سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۲
انتشار مجموعه «کتابشناسی زبان‌های کهن آسیای غربی» در هفت جلد

مجموعه هفت جلدی «کتابشناسی زبان‌های کهن آسیای غربی» با تحقیق و پژوهش سعید حیاتی منتشر شد. به گفته حیاتی شناخت زبان‌های کهن آسیای غربی از اهمیت بسیاری در حوزه‌های مختلف برخوردار است و پیش از این مجموعه هیچ منبع و یا مرجعی برای معرفی متون این زبان‌ها وجود نداشته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حیاتی درباره چرایی کار بر این مجموعه گفت: سال‌هاست استادان رشته‌های مختلف از زبان‌های باستانی، تاریخ و فلسفه گرفته تا علوم سیاسی در مباحث شرق باستان و اندیشه سیاسی بر اهمیت زبان‌های غرب ایران فرهنگی و آسیای غربی تاکید می‌کنند. 

وی افزود: از طرف دیگر سابقه حاکمیت بیش از هزار ساله ایران بر بخش‌هایی از آسیای غربی همیشه استادان را به فکر شناسایی و تسهیل دسترسی به منابع این منطقه انداخته است. بر این اساس من تصمیم به انجام این پروژه تحقیقی گرفتم. 

حیاتی همچنین درباره تاریخ انتشار منابع معرفی شده در این مجموعه و مخاطبان آن گفت: منابع معرفی شده در این مجموعه حداکثر به سال‌های 2009 و 2010 بر می‌گردند. مخاطبان این مجموعه کتابشناسی، فقط پژوهشگران جدی حوزه فرهنگ و تمدن غرب ایران در بخش‌هایی که منابع آن‌ها معرفی شده، هستند. در واقع این مجموعه مخاطب عام ندارد و به همین دلیل هم در شمارگان محدود منتشر شده است. 

این محقق و کتابشناس همچنین با اشاره به علاقه‌مندی خود به ارایه این مجموعه در قالب لوح فشرده، گفت: به نظر من نه تنها به دلیل علاقه شخصی بلکه حجم اطلاعات در این حوزه ایجاب می‌کند که این اثر در قالب cd هم ارایه شود. به عنوان مثال تنها مطالب مکمل در حوزه متون سریانی چیزی در حدود 50 گیگا بایت است. البته لازم به ذکر است که برای شکل‌گیری این مجموعه از سوی هیچ نهادی حمایت نشده است و بر این اساس ناچار بودم بسیاری از ایده‌آل‌هایم را نادیده بگیرم. 

حیاتی در پایان گفت: مدت هفت سال است که به همراه دکتر مصطفی یونسی مشغول ترجمه متن «پولس پارسی» هستیم که هم‌اکنون به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. این متن که نسخه اصلی آن در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود، در اصل نامه پولس به «خسرو انوشیروان» است که به صورت قیاس ارسطویی نوشته شده و همچنین در آن بسیاری از مباحث زبان‌شناسی، اخلاقیات و الهیات نیز مطرح شده است. امیدوارم ترجمه این متن تا زمستان امسال (1392) به چاپ برسد.

مجموعه هفت جلدی «کتابشناسی زبان‌های کهن آسیای غربی» با شمارگان 500 نسخه و با بهای هر جلد 25 هزار تومان از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

«کتابشناسی اگاریتی و ‌خط‌شناسی عربی کهن»، «کتاب‌شناسی خط‌شناسی عربی کهن، شمالی و جنوبی، حبشی و عربی جنوبی»، «کتابشناسی زبان عبری کهن»، «کتابشناسی آرامی سریانی و لهجه‌شناسی عبری کهن»، «کتابشناسی ابلایی و منابع لهجه‌شناسی سامی شمال غربی»، «کتابشناسی منابع سامی تطبیقی» و «کتابشناسی منابع عمومی سامی و اکدی» به ترتیب نام اختصاصی هر کدام از این هفت مجلد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها