شوند.
سهشنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۲
نظر شما