به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دومین کارگاه تاریخ شفاهی از فردا، در شهر همدان برگزار میشود. همچنین دومین دوره سندشناسی نیز در مهرماه برگزار میشود.
ابوالفتح مومن از کارشناسان مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور(همدان)، درباره نحوه برگزاری این دورهها توضیح داد: این دو کارگاه به کوشش سازمان اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و با همکاری اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، بنیاد شهید و امور ایثارگران و حوزه هنری برگزار خواهد شد.
وی این کلاس را دومین کارگاه دانست که تا 20 دوره هم ادامه خواهند داشت و گفت: این دورهها ویژه نویسندگان حوزه دفاع مقدس و به صورت ماهانه برگزار میشوند. در پایان به همه افراد گواهی حضور در این کلاسها اعطا خواهد شد و در نهایت، نویسندگان تنها با در اختیار داشتن اینگواهینامه میتوانند به نگارش آثار در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس اقدام کنند.
مومن درباره مطالبی که در دومین کارگاه سندشناسی ارایه میشوند، توضیح داد: موضوعهای سندشناسی، تعریف سند، سندخوانی و مراکز اسنادی در ادوار تاریخی در جلسه نخست مطرح شدند و در دومین دوره سندشناسی به سرفصلهای انواع رسمالخط، سند چیست، شیوههای سندخوانی محتوایی و شکلی، انواع سندهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و کلمات کلیدی آنها پرداخته خواهد شد.
وی افزود: همچنین در این کارگاهها خط سیاق آموزش داده میشود و شیوههای اختصارخوانی چیدمان و شیوه ارجاعدهی به سند و تفاوتهای اسناد جعلی با اسناد اصلی بیان خواهند شد.
کارشناس مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور(همدان) درباره موضوعهایی که در کارگاههای تاریخ شفاهی ارایه خواهند شد گفت: تعریف تاریخ شفاهی، کلیات معرفی مراکز تاریخ شفاهی داخلی و خارجی، رسالت آنها و اینکه چه اهدافی دارند در دوره نخست این کلاسها مطرح شدند.
وی افزود: سرفصلهایی مانند نسبت تاریخ شفاهی با سند، تفاوت تاریخ شفاهی با گونههای خاطره گویی و خاطره نویسی، شیوه مصاحبه، وظیفه یک مصاحبهگر در مصاحبههای تاریخ شفاهی، نوع تعامل، شیوههای تدوین متنهای مصاحبه و گویاسازی آن متن در دومین جلسه مطرح خواهند شد.
مومن با بیان اینکه طرح آموزش تاریخ شفاهی با موضوع دفاع مقدس به سازمان مرکزی اسناد و کتابخانه ملی ایران هم ارایه شد و مورد استقبال قرار گرفت، ادامه داد: نخستین دوره آموزشی تاریخ شفاهی ماه گذشته(مردادماه 92) در تهران هم برگزار شد. با اجرای این طرح، در پی یکسانسازی نگارش کتابهای تاریخ شفاهی هستیم و از دانشگاه بوعلی همدان هم برای حضور در این دورهها دعوت کردیم اما متاسفانه آنها در این دورهها حضور نیافتند.
دومین دوره کارگاه تاریخ شفاهی پنجشنبه 28 شهریور 1392 و دومین کارگاه سندشناسی و سندخوانی پنجشنبه، چهارم مهرماه در موزه دفاع مقدس همدان برگزار خواهد شد.
چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲
نظر شما