به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجسمه و مجسمهسازی پس از اسلام همواره با ابهامات و چالشهای نظری و تاریخی مواجه بوده است و هر چند در منابع تاریخ هنر ایران اشاراتی به تلاش حجاران و مجسمهسازان شده، اما تاکنون در کتابی مستقل و جامع این موضوع تحلیل نشده است.
پرویز تناولی هنرمند معاصر ایران همراستا با خلق آثار هنری خود، همواره پژوهشهای اساسی در زمینه هنرهای سنتی ایران نیز به انجام رسانده است. آخرین تألیف این هنرمند کتاب تاریخ مجسمه در ایران است.
مدیر روابط عمومی موسسه پژوهشی چاپ و نشر نظر درباره این کتاب به «ایبنا»، گفت: این کتاب به دوره تاریخی پس از اسلام تا به روی کار آمدن پهلوی اول و تلاش مجسمه سازان این دوران میپردازد. تناولی در اینباره در پیش گفتار کتاب به سرگذشت پر از فراز و فرود مجسمهسازی اشاره کرده و بیان میکند که در طی دوران طولانی تنها از یک مجسمه ساز به نام فرهاد نام برده شده که زندگی و کار او در هالهای از ابهام قرار دارد.
وی افزود: تناولی در این کتاب تلاش کرده تصویر نسبتا جامع و قابل قبولی را از جریان مجسمه سازی در ایران به مخاطب ارایه کند. این کتاب از سوی مؤسسه فرهنگی، پژوهشی چاپ و نشر نظر منتشر و جمعه 12 مهر جاری (1392) طی مراسمی در دفتر این نشر، معرفی و عرضه میشود.
این مقام مسوول در انتشارات نظر در پایان اشاره کرد: در مراسم معرفی این کتاب، درباره ابعاد این پژوهش زیر بنایی، با حضور نویسنده و همچنین تنی چند از محققان دیگر، بحث و گفتوگو خواهد شد و همزمان نمایشگاهی از مجسمههای کوچک پرویز تناولی نیز به نمایش گذاشته میشود.
کتاب تاریخ مجسمه در ایران در 184 صفحه و در قطع وزیری با مجموعهای از تصاویر مجسمههای این دوره تاریخی به همراه اسناد و مدارک تصویری منتشر میشود.
پرویز تناولی (متولد 1316) هنرمند نقاش، مجسمه ساز، پژوهشگر و مجموعهدار شهیر و پیشکسوت است. او همچنین به عنوان یکی از کارشناسان خبره در زمینه فرشها و بافتههای عشایری نیز معروف است.
«قالیچههای تصویری»، «قفلهای ایران»، «سفرههای کامو»، «تاچههای چهارمحال»، «دستبافتهای روستايی و عشايری ورامين»، «گبه: هنر زير پا»، «آتليه كبود»، «طلسم: گرافيک سنتي ايران»، «سرمهدان»، «ترازو و سنگ»، «جواهرات»، «سنگ قبر»، «افشار: دستبافتهای ايلات جنوب شرقی ايران»، «سراميک»، « عجايب عالم»، «فرش» و «هیچ» نام کتابهای منتشر شده با پژوهش تناولیاند.
در کارنامه کتابی این هنرمند همچنین ترجمه کتاب «هنر فولادسازی در ايران» نوشته جيمزويلسن الن نیز به چشم میخورد.
یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۴
نظر شما