چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۶
کتابی که بهترین دوست کودک خود بودن را خطا می داند!

کتاب «هفت اشتباهی که والدین مرتکب می شوند» با ذکر هفت خطای رایج پدران و مادران در تعامل با كودكان، در کمال تعجب در کنار خطاهایی مانند لوس بار آوردن کودک و ناکامی در خلق ساختار منظم برای کودک، بهترین دوست کودک خود بودن را خطا می داند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب با طرح جلدی زیبا که هفت کاغذ مچاله شده را نشان می‌دهد روایتی از آزمون و خطا در زندگی را بازگو می‌کند که می‌توان به ارتباط کودکان و والدین و اشتباهاتی که ممکن است در این تعامل رخ دهد، اشاره کرد.

این کاغذ‌‌‌های مچاله شده در طرح جلد کتاب نشانه آزمون و خطا در زندگی است و بیان می کند که دیکته نانوشته به طور حتم غلط ندارد اما می‌توان با بررسی اشتباهات در روابط کودک با والدین و شناخت عمیق روش‌های تربیتی صحیح، تعداد و درصد خطای والدین را در تعامل با کودکان کاهش داد.

عنوان کتاب «بدترین هفت اشتباهی که والدین مرتکب می‌شوند» خود دارای نوعی اشتباه ساختاری در جمله است. استفاده از صفت عالی بدترین در این عنوان با قید منفی، فقط یک کلمه را می‌تواند توصیف کند و هفت اشتباه نمی‌تواند با یک صفت عالی تشریح شود.
 
لوس بار آوردن کودک، فراموش کردن زندگی زناشویی به دلیل توجه بیش از حد به کودک، وادار کردن کودک به انجام فعالیت‌های متعدد، نادیده گرفتن زندگی عاطفی  و معنوی، بهترین دوست کودک خود بودن، ناکامی در خلق ساختار منظم برای کودک و توقع از کودک برای تحقق بخشیدن رویا‌های شما، هفت مورد خطایی است که این کتاب از آن‌ها به عنوان اشتباهات رایج والدین یاد می‌کند.

صفحه 17 این کتاب با عنوان بدترین خطاهای هفت گانه والدین از هفت اشتباه رایج والدین در تعامل با کودکان سخن می گوید اما نکته اي که باعث شگفتی می شود این است که مورد پنجم این خطا، خود یک راهکار سازنده است. این خطا که با عنوان بهترین دوست کودک خود بودن مطرح شده اما در لیست اشتباهات والدین در برخورد با فرزندان قرار گرفته است.  

مطالعه این فصل، خواننده را از ابهام خارج می کند و یادآور می شود که انواع روابط دیکتاتور مآبانه، سخت گیر، انعطاف ناپذیر، سرد و خشک، بی‌تفاوت یا حتی بسیار دوستانه، شهامتی از پدربودن یا مادر بودن مادر را در خود ندارد.

شاید بسیاری از والدین با اصطلاح لوس کردن کودک آشنا باشند، اما «کودک ماندگی» اصطلاحی روانپزشکی است که مفهومش همان لوس کردن کودک است و این واژه ممکن است میان قشر عامه مردم شناخته شده نباشد.

نکته قابل تاملی که نویسنده کتاب بر آن اصرار دارد این است که والدینی که آموزش های لازم را ندیده‌اند به نشانه های قدرت کودکان مانند اشک  و جلب ترحم، واکنش انفعالی نشان می دهند اما پاداش دادن به هر کار کودک تاثیری در پی نخواهد داشت.

فصلی متمایز در این کتاب با عنوان «اگر موش ها می توانند، پس شما نیز می توانید» شما را به سوی خود جذب می کند.این فصل با برشمردن صفاتی مانند کنجکاوی و روی پاهای خود بلند شدن و بوییدن اطراف از سوی موش، به ذکر آزمایشی معروف به جعبه  اسکینر می‌پردازد و جنبه های شرطی شدن کودک را بر طبق این مثال بررسی می کند.

این کتاب با واکاوی و پژوهش های موردی و تعامل مستقیم با والدین و کودکان در سنین مختلف، دستاوردهای مناسبی را مطرح می‌کند. پژوهش‌های میدانی و معرفی آثار مکتوب دیگر در زمینه روانشناسی و آموزش والدین در برخورد با کودکان، از نکات مثبت این کتاب در این فصل محسوب می شود.

انشار لیست فهرست کتاب های همشهری در انتهای این کتاب ابتکار دیگری از ناشر است که در ضمن معرفی یک اثر، بازار  فروش آثار مکتوب دیگر خود را هم هموار می کند و اگر این ليست با ارایه سال انتشار و همچنین کتاب های در دست انتشار و یا پرمخاطب همراه شود به یقین می تواند در فروش چاپ های بعدی آثار اين انتشارات هم تاثیر گذار باشد.

کتاب  «هفت اشتباهی که والدین مرتکب می شوند» نوشته دکتر «جان. سی. فریل» و «لیندادی فريل» با ترجمه منیژه بهزاد (شیخ جوادی) با شمارگان دو هزار جلد و بهای پنج هزار و 700 تومان از سوی انتشارات همشهری وارد بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط