به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فواد نجمالدین از اعضای معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران درباره برپایی این دانشگاه گفت: برای برگزاری این دانشگاه چند کارگاه تخصصی در حوزههای مختلف علوم انسانی و هنر تعریف شده است.
وی افزود: معاونت پژوهشی برای برگزاری این کارگاهها دو کلیدواژه مهم «نظریههای مولف» و «نظریههای نو» را مدنظر قرار داده است.
نجمالدین در ادامه با اشاره به غربی بودن تمام نظریههای نقد و زیباییشناسی رایج در گفتمان فرهنگی ایران گفت: بسیاری از تئوریهای نقد ادبی و هنری و همچنین تئوریهای زیباییشناسی رایج در دنیا، در ایران مطرح شده و توسط استادانی تدریس و به کار گرفته میشود، اما عموم این تئوریها تولید شده در غرب و خارج از فرهنگ ایران است. این تئوریها برای انطباق با فرهنگ ایرانی نیاز به دگرگونیها و تحولاتی دارد.
نجمالدین در پایان به خط فکر اصلی مدرسان دانشگاه تابستانه خانه هنرمندان اشاره کرد: مدرسان دانشگاه تابستانه هنر در زمینه بومیسازی تئوریها و نظریههای مختلف صاحب اندیشهاند و به نوعی مولف نظریههای نو هستند که بر مبنای پیکره مطالعاتی فرهنگ ایرانی شکل گرفته است.
دانشگاه تابستانه خانه هنرمندان ایران از 20 مرداد تا 12 شهریور با برپایی کارگاههای تخصصی برگزار میشود.
«پادگفتمان دیداری» با تدریس حمیدرضا شعیری، «فضاهای شهری در سینما» با تدریس مازیار اسلامی، «همتخیلی» با تدریس احمد پاکتچی، «سراسطوره؛ نظریهای در اسطوره شناسی» با تدریس بهمن نامورمطلق، «نظریه تجلی» با تدریس حسن بلخاری، «تجربه مدرنیته ایرانی» نعمت الله فاضلی، «هنر به مثابه فراتررفتن از استفاده مبتنی بر برنامه مدیریت به سوی تعامل مبتنی بر تطبيق» با تدریس مرتضی بابکمعین، «جامعه شناسی سینمای ایرانی» با تدریس اعظم راودراد، «جامعهشناسی نقاشی معاصر ایران» با تدریس محمدرضا مریدی، «جامعه و موسیقی در ایران معاصر» با تدریس مسعود کوثری و «چند گزاره تازه درباره نظریه مهاجرت» با تدریس امیرعلی نجومیان، نام تعدادی از کارگاههای این دانشگاه است.
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۱
نظر شما