ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
بسیاری از مسلمانان در محل کار یا تحصیل با محدویتهایی در انجام آداب و اعمال دینی خود روبهرو هستند، به عنوان مثال اقامه نماز در بسیاری از مدارس عمومی برای دانشآموزان مسلمان غیرمجاز است. بر این اساس، گروههایی با توجه به ملاحظات یادشده و مواردی که حاکی از نوعی تبعیض برای مسلمانان است، فعال شدند. کمیته ضد تبعیض عرب ـ آمریکایی (ADC) بهعنوان سازمانی برای احقاق حقوق بشر و حقوق مدنی عربهای آمریکایی و به منظور مقابله با تبعیض در سرزمینهای خود و ارتقای حقوق بشر برای عربهای ساکن دیگر کشورها، تأسیس شده است.
از دیگر مسائل مهم جمعیت مسلمان در آمریکا، میزان و نحوه مشارکت آنها در امور سیاسی است، گروههای مسلمان متعددی بر این اساس در ایالات متحده شکل یافتهاند. موسسه عرب امریکایی (AAI) نیز از جمله نهادهایی است که برای بسیج رأیدهندگان عرب ـ آمریکایی تلاش میکند.
در واقع، دیدگاه مسلمانان مذهبی در قبال مشارکت در فرایندهای سیاسی، طی سالیان تکامل یافت. در دهههای اولیه تجربه آنها در آمریکا، مسلمانان کمی در این حوزه فعال بودند، به علاوه مجموعه مباحثی میان جمعیت مسلمانان مطرح بود که آیا اساساً مشارکت مسلمانان در فرآیندهای سیاسی یک کشور غیرمسلمان، امکانپذیر است و منافاتی با مبانی عقیدتی آنها ندارد. در دهه 1990 آشکار شد که بیشتر شهروندان مسلمان مایل به مشارکتاند.
صفحات 79 و 80/ اسلامگرایی در غرب پس از 11 سپتامبر 2001/ دکتر داوود کیانی/ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات/ چاپ یکم/ سال 1392/ 364 صفحه/ 10000 تومان
نظر شما