علیمحمد مودب، داور بخش شعر نو جشنواره شعر و داستان سوره به سادهنویسی و سهل نگریستن به شعر در شعر نو و شعر معاصر معتقد است. وی شعر معاصر را دارای تجربههای مستحکمی از زبان در اشعار نیما و فروغ و گونههای شعر آزاد دانست.-
مودب جدی نگرفتن زبان در شعر را از اشكالات وارد بر شعر نو دانست و گفت: نوعی ساده نویسی و سهل نگریستن به شعر و حضور زبان نامتشخص در این قالب شعری دیده می شود در حالی كه در شعر نو معاصر تجربههای مستحکمی از زبان در اشعار نیما و فروغ و در گونههای شعر آزاد دیده می شود.
این شاعر كشورمان معتقد است زبان در شعر نو دست كم گرفته میشود و ضعفهای زبانی كه ناشی از تقلید در حسی نویسی و ناگهان نویسی است، وجود دارد.
وی به اشعار نیما یوشیج و فروغ و اشعار سپید سلمان هراتی كه از ساختار قوی شعر نو برخوردار است، اشاره كرد و گفت: در آثار این شاعران برخورد جدی با زبان دیده میشود، اما از نظر محتوایی در شعر بعضی از شاعران جوان، حس پوچ گرایی وجود دارد كه ناشی از حضور در فضای تقلیدی است كه با گذشتن از قیود تقلید میتوانند به خودشان رسیده و همان چیزهایی كه زندگی میكنند را بگویند نه آنچه در اشعار دیگران دیده میشود.
مودب توجه جوانان را به شعر نو و نیمایی بسیار زیاد دانست و این مساله را یادآور شد كه بیشتر از این، قالبهای كلاسیك شعر جدی گرفته شود تا به عنوان پشتوانهای برای اشعار نسل جوان قرار گیرد.
نظر شما