لیرابی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: از سال 1355 عضو واحد فرهنگ و مردم صداو سیمای کشور هستم و با اجرای برنامههای فرهنگی در رادیو و تلویزیون بوشهر و همچنین مطالعه در حوزههای ادبیات، تاریخ و فرهنگ فولکلوریک و شفاهی نسبت به امر وقف در حوزه کتابخوانی علاقهمند شدم.
وی عنوان کرد: مشغله دیگر من به غیر از تدریس در دانشگاه و مطالعه در حوزه تاریخ و ادبیات شفاهی که عامل اصلی ترغیب من به وقف فرهنگی بود، انتشار کتاب است و تاکنون 17 عنوان کتاب در زمینههای ادبیات عامه استان و جنوب کشور، تاریخ منطقه، مدارس خصوصی و غیر انتفاعی و همچنین گیاهان دارویی منتشر کردم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه 90 درصد کتابهایی که تا کنون منتشر کردم از طریق اهدا در اختیار مخاطبان قرار دادم، گفت: آثار مکتوبی که تاکنون به رشته تحریر درآوردم به کتابخانهها و افراد اهدا کردم تا در توزیع فکر و اندیشه و همچنین مقابله با تهاجم فرهنگی گام موثری برداشته باشم.
این خیر بوشهری که منزل مسکونی 400 متر مربعی خود را وقف فرهنگ کتابخانهسازی در استان کرده است، عنوان کرد: تدریس در دانشگاه، مطالعه در زمینه فرهنگ عامیانه مردم استان و همچنین اجرای برنامههای فرهنگی در تلویزیون استانی تمایل به وقف و اهدا را در من زنده کرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم وقف ساختمان و اهدای پول برای ساختن مساجد و حسینیه را دارای قداست مذهبی میدانند، گفت: کتابخانهها به عنوان مراکز تولید علم با پربارشدن میتوانند قداست علمی و سواد را گسترش دهند و قداست علمی با ترویج مطالعه و افزایش منابع و تجهیزات است که رشد پیدا میکند.
لیرابی که منزل مسکونی 400 متر مربعی خود را وقف اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بوشهر کرده است درباره تمکن مالی خود و این که با اهدای منزل مسکونی خود با مخالفت اطرافیان مواجه نشده است، اظهار کرد: وقف فرهنگی یک نیاز است و من به عنوان یک بازنشسته فرهنگی هنگام وقف با مخالفت خانواده روبهرو نشدم زیرا کار خیر عامالمنفعه در جامعه یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه فرهنگ اصیل، بکر و ناب استانها باید محفوظ بماند، عنوان کرد: کار عامالمنفعه نیازی به تمکن مالی ندارد و به دلیل محرومیت این شهرستان و نیاز داشتن به کتابخانه تصمیم گرفتم منزل مسکونی خود را در شمالیترین نقطه شهرستان بوشهر واقع در شهرستان دیلم به اداره کتابخانههای استان واگذار کنم.
این استاد دانشگاه بوشهر با اشاره به اینکه شهرستان دیلم 36 نقطه روستایی دارد،گفت: 27 روستای این شهرستان، دارای نقاط پرجمعیت هستند و با توجه به قرار گرفتن در استانی محروم، نیاز به ساخت کتابخانه در این شهرستان احساس میشد.
لیرابی با بیان اینکه این ساختمان به دلیل مسکونی بودن باید با صرف اعتباری مشخص به کتابخانه تبدیل شود، اظهار کرد: اکنون درصدد اهدای کتابخانه شخصی خود با 10 هزار جلد کتاب هستم و به نظر میرسد سنت وقف فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب و کتابخانهسازی باید رونق بیشتری به خود بگیرد.
یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳
نظر شما