سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸
زندگی ننه‌علی باید از جنبه معنوی مطالعه شود

سیاوش امیری نویسنده کتاب «اینجا آلونک ننه علی است» اثرش را کتابی مرجع معرفی کرد و گفت: زندگی خانم‌ننه فتح‌اللهی‌ (ننه‌علی)، مادر شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست قابلیت انجام پژوهش‌های معنوی را دارد.-

سیاوش امیری به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: در کتابی با عنوان «اینجا آلونک ننه علی است» به ماجرای این آلونک از چرایی احداث تا زمان تخریبش پرداختم. این کتاب نگاه تحلیلی، پژوهشی و انتقادی به تخریب آلونک ننه‌علی (خانم‌ننه فتح‌اللهی‌مرشت، مادر شهید) دارد.

این روزنامه‌نگار افزود: در توجیه تخریب این آلونک موارد بسیاری از سوی مسوولان شهرداری و دیگر مقام‌های مسوول مطرح شده بود که در کتاب «اینجا آلونک ننه‌علی‌ است» کوشیده‌ام برای تمامی سوال‌ها و مشکلات احتمالی که وجود آلونک می‌توانست ایجاد کند؛ پاسخ روشنی ارایه کنم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اهمیت پرداختن به این موضوع، به ماجرای شهادت قربانعلی رخشانی مهماندوست، تنها پسر خانم‌ننه فتح‌اللهی‌مرشت پرداخت و گفت: وی در جریان مبارزه‌های پیش از انقلاب اسلامی، در هنگام حمل و پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره) در شهر اهواز شناسایی و از سوی ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت کشور در زمان پهلوی) دستگیر شد. وی پس از تحمل شکنجه‌های بسیار به شهادت رسید و در قبرستان اهواز دفن شد.

امیری افزود: مادر این شهید، پس از با خبر شدن از شهادت فرزندش عازم اهواز شد و برای یک سال در کنار مزار تنها فرزند پسرش بیتوته کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی، این موضوع را به اطلاع امام خمینی(ره) رساندند و به دستور ایشان پیکر این شهید به تهران منتقل شد و این مادر شهید از سال1357 تا یک سال و نیم پیش از وفاتش در سال 1390، در بهشت زهرا(س) روی مزار فرزندش خانه‌‌ای بنا و شبانه روز در آنجا زندگی کرد.

این روزنامه‌نگار با بیان این‌که آلونک ننه‌علی از سوی مسوولان بهشت‌زهرا تنها سه‌ ساعت پس از درگذشتش ویران شد، ننه‌علی را از مادران شهیدی دانست که به ساده‌زیستی و قناعت شهرت داشت و افزود: آلونک وی نماد عشق، اعجاز و ایثار بود. آلونک ننه‌علی جایگاه تلاقی عالی‌ترین آموزه‌ها و معانی آزادگی و دفاع مقدس بود زیرا وی نماد پایمردی، صبر و مقاوت خستگی‌ناپذیر بود. احترام و ارادت یک ملت می‌توانست با حفظ این مکان کوچک درباره او صورت گیرد. بسیاری از رزمندگان از راه ملاقاتی که با این مادر شهید داشته‌اند و به توصیه‌های او مشتاق حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی می‌شدند.

وی درباره نحوه نگارش کتابش گفت: این کتاب را در گفت‌ و گو با دخترش، عالیه رخشانی و نوه‌هایش قاسم و ناهید ملک‌زاده نوشته‌ام. همچنین گفت‌ و گو‌هایی با سید محمود جوزی که مسوولیت خانه‌ شهید را تا سال 1387 عهده‌دار بود و نیز مرتضی تمدن، استان‌دار تهران برای تالیف این کتاب انجام شده است.

امیری در پاسخ به این سوال که آیا در کتاب «اینجا آلونک ننه‌علی است» به زندگی مادر شهید، پیش از شهادت قربانعلی رخشانی مهماندوست هم اشاره شده است؟ توضیح داد: در گفت‌و گو با دختر خانم‌ننه فتح‌اللهی‌مرشت به این موضوع هم پرداخته‌ام. همچنین در کتاب به فعالیت‌های انقلابی شهید تا زمان نبش قبر شهید و انتقال پیکر او به تهران هم اشاره شده است.

وی کتاب تازه‌نشرش را اثری مرجع در معرفی شخصیت و مقام این مادر شهید معرفی کرد و در پاسخ به این سوال که چه ضرورتی برای انجام پژوهش‌های بعدی درباره این مادر شهید وجود دارد؟ افزود: از بُعد معنوی می‌توان پژوهش‌های زیادی در این زمینه انجام داد. برای مثال، معتقدم که قدرتمند‌ترین انسان‌ها هم نمی‌توانند بدون واهمه، شب را در گورستان سپری کنند و این همان کاری بود که ننه‌علی سال‌ها انجام می‌داد. پژوهش‌هایی می‌تواند درباره نحوه ارتباط و توسل‌های این مادر شهید به خداوند صورت گیرد. همچنین ساده‌زیستی او به عنوان یک مادر شهید می‌تواند الگوی بسیاری از مادران باشد.

این تحلیلگر و روزنامه‌نگار در پاسخ به این سوال که آیا در این کتاب راهکاری هم برای حفظ یاد این مادر شهید «خانم‌ننه فتح‌اللهی‌مرشت» ارایه داده است؟ گفت: پیشنهاد‌هایی مانند نصب یک بنای یاد‌بود در نزدیکی قطعه 24 (مزار شهید که مادر شهید هم در کنار او به خاک سپرده شده است) به همراه شرح مختصری از زندگی وی ارایه شده اما این پیشنهاد‌ها تاکنون از سوی مراجع ذی‌ربط مورد توجه کافی قرار نگرفته‌اند.

امیری در پایان گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار می‌رود نسبت به توزیع «اینجا آلونک ننه علی است» که مخاطبان آن تمامی مردم ایرانند اقدامات مناسبی انجام دهد.

«اینجا آلونک ننه‌علی است» را انتشارات فن‌آوران توتیا، با شمارگان پنج هزار نسخه، در قطع رقعی، به بهای 120‌هزار ریال و به صورت رنگی مصور منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها