شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۳
تاسیس دانشگاه پدافند هوایی با تایید فرمانده معظم کل قوا

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) آجا در نشست رسانه‌ای صبح امروز (نهم شهریورماه 92) از راه‌اندازی دانشگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) آجا در مهرماه جاری خبر داد و گفت: منابع درسی این دانشگاه یک سال پیش به فرمانده معظم کل قوا بنا بر مطالبه ایشان، ارایه شده بود و این دانشگاه بنا بر تایید ایشان تاسیس شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رسانه‌ای، امیر سرتیپ ستاد فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش صبح امروز، نهم شهریورماه 1392 در محل این قرارگاه برگزار شد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) آجا در ابتدای این نشست، با بیان این ‌که در قرارگاه پدافند هوایی دیگر سخنی از تفکیک نیست، گفت: اکنون از دو موضوع تشکیل و تحکیم در قرارگاه پدافند هوایی سخن گفته می‌شود. در بخش تشکیل تمام قسمت‌های سرزمینی قرارگاه پدافند هوایی برای اجرای یک ماموریت تمام عیار مشخص شده است و تمامی مناطق پدافند هوایی در بخش سرزمینی تا سرپنجه‌ها، استقلال تاکتیکی و مدیریتی و استقرار عملیاتی خود را حفظ کرده‌اند.

امیر سرتیپ ستاد فرزاد اسماعیلی راه‌اندازی دانشگاه پدافند هوایی را مبحث دیگری از بخش تشکیل دانست و گفت: مِلک مرکز آموزش 02 نزاجا از دو ماه پیش با مصوبه فرمانده معظم کل قوا برای تشکیل دانشگاه به قرارگاه پدافند هوایی خاتم واگذار شد. این دانشگاه برای نخستین‌بار در اول مهرماه(هفته دفاع مقدس) نخستین افسران پدافند هوایی را آموزش خواهد داد.

وی از آغاز به کار مرکز آموزش درجه‌داری اراک برای آموزش درجه‌داران پدافند هوایی به طور مستقل خبر داد و افزود: آموزش درجه‌داری بخش عمده‌ای از پدافند هوایی تجهیزات محور را دنبال می‌کند. همچنین پس از آن‌ که طیف‌های افسری، درجه‌داری و کارمند در رسته‌های خود آموزش دیدند، باید آموزش تخصصی هم ببینند. بنابراین، در سال جاری مرکز آموزش‌های تخصصی پدافند هوایی نیز در قرارگاه پدافند هوایی کار خود را آغاز کرد.

امیر اسماعیلی درباره تحولات بخش تحکیم قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء از دهم شهریور‌ماه سال گذشته تاکنون(1392) توضیح داد: طرح نور ولایت یک، از سال گذشته مصوبه فرمانده کل قوا شد. امسال از طرح‌های مختلفِ طرح نور ولایت یک، در دو بخش تنوع و تعداد سامانه اقدام شد. مناطق حساس، حیاتی و هسته‌ای و برخی از مناطق شرق، جنوب شرق و جنوب کشور با توجه به نوع اهمیتشان، با کمک پدافند هوایی سایر نیرو‌های ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تقویت شدند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء آجا درباره بخش ساختاری با اشاره به در نظر داشتن تهدید‌های پنج سال آینده از سوی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء گفت: طرح ساختاری نور ولایت یک، با چنین دیدگاهی در حال تصویب و ابلاغ است. همچنین در بخش عملیاتی این طرح، رزمایش بزرگ سراسری و مشترکی در منطقه‌ای جدید، با اهداف جدید و با تاکتیک‌های تازه در اواخر مهرماه و نیمه نخست آبان ‌ماه سال جاری، با گستردگی فراتر از مدافعان آسمان ولایت 4 اجرا خواهد شد. در این رزمایش مناطق کوهستانی، دره‌ها و دهلیز‌ها و برودت هوا را آزمایش خواهیم کرد.

نفس هواپیماهای فرامنطقه‌ای را هم حس می‌کنیم
وی درباره تحولات بخش اطلاعاتی با بیان این‌که به اشراف اطلاعاتی مناسبی دست یافته‌ایم، توضیح داد: این اِشراف به اندازه‌ای است که می‌توانیم نفس هواپیماهای فرامنطقه‌ای شناسایی را در خارج از مرز‌های جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران هم حس کنیم. هواپیماهای پنهان‌کار از چشمان بیدار سامانه‌های هوایی ارتش و سپاه پنهان نیستند.

امیر اسماعیلی با بیان این‌که امنیت، ثبات و آرامش جاری مرهون دعای خیر فرمانده معظم کل قوا و تلاش پدافند هوایی ارتش و سپاه است، ادامه داد: آمادگی سامانه‌های هوایی و توان رزم، روحیه و خودباوری وضعیت مناسب است؛ زیرا شما شاهد تجاوز هوایی، حرکات نامحسوس و محسوس کشور‌های تهدید کننده نیستید.

وی از نهایی، میدانی و اجرایی شدن 15 پروژه تحقیقاتی از دهم شهریورماه سال گذشته تاکنون خبرداد و این امر را از این رو که باید با فناوری برتر انجام می‌شد، حائز اهمیت دانست و افزود: ما به دانش فرزندان غیور و پر تلاش فنی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم که توانستند در مدت یک سال سامانه‌های تحقیقاتی را در نقاط تاکتیکی گسترش دهند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) آجا، در ادامه به انجام پروژه‌ها در بخش‌های راداری، کشف، جنگ الکترونیک، ردگیری، شنود الکترونیکی، پهبادی و تروپواسکتر تاکتیکی مانند پروژه‌های رجال، سامانه‌های شاهد و صباح و رادار خاتم و صیاد 40 اشاره کرد و گفت: این سامانه‌ها با دانش بومی طراحی و اجرایی شده‌اند. همه این‌ها مرهون سه راس مثلثی است که از دانش موجود، نیاز عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و نخبگان مراکز دانش‌بنیان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل یافته است.

وی سپس از مهندسی رزمی، آماد رزمی، فاوای رزمی و طب رزمی به عنوان نخستین‌های پدافند هوایی یاد کرد و ادامه داد: دلیل اولویت پدافند هوایی، بهره‌گیری از دستاورد‌های ملی بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری است.

امیر سرتیپ اسماعیلی سپس در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا درباره چگونگی تامین منابع دانشگاهی دانشگاه خاتم‌الانبیاء توضیح داد: در نمایشگاه دانشگاه نیروی دریایی نوشهر که سال گذشته برگزار شده بود و هنوز مکان استقرار این دانشگاه مشخص نشده بود، بنا بر مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه ارایه منابع دانشگاهی برای این دانشگاه، کتاب‌ها و تمامی منابع به ایشان ارایه شد.

وی ادامه داد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم پیش از راه‌اندازی دانشگاه پدافند هوایی، از اعتبار، منابع و هیات علمی آن سخن گفتیم.  کتاب‌ها و منابع دانشگاهی این دانشگاه حاصل رایزنی با نخبگان دانشگاهی کشورمان است. همچنین در زمینه تامین هیات علمی نیز از این نیرو‌ها بهره می‌گیریم.

فرمانده قراگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا(ص) آجا در پاسخ به سوال دیگر ایبنا مبنی بر این‌که آیا در سطح آموزشی هم با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری دارید؟ گفت: همکاری ما با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تمامی زمینه‌های اطلاعاتی، عملیاتی آمادی، آموزش و... است. این همکاری باید وجود داشته باشد و نبود آن مانند مفقود شدن حلقه‌ای از میان زنجیری بلند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها