فرهاد اصغری، استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه گیلان، کتاب «عناصر مشاوره» تالیف «اسکات تی. میر» و «سوزان آر. دیویس» را ترجمه کرد._
امروزه یادگیری فنون و روشهای مشاوره با روشی مناسب از ضروریات تربیت مشاور و روانشناس در دانشگاهها محسوب میشود. این فنون باید به زبان ساده و عملی و در عین حال با استفاده از آخرین دستاوردهای پژوهشی و ادبیات مناسب و تخصصی حال حاضر باشند.
تجربه عملی و استفاده از مثالهای عینی که برآمده از تجربه بالینی مشاوره و روانشناسی باشد، میتوانند بر غنا و عینیت این فنون بیفزاید. تاکنون توجه کافی نسبت به یادگیری این فنون نشده و تعدد گوناگونی و آشفتگی زیاد در حوزه یادگیری این فنون وجود دارد.
مفاهیمی چون آموزش مناسب فنون ارتباطی، گوش دادن، مقابله با سکوت و مداخله در بحران، در این کتاب با مثالهای متنوعی به خوبی شرح داده شدهاند. این کتاب به عنوان مرجعی مفید و خلاصه در راستای ساختن چارچوبی ذهنی و ساده برای تفکر راجع به مشاوره طراحی شده است.
در فصل نخست کتاب، فرآیند مشاوره و جزییات آن تشریح شده است. استراتژیهایی برای کمک کردن به مراجعان در رسیدن به خودشناسی، موضوع محوری فصل دوم کتاب است.
چند فرضیه اشتباه، موضوعات مهم، خودتان را بشناسید و مقدمهای کوتاه بر مداخله عنوان فصلهای سوم تا ششم کتاب «عناصر مشاوره» است.
ویرایش هفتم کتاب «عناصر مشاوره» در 6 فصل با ترجمه دکتر فرهاد اصغری، استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه گیلان از سوی انتشارات آوای نور چاپ و منتشر شده است.
نظر شما