خادمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: موسس کتابخانه عمومی خادمی پدرم است که از سال 1380 این کتابخانه را داشت و به دلیل داشتن تحصیلات کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه تهران به گردآوری این آثار علاقهمند شد و مجموعه این کتابهای تخصصی سهم مهمی در موفقیت من در کنکور سراسری و گرایش به رشته حقوق داشت.
وی با بیان اینکه گرایش به رشته حقوق در خانواده ما موروثی است، اظهار کرد: پدرم و عمومهایم فارغالتحصیلان رشته حقوق در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند و عضویت در کتابخانه به دلیل فضای مناسب و دسترسی به کتابهای مورد نیاز یکی از عواملی است که در موفقیت علمی و تحصیلی افراد تاثیر گذار است.
رتبه سوم رشته علوم انسانی کنکور سراسری سال 1392 با بیان اینکه این کتابخانه عمومی و حقوقی ویژه محققان، پژوهشگران و استادان دانشگاه در رشتههای حقوق بینالملل، خصوصی، جزا و حقوق اقتصادی است، عنوان کرد: این کتابخانه با 13 هزار جلد کتاب که بخشی از آنها چاپی قدیمی هستند مانند حقوق و مجلس، مصوبات و به طور کلی کتابهای حقوقی تا امروز، از سال 1389 به عنوان کتابخانه عمومی و حقوقی آغاز به کار کرده است.
خادمی شورمستی با بیان اینکه عضویت در کتابخانه موفقیتهای علمی و دانشگاهی را افزایش میدهد، اظهار کرد: وجود منابع معتبر حقوقی و کتابداری آگاه و با دانش نقش مهمی در مطالعه هدفمند، انتخاب رشته و گرایش مورد نظر و همچنین آینده تحصیلی من ایفا کرد.
وی درباره آخرین کتابی که پیش از کنکور سراسری و مطالعه علمی خوانده است، عنوان کرد: آخرین کتابی که خواندم یک سال پیش از کنکور سراسری بود که رمان حقوقی «وکیل دادگستری» نام داشت.
رتبه سوم علوم انسانی با تاکید بر این که صرف کتابخانهرفتن دلیلی برای موفقیت در کنکور سراسری نیست، عنوان کرد: نخست باید جامعه هدف بر اساس استعداد و ظرفیتهای علمی فرد شناخته شود و سپس برای رسیدن به مطلوب و هدف مورد نظر تلاش شود.
کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی انگیزه شکلگیری کتابخانه حقوق شد
مدیر کتابخانه خادمی درباره شکلگیری این کتابخانه اظهار کرد: کتابخانه مشارکتی خادمی از سال 1390 به صورت کتابخانه عمومی و حقوقی ثبت شده و بعد از انقلاب فرهنگی به دلیل این که مسوول آموزش دانشکده حقوق دانشگاه تهران بودم و بعد از آشنایی با کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی از طریق آیتالله عمید زنجانی، رییس دانشگاه تهران و به دلیل نبودن بسیاری از کتابهای چاپی قدیمی رشته حقوق که در کتابخانههای عمومی موجود نبود، تصمیم گرفتم، کتابخانهای تخصصی بنا کنم.
کتابخانهای با آثار حقوقی از دوران مشروطیت تا کنون
محمد باقر خادمی افزود: تا پیش از انقلاب مشروطیت حقوق قضاوت در اختیار فقها بود و بعد از انقلاب مشروطیت کتابهای جدید تالیف و ترجمه شد و این کتابخانه آثار مکتوب حقوق از دوران مشروطیت تا کنون را در خود جای داده است.
دارنده قدیمیترین کتاب چاپی حقوق
وی با اشاره به وجود کتابی که از سوی موسس نخستین مدرسه علوم سیاسی در ایران به رشته تحریر درآمده است، اظهار کرد: نخستین کتاب حقوقی که نوشته شده از سوی موسس این مدرسه بود که اکنون در این کتابخانه موجود است.
خادمی با اشاره به وجود کتاب «حقوق بینالملل» تالیف «مشیرالملک» در تاریخ سال 1317 هجری قمری است، عنوان کرد: این کتاب چند سال پیش از دوران مشروطیت نگارش یافته است.
مدیر کتابخانه عمومی خادمی با اشاره به این که کتابخانه عمومی و حقوقی خادمی تهران از سال 1390 به صورت مشارکتی با همکاری نهاد کتابخانههای عمویم کشور اداره می شود، اظهار کرد: این کتابخانه با وجود داشتن کتابهای تخصصی مخاطبان ویژهای دارد و با مشارکتی شدن، آثاری نیز از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ارسال میشود اما خرید کتابهای تخصصی با هزینه شخصی تامین میشود.
وی با اشاره به این که نخستین کتابهای حقوقی ابتدا به صورت سنگی منتشر میشدند، اظهار کرد: آثار مکتوب دیگر کم کم به شکل سربی و کامپیوتری تهیه شد.
مدیر کتابخانه خادمی اظهار کرد: اکنون هشت جلد کتاب چاپ سنگی در رشته حقوق در این کتابخانه موجود است و کتابهایی در رابطه با حقوق ایران و اسلام به صورت آرشیو مدون و غنی در این کتابخانه نگهداری میشود و این کتابهای با هزینه شخصی از طریق ارتباط با ناشران، کتابفروشان و در صورت پیدا نشدن، از دستفروشان تهیه میشوند.
کتابخانه حقوقی و عمومی خادمی که به صورت مشارکتی اداره میشود در خیابان شریعتی تهران، تقاطع میرداماد و ظفر پلاک 1240 طبقه نخست غربی به عنوان یک کتابخانه حقوقی و تخصصی به مخاطبان خدمات ارایه میکند.
چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷
نظر شما