یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
جنتی: هنرمندان نباید دغدغه معیشتی داشته باشند

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معارفه و تکریم معاونت هنری این وزارتخانه، معاونت هنری را مهم‌ترین بخش وزارت فرهنگ و ارشاد دانست و اولویت‌های کاری این معاونت را با توجه به مطالبات هنرمندان مشخص کرد.جنتی در این مراسم گفت که برای درخشیدن هنر ایرانی در جهان، هنرمندان نباید دغدغه معیشت داشته باشند._

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم معارفه علی مرادخانی، معاونت هنری جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز،‌یکشنبه، 10 شهریور، با حضور علی جنتی و تعداد زیادی از هنرمندان هنرهای تجسمی، موسیقی و تئاتر در تالار وحدت برگزار شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: به اعتراف تمام دوستداران هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی با هنرهای مردم پسند آمیخته است. مصرع معروف «هنر نزد ایرانیان است و بس» شاهدی بر این مدعاست. 

وی افزود: اگر امروزه از ایران و ایرانی نامی برجا مانده و جهانیان را به تعظیم وا می‌دارد، حاصل تلاش و ممارست هنرمندانی است که شگفتی و شعف را موجب شده‌اند، اما تاکنون هنر و هنرمندان ایرانی آن‌چنان که باید و شاید به جهانیان معرفی نشده‌اند. 

جنتی در ادامه به لزوم معرفی هنرمندان جدید ایرانی به جهانیان اشاره کرد: همتی بزرگ می‌طلبد تا فعالیت هنری آفرینندگان بزرگ هنر ایرانی را درخور نام‌شان به جهانیان معرفی کنیم. هنر امروز ایران میراث‌خوار تمدن عظیم پیشین ایران است و هرگز نباید آفرینندگان این هنر دغدغه‌های مادی داشته باشند. 

جنتی همچنین با اشاره به این نکته که عرضه جهانی آثار هنری ایرانیان کار دشواری نیست گفت: هنرمند عزیز ایرانی نباید به خاطر تامین معیشت، هنر خود را بر ثمن بخس واگذار کند، بلکه او را باید بر تخت جلال نشاند تا نام این «کهن بوم و بر» را پر آوازه کند. 

وزیر ارشاد دولت یازدهم در ادامه با اشاره به این نکته که با برنامه‌ریزی درست، مشتاقان هنر ایرانی در سراسر جهان از این هنر بهره خواهند برد گفت: بستر عرضه جهانی هنر ایرانی در دولت و بخش خصوصی فراهم است، اما نیاز به هدایت ویژه دارد. در این میان باید بخش خصوصی را حمایت و تقویت کرد. دولت باید از تصدی‌گری خود در زمینه هنر بکاهد. 

جنتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات و دشواری‌های پیش‌روی‌اش در راستای معرفی معاونت هنری گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری برنامه‌ها و سیاست‌های فرهنگی و هنری دولت است و معاونت هنری وزارت ارشاد نهاد مسوول پیشبرد این سیاست‌هاست. با توجه به این مساله و مطالبات و درخواست‌های بسیار هنرمندان، انتخاب معاونت هنری برای من بسیار دشوار شده بود. 

وی افزود: تردیدی نداشتم که برای پست معاونت هنری باید فردی دلسوز را که خود سال‌ها در این حوزه فعالیت کرده و با مطالبات و دغدغه‌های هنرمندان آشناست، در نظر بگیرم. کسی که مورد وثوق تمام هنرمندان بوده و بتواند کاروان هنر ایرانی و اسلامی را به سرمنزل مقصود هدایت کند. 

جنتی در ادامه با بیان این نکته که خدمت به هنرمندان کاری سترگ است و از عهده هرکسی برنمی‌آید گفت: برای این پست اشخاص بسیاری را مدنظر داشتم، اما به دلیل سابقه کاری آقای مرادخانی و همچنین اجماع تمام هنرمندان بر نام او، ایشان را انتخاب کردم. در سه دهه گذشته مرادخانی در تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور و همچنین حمایت از آثار فاخر، حضوری فعال داشته است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به مهم‌ترین مطالبات هنرمندان از معاونت هنری اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات در حوزه هنرهای تجسمی، موسیقی و تئاتر و موسسات تابعه معاونت هنری چون دبیرخانه موسسه مد و لباس، تسهیل در صدور مجوزها و حذف مقررات دست و پاگیر و همچنین ساماندهی آموزش و پژوهش و استعدادیابی مهم‌ترین مطالبات هنرمندان از معاونت هنری است. من با شناختی که از ویژگی‌های آقای مرادخانی دارم و سابقه او را در مشورت با هنرمندان می‌دانم، رسیدن به این مطالبات در کوتاه‌مدت را دور از دسترس نمی‌بینم. 

جنتی در ادامه به مهم‌ترین برنامه‌های پیش روی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد: توسعه بین‌المللی هنرهای تجسمی ایران و تلاش برای بهبود کیفیت جشنواره‌های بین‌المللی تجسمی ایران به ویژه جشنواره‌های فجر، حمایت از موسیقی نواحی ایران و ارتقای کیفی جشنواره‌های موسیقی جوانان، احیای ارکستر ملی ایران و حمایت از آن به عنوان نشان و نمادی از موسیقی کلاسیک ایران، تقویت جشنواره تئاتر فجر و شورای حمایت از آثار نمایشی و همچنین ممانعت از اجرای آثار ضعیف در سالن‌های اصلی تئاتر شهر، برنامه‌های مورد تاکید من است. 

جنتی گفت: حمایت از جشنواره مد و لباس و همچنین حمایت از طراحان خلاق در این حوزه، برای حضور موثر و اقتصادی در بازارهای کشورهای اسلامی نیز باید از اولویت‌های کاری معاونت هنری باشد. 

جنتی همچنین به توسعه آموزش هنری در کشور اشاره کرد: در زمینه آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، استعدادیابی و معرفی افراد نخبه، توسعه مراکز علمی و کاربردی در هنر، ضرورت دارد و آقای مرادخانی باید به آن توجه ویژه داشته باشد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان، تغییرات در معاونت‌های وزارتخانه‌ها را طبیعی ارزیابی کرد و گفت: اگر فعالیت‌ها و تلاش‌های معاونت هنری قبلی جناب آقای شاه‌آبادی نبود ما به هیچ عنوان نمی‌توانستیم کار خود را شروع کنیم. من از جناب شاه‌آبادی و همکارانش بسیار تشکر می‌کنم. 

گزارش تکمیلی این مراسم متعاقبا در ایبنا منتشر خواهد شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها