دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
«نخستین فرعون مونث» به کتابفروشی‌ها آمد

زندگینامه «نخسیتن فرعون مونث (حتشپسوت)» به‌قلم «پاملا دِل» با ترجمه فاطمه شاداب از مجموعه «شخصیت‌های تاثیرگذار» راهی بازار کتاب شد. «مآت‌کاره حتشپسوت» نخستین زن قدرتمند در تاریخ مصر باستان بود که پادشاهی مصر سفلا و علیا را برعهده داشت./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، زندگینامه «نخستین فرعون مونث (حتشپسوت)» به‌قلم «پاملا دِل» و با ترجمه فاطمه شاداب از مجموعه «شخصیت‌های تاثیرگذار» انتشارات ققنوس منتشر شد. این کتاب درباره نخستین و قدرتمندترین فرعون مونث جهان است که تا اواسط قرن نوزدهم ناشناخته ماند؛ فرعونی که در حروف هیروگلیف روی معبدش، هم به‌صورت مرد و هم به‌صورت فرعون، تصویر شده و بیش از سه‌هزار و 500 سال پیش بر مصر فرمان می‌راند و زندگی او از جالب‌‌توجه‌ترین اسرار جهان باستان به‌شمار می‌رود.

کتاب در 10 فصل با نام‌های «رهبری منحصربه‌فرد»،‌ «تولد الهی»، «کودکی سلطنتی»، «همسر آمون»، «گام‌هایی به‌سوی سلطنت»، «دگردیسی»، «موفقیت‌هایی در ساخت و ساز»، «سرزمین اسرارآمیز پونت»، «حذف حتشپسوت از تاریخ» و «کشف فرعون گمشده» به زندگی، فعالیت‌ها و آن‌چه بر اساس کتیبه‌های مصر باستان درباره وی به‌دست آمده، پرداخته است.

در بخشی از کتاب آمده است: ««حتشپسوت» به‌معنای «اشرافی‌ترین زن»، لقب این فرعون بود و در حدود اوایل سده شانزدهم پیش از میلاد احتمالا در شهر «طیوه» مصر متولد و پنجمین پادشاه امپراتوری جدید شد. دوران حکومت او توام با صلح بود و برنامه‌های ساخت‌وسازهای عظیمی طی این دوره آغاز شد. او معابد، آرامگاه‌ها، ستون‌های عظیم سنگی و نیایشگاه‌های گرانیتی باابهت و حیرت‌انگیزی ساخته است.»

در بخش‌های دیگر کتاب «گاهشمار»، «زندگی حتشپسوت در یک نگاه»،‌ «منابعی برای مطالعه بیشتر»، «شرح اصطلاحات»، «یادداشت‌ها»، «کتابشناسی برگزیده» و «نمایه» آورده شده که اطلاعات مفیدی درباره کلیت فرمانروایی «مآت‌کاره حتشپسوت» پادشاه مصر علیا و سفلا دربردارد.

در بخش دیگری از کتاب می‌خوانیم: «قبل از حتشپسوت زنان دیگری هم در مصر حکومت کرده‌اند. از میان آن‌ها سه نفر برجسته‌تر بودند: نیتوکریس، سوبکنوفرور و تِتی‌شِری. در دوران سلسله‌های هفدهم و هجدهم، زنان در نقش‌های سیاسی مهمی پذیرفته شدند. بر اساس اسناد موجود، این فرمانروایان زن، هنگامی که تبار سلطنتی و حاکم رو به فنا داشته است، فقط برای مدت کوتاهی کنترل کشور را در دست داشته‌اند. به این ترتیب، حتشپسوت منحصربه‌فرد است. او نخستین و تنها زن حاکمی بود که خودش را در هیئت مردانه نشان داد.»

چاپ نخست «نخستین فرعون مونث (حتشپسوت)» به‌قلم «پاملا دِل» با ترجمه فاطمه شاداب در 111 صفحه، شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه و قیمت پنج‌هزار و 200 تومان از سوی انتشارات ققنوس در قفسه کتاب‌های تاریخ جهان باستان قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها