با نزدیک شدن به تاریخ 22 سپتامبر (31 شهریور) که زمان برگزاری هجدهمین دوره انتخابات بوندستاگ (پارلمان مرکزی آلمان فدرال) است بازار انتشار کتابهای سیاسی نیز در این کشور داغ است./
«صدر اعظم. بحران. سرمایه» نوشته ماریتا اسلوکا. 544 صفحه. انتشارات برتلسمان
نویسنده در این کتاب به طرح پرسشهایی ریشه ای پرداخته است؛ آیا دموکراسی باوجود حماقت و وقاحت حاکم، نوع خوبی از حکومت است؟ برای چه به احزاب نیاز داریم؟ چگونه انسان سیاستمدار می شود؟
او در سال 2009 نیز کتابی را با عنوان «صدر اعظم، چکمه های پلاستیکی دوست دارد» برای رده سنی 12 سال به بالا منتشر کرد. اما کتاب کنونی وی برای مخاطب بزرگسال به رشته تحریر درآمده و نویسنده قصد دارد برای مخاطبانش دنیای سیاست را تشریح کند.
«چه چیزی برای انتخاب وجود دارد؟» گفتگو با یولی تسه، هرفرید مونکلر و حامد عبدالصمد . 128 صفحه . انتشارات هردر
اگر چه شگفت آور است، اما روشنگری واقعا لازم به نظر می رسد. فولکر پانتسر روزنامه نگار آلمانی به این مساله اشاره دارد که طبق نظرسنجی ها، بیش از 50 درصد مردم آلمان دموکراسی را نظامی مناسب می دانند، در حالی که در فنلاند بیش از 80 درصد مردم به روند دموکراتیک اعتقاد دارند. او در این کتاب از یولی تسه نویسنده و حقوقدان و دو کارشناس سیاسی می پرسد که وضع آلمان و مردم آن کشور در مقابل انتخابات سال 2013 چگونه است؟
«ماشین صدر اعظم» نوشته فولکر رسینگ. 223 صفحه . انتشارات هردر
فولکر رسینگ روزنامه نگار آلمانی در این کتاب خود نگاهی دقیق نه به کل فضای سیاسی، بلکه به فضای سیاسی اتحادیه دموکرات مسیحی دارد. عده زیادی همچون نویسنده این کتاب معتقدند که حزب حاکم بسیاری از مسایلی را که خودش زمانی تضمین کرده بود، لغو کرده است؛ مسایلی چون انرژی اتمی، خدمت نظام وظیفه و تصویر خانوادگی سنتی. البته همین طور است، اما حزب حاکم به تصویر خود به عنوان ماشین قدرت وفادار مانده است: حکومت کردن همیشه پیش از انتقاد کردن اتفاق می افتد. رسینگ در این کتاب به تجزیه و تحلیل تغییرات این حزب و آینده آن می پردازد.
«آنگلا مرکل اداره می کند- آلمان شکست می خورد» نوشته هانس یوآخیم شابدوت. 208 صفحه. انتشارات شورن
شابدوت در این کتاب خود گزارش می دهد که چگونه سیاست آلمان و نه فقط سیاست اتحادیه دموکرات مسیحی ملموس به نظر می رسد. کلمات زیبا، آشتی جویانه و نویدبخشی که سیاستمداران بخصوص در رقابتهای انتخاباتی با اشتیاق مایلند آنها را بشنوند، کلماتی هستند که اعضای اتحادیه سزاوار آن نیستند. شابدوت در این کتاب به وقایع نگاری سالهای سیاسی پشت سر گذاشته شده آلمان می پردازد.
«چرا من علاقه ای به سیاست ندارم» نوشته بئاتریس وایتس زکر. 208 صفحه . انتشارات باستای لوبه
بئاتریس وایتس زوکر دختر ریچارد فون وایتس زوکر رییس جمهوری اسبق آلمان است. برخلاف تیتر این کتاب، او علاقه زیادی به سیاست دارد. اما علاقه او از نوع دیگری است.علاقه او به سیاستی توام با شفافیت بیشتر و ترجیحا هماهنگ با مردم و سیاستی که در آن نماینده مردم در درجه اول علایق خود را دنبال نکند، است.
«اشتاین بروک یا مرکل» نوشته هوگو مولر – ووگ و اووه – کارستن هینه . 128 صفحه . انتشارات کوآدریگا
بسیاری از کارهایی که سیاستمداران انجام می دهند و یا نمی دهند، ناخوشایند است. بویژه برای طرف مقابل و جنبه های منفی و اظهار نظرها در این زمینه در مطبوعات انعکاس می یابد. کسی که در انتخابات شرکت می کند، نه تنها برای خود، بلکه برای احزاب و افراد هم تصمیم می گیرد و از اینرو باید استدلالهای خوبی داشته باشد. در این کتاب، سخنگوی اسبق دولت در زمان گرهارد شرودر به حمایت از کاندیدای حزب سوسیال دموکرات پر اشتاین بروک می پردازد و مولر – ووگ ویراستار اسبق فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ موقعیت آنگلا مرکل را تشریح می کند.
«ما نمی خواهیم والدینمان را انتخاب کنیم» نوشته هانا بایتسر. 192 صفحه . انتشارات روولت
هانا بایتسر که متولد 1982 است در کتاب خود به توضیح این مساله می پردازد که سیاست برای جوانانی که هم نسل وی هستند، چه معنا و مفهومی دارد. او ثابت می کند که اگر چه جوانان ایدئولوژیک نیستند اما افرادی بیگانه با سیاست هم نیستند. و آنها فقط نمی خواهند که در اظهار نظرها شرکت کنند، بلکه اهل همکاری هم هستند.
«اریکا موسترمان» نوشته روبرت لوهر. 272 صفحه . انتشارات پیپر
روبرت لوهر، پیشتر خوانندگانش را با رمانهایی تاریخی همچون «ماشین شطرنج» و یا «جنگ خواننده ها» به گذشته برده است. اکنون وی در این کتاب خود که رمان جدید او به شمار می رود، به شکلی سرگرم کننده تشریح می کند که چگونه یک معلم تنهای کم تجربه مخفیانه به میان دزدان دریایی برلین راه پیدا می کند تا دشمن سیاسی را از درون نابود کند.
«سیرک» نوشته نیلس مینکمار . 220 صفحه. انتشارات فیشر
نیلس مینکمار که در نشریه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ مشغول کار است برای نوشتن این کتاب که 23 اکتبر منتشر می شود یک سال تمام پر اشتاین بروک نامزد صدر اعظمی از حزب سوسیال دموکرات را همراهی کرد و از امکان دستیابی به قرارهای مهم و گفتگوها بهره برد. او در این کتاب، نه فقط در مورد سیاستمداران، بلکه در مورد نظام سیاسی آلمان مطلب نوشته است.
«چگونه کسی صدراعظم آلمان می شود» نوشته ورنا گلانوس. 144 صفحه . انتشارات بویه
نویسنده در کتاب خود به خوانندگان خود از رده سنی 9 سال به بالا در مورد سیاست اطلاعات می دهد. او به توضیح این مساله می پردازد که دموکراسی چیست و این که چرا کودکان اجازه رای دادن ندارند. سوال دیگری که نویسنده به آن می پردازد، این است که آیا من اصلا باید رای بدهم؟
نظر شما