صالحي بعد از پایان یافتن نمایشگاه نقاشیاش درباره برخی سفرهایی که پیش رود دارد، به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: من در اين هشتسال تنها 2 سفر فرهنگي را پذيرفتم كه يكي سفر به سليمانيه، اقليم كردستان، براي حضور در جشنواره گلاويژ و ديگري سفر به انگليس به منظور شعرخواني و سخنراني بودند. البته دعوتهاي ديگری هم داشتم كه به دلیل بيماري و نارسايي قلبي، ترجيح دادم نپذيرم.
سراینده مجموعه شعر «آخرين عاشقانههاي ريرا» که به فرانکفورت دعوت شده است، افزود: بعضي دوستان اصرار دارند كه براي شعرخواني به چند شهر ديگر آلمان، سوئد و كانادا سفر كنم، اما ميترسم سفرم طولاني شود و از نظر جسماني پاسخگو نباشم.
خالق كتاب «سمفوني سپيدهدم» درباره وضع كتابهاي منتشر شده و در راه انتشارش، توضيح داد: دو دفتر شعر من با نامهاي «پنهاني چند شعر عاشقانه براي دو سه نفر» و «زندگي كن، بگذار ديگران هم زندگي كنند»، از سوي انتشارات نگاه منتشر شده است. البته قرار بود دفتر سومي نيز با نام «يك نفر اينجا دوستت دارد» همراه با اين دو دفتر منتشر شود كه تاکنون نتوانستهاست مراحل اداري انتشار را طي كند.
اين شاعر ادامه داد: به زودي، مجموعه شعري با نام «نگران نباش، همهچيز درست خواهد شد» توسط انتشارات مرواريد روانه بازار كتاب خواهد شد. البته مجموعه شعر ديگري نیز دارم كه این روزها در نشر چشمه مراحل حروفچيني را میگذراند.
وي در باره ممیزی، گفت: اين مساله شامل دو وجه است. در وجه عمومي آن، اساسا نفس سانسور برابر با مرگ تدريجي خلاقيت در تمام اشكال و حوزههاي هنر است و به اعتقاد من عملي است كاملا ناپسند كه به سود هيچكس نيست. اما درباره خودم، بيپروا ميگويم كه نه سانسور كه حتي مرگ هم نميتواند با من مقابله كند. من همچنان پراميد به خلاقيتم ادامه خواهم داد و اگر روزي حتي اجازه انتشار يك كلمه به من داده نشود، با ناخن بر صخرههاي البرز شعرم را حك خواهم كرد.
وي در پاسخی به سوالی درباره مجلدات نهایی مجموعه آثارش توضيح داد: آقای عليرضا رييسدانا، مدير انتشارات نگاه، چند ماه پيش به من گفتند كه ظاهرا بايد هر دو براي چاپ جلد چهارم مجموعه آثارم آماده باشيم كه در واقع اين مجموعه هزار صفحه چهارم از من خواهد بود.
سیدعلی صالحی از شاعران شاخص شعر گفتار است. از آثار او میتوان به «یوماآنادا»، «پیشگو و پیاده شطرنج»، «مثلثات و اشراقها»، «عاشق شدن در دیماه، مردن به وقت شهریور»، «دیرآمدی ریرا... نامهها»، «نشانیها»، «سفر بخیر مسافر غمگین پاییز پنجاه و هشت»، «آسمانیها»، «رویاهای قاصدک غمگینی که از جنوب آمده بود»، «ساده بودم، تو نبودی، باران بود»، «آخرین عاشقانههای ری را»، «دعای زنی در راه که تنها میرفت»، «چیدن محبوبههای شب را تنها به باد یاد خواهد داد»، «دریغا ملا عمر...»، «از آوازهای کولیان اهوازی» (شعرهای دوران جوانی، ۱۳۵۷-۱۳۵۰)، «سمفونی سپیدهدم» و «ردپای برف، تا بلوغ کامل گل سرخ» اشاره کرد.
«زندگی کن، بگذار دیگران هم زندگی کنند» با شمارگان دو هزار نسخه و به قیمت 6 هزار و پانصد تومان امسال(1392) از سوی انتشارات نگاه به چاپ رسیده است.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶
نظر شما