به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب مجموعهای از مباحث و موضوعاتی را در بر دارد که تحقیق در آنها میتواند زمینهساز تدوین نسخه ایرانی برای برنامه جامع توسعه پایدار کشور یا به عبارت بهتر برنامه «الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت» قرار گیرد.
پژوهش حاضر با بیان مبانی نسخهای برای پیشرفت، اساس حرکت و فعالیت عمومی جامعه شهری را معرفی میکند که ارکان آن برگرفته از تعالیم وحیانی است و گامی فراتر از توسعه به شمار میآید و رسیدن به کمال را توصیه میکند.
همچنانکه در این کتاب عنوان شده است، نظریه توسعه پایدار از نظریههایی است که در دهه اخیر در راستای اصلاح سیاستهای توسعه اقتصادی و صنعتی رایج و در جهت حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست ارایه شده و به تدریج حیطه عمل و فعالیت، تاثیر و بهکارگیری آن در زمینههای اجتماعی و به تبع آن در مقولات مربوط به طراحی و برنامهریزی و مدیریت شهری نیز گسترش و توسعه یافته است.
در بخشی از مقدمه اثر درباره رویکرد مولف نوشته شده است: «اما اینکه چرا به ارایه "نسخه ایراتی توسعه پایدار" و عدم تقلید از الگوهای غربی و احتراز از تکرار آن توصیه میکنم، به دلیل آن است که توسعه رایج در ممالک غربی برآمده و متکی بر دینشان(جهانبینی و شیوه زیستشان) است و هماهنگ با فرهنگ غالبشان میباشد. نقش دین به معنای وحیانی و معنوی و الهی بودن در جوامع غربی و اهل آن، نقشی فردی و شخصی و محدود و جزیی از دین رایج در میان آنها یعنی دنیاگرایی و انسانگرایی و سایر شقوق منشعب از آنهاست.»
این اثر در 11 موضوع و 24 فصل به مباحثی مانند شهر و سازندگانش، شهر و مدیریت شهر، شهر و تاریخش، شهر و عناصر شهر و شهر و آینده پرداخته است.
تاملی در شناخت جایگاه مسجد، تاملی در راستای فرهنگی مهندسان جوان، ضوابط شهرسازی و معماری بهینهسازی مصرف سوخت، درختان مقدس و کهنسال؛ میراث طبیعی، مراسم محرم و شکلگیری سازمان فضایی مجتمعهای زیستی، آسیبشناسی طرحهای مربوط به اماکن مقدس، برخی ویژگیهای مسکن در شهر پایدار، ملاحظاتی در باب تبعات فرهنگی تبلیغات رایج و جایگاه آموزش در وصول به اهداف نسخه ایرانی توسعه پایدار از عنوانهای فصلهای این کتاب به شمار میآیند.
نخستین چاپ کتاب «تاملی در نسخه ایرانی توسعه پایدار شهری(مبانی، زمینهها، مصادیق» را موسسه نشر شهر با شمارگان هزار نسخه در 512 صفحه به بهای 10 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱
نظر شما