حسين انتظامي، نويسنده كتابهاي رسانه و مطبوعات صبح امروز با حكم وزير فرهنگ و ارشاد به عنوان معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی منصوب شد.-
در متن حکم وی آمده است:
نظر به سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی در حوزه مطبوعات و رسانه های عمومی و شناختی که اینجانب از توانایی های مدیریتی شما دارم به موجب این حکم به سمت «معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی» منصوب می شوید. امید می رود با استعانت از خداوند متعال و بهره گیری از کلیه ظرفیت های موجود و نیروهای کارآمد رسانه ای در گسترش فعالیت های خبری و اطلاع رسانی، حمایت مادی و معنوی از مطبوعات و اصحاب رسانه و تشکل های صنفی، تامین آزادی های مطبوعاتی در چارچوب قانون، شکوفایی مطبوعات و نشریات داخلی و نظارت بر عملکرد رسانه ای خارجی موفق و موید باشید.
حسین انتظامی در میان اهالی مطبوعات چهره شناخته شدهای است و نماینده مدیران مسوول در هیات نظارت بر مطبوعات نیز بوده است. وی همچنین در سالهای نه چندان دور مدیر مسوول دو روزنامه «همشهری» و «جام جم»، و در سالهای اخیر نیز در موسسه خبر و «خبرگزاری خبرآنلاین» به فعالیت مشغول بود. در کنار کارهای مطبوعاتی وی کتابهای زیادی را نیز با موضوع رونامهنگاری نگاشته است.
«روزنامه نگاری و روزنامهداری» يكی از معدود آثار چاپی فارسی درباره مديريت مطبوعات و اقتصاد رسانههاست. اين كتاب حاوی پنج فصل و يك پيوست است. آسيبشناسی مطبوعات، اقتصاد مطبوعات، منابع انسانی، بررسی موردی، تجربيات عناوین فصلهای این کتاب هستند.
«مدیریت مطبوعاتی» با عنوان فرعی تاملی در اقتصاد و سازمان مطبوعات، دومین کتاب دکتر حسین انتظامی است که از سوی نشر کتاب مرجع به بازار کتاب ایران عرضه شده است. دکتر حسین انتطامی پیش از این کتاب روزنامهنگاری و روزنامهداری را منتشر کرده بود و کتاب حاضر توسعه یافته آن کتاب به شمار میرود که در آن انتظامي تجربه تاسیس روزنامه جام جم، مدیریت موسسه همشهری و مسوولیتهای عمدهای که به نوعی با کار رسانه و مطبوعات آمیختگی دارد، را در کتاب خود روایت کرده است.
«دغدغههای امروز مطبوعات» با نگاهی تخصصی برخی گرههای حرفهای و البته اقتصادی موجود بر سر راه ارتقای روزنامهنگاری در کشور مطرح و برای آنها راهحلهایی نیز ارایه کرده است. این کتاب از ۹ یادداشت و مقاله کوتاه صنفی تشکیل شده است که اغلب رمزگشایی از برخی ابهامات موجود در عرصه روزنامهنگاری در کشور است. «یارانه مطبوعات، پروانه نشر، نظارت، تذکر و برخورد، فرمولی ساده برای گمانهزنی تیراژ، نظارت بر آگهیهای مطبوعاتی، سامانه اشتراک مطبوعات، نشریات زرد، فعالیت در رسانههای بیگانه و…» از عناوین مطرح شده در کتاب «دغدغههای امروز مطبوعات» است.
«ناوبری وب» دیگر کتاب حسین انتظامی در حوزه مطبوعات است. این کتاب مجموعهای از یادداشتها و مقالات و آییننامههای مربوط به روزنامهنگاری آنلاین و حاصل تجربه مستقیم حسین انتظامی است. این یادداشتها پیش از این در وبلاگ شخصیاش در سایت خبرآنلاین منتشر شده بودند. نثر به کار رفته در نوشتههای وبلاگی روان و ساده و در نوشتههایی که خصلت آییننامهای و بخشنامهای دارد هم صمیمی و به دور از خشکیهای رایج این گونه نوشتههاست. اگر چه در بخشهایی فرم خود را بر محتوی قالب کرده و فضای نوشتههای را بسیار حقوقی و خشک مینماید.
«نقطه» دوره کامل آموزشی است برای آنها که میخواهند روزنامهنگاری را به شکل حرفهای بیاموزند و با اصول و جزيیاتی حیاتی از مدیریت در یک موسسه مطبوعاتی آشنا شوند. از ویژگیهای مهم این کتاب میتوان به مقدمه شهیندخت خوارزمی اشاره کرد که در دیباچه کتاب آمده است. خوارزمی در بخشی از یادداشت خود مینویسد: «خواندن این کتاب را به کسانی توصیه میکنم که مایلند ضمن فهم عمیقتر مسائل پنهان و آشکار صنعت مطبوعات کشور، برای مدیریت کارآمد این رسانه مهم نیز، راهکار عملی بیابند. »
نگاهی کوتاه به کتابهای حسین انتظامی نشان میدهد که وی در دو بخش روزنامهنگاری مکتوب و روزنامهنگاری آنلاین تجربیات بسیاری دارد و در هر دو حوزه فعالیتهایی را انجام داده است.
نظر شما