علی داودی، شاعر گفت: شعر سپید و نیمایی مانند غزل است و اگر بعد از نوشتن در محفلی خوانده نشود، بخشی از مخاطبان خود را از دست میدهد.-
وی اضافه کرد: هنوز ناشری برای مجموعه شعرهایم نیافتهام اما هر دو این کتابها را 14 آبان، همزمان با محرم به چاپ خواهم رساند. کتاب «چله» درباره محرم است و به همین مناسبت قصد چاپ آن را دارم. شعرهای «چاپ بیروت» هم یک سری از شعرهای آزاد من است که با موضوع تجربیات و زندگی خودم سروده شده است. این کتاب شامل 60 شعر آزاد(سپید) است.
شاعر شعر «بايد کـه لهجه کهنم را عوض کنم» ادامه داد: معتقد نیستم که شاعر شعر سپید با جوایز و جشنوارهها شناخته میشود. هر شاعری البته خلوت خودش را دارد و بعد از آن همانگونه که گفتم محافل ادبی در شناخته شدن او نقش دارند اما این گفته بدان معنی نیست که ما صرفاً شاعر را در جشنوارهها بشناسیم. اگر شعر، شعر باشد راه خودش را باز خواهد کرد.
داودی گفت: این گونه نیست که بگوییم مردم به غزل بیشتر توجه میکنند. شعر سپید سابقه طولانی در تاریخ ادبیات ما ندارد و نمیتوانیم بگوییم به دوران بازگشت رسیده است. جریانهای شعری یک حرکت رو به جلو ناگزیر دارند. البته شاید در مواردی به تکرار بیفتند، اما ذاتاً فلسفه شعر نو این است که از دنیای جدید حرف میزند.
وی درباره شعر عاشورایی خود گفت: عاشورا بود که اسلام را زنده نگاه داشت و حتی برای خارجیان نیز مراسم عاشورا و محرم از جذابیت برخوردار است. از این رو به این موضوع بیشتر پرداخته شده است.
این شاعر گفت: به لحاظ کاربردی و کارکردی نیز عاشورا جمعی از حسهای مختلف اعم از عاطفی، حماسی، عاشقانه، عارفانه، سیاسی و اجتماعی است. از هر نظر این واقعه بسیار غنی است و قابلیت پرداخت دارد. همچنین دیگر وقایع تاریخی ما موضوعاتی هستند که در شعر امروز متجلیاند اما در عاشورا تمامی این موضوعات تکرار میشوند.
وی درباره گسترش اشعار مذهبی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بعد از انقلاب شعر آیینی بسیار مورد توجه قرار گرفت. بیشتر اشعاری که در این حوزه سروده شدهاند اشعاری در قالب سنتی هستند و در قالبهای نو هم کوششهایی شده است، که تعدادشان کمتر است، به همین دلیل من به فکر چاپ یک کار آزاد در این زمینه شدم.
علی داوودی متولد 1352 همدان است. از وی تا کنون چندین مجموعه شعر در قالبهای سپید و غزل منتشر شده است.
نظر شما