به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی انتشارات قدر ولایت، تعدادی از ناشران همراه با کارشناسان و نمایندگان چند تشکل حوزه نشر، از تاریخ 24 اردیبهشت تا 29 تیر ماه 92، طی 10 جلسه نشست به بحث و بررسی نقاط قوت و ضعف نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پرداختند.
این گروه معتقدند که با توجه به سند چشمانداز بیست ساله نظام و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از حوزه نشر و نمایشگاههای کتاب، بهویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نقاط ضعفی وجود دارد که لازم است برطرف شوند.
با وجو نقاط قوت این رخداد عظیم فرهنگی، متاسفانه با برخی کمبودها مواجهیم که موجب شدهاند این نمایشگاه به صورت مطلوب و شایسته نظام جمهوری اسلامی و متناسب با کارکردهای فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، سیاسی و بینالمللی آن برگزار نشود. برای رفع این نقیصه چند سند و دیدگاه مهم در این جلسات بررسی شدند و به تصویب رسیدند که عبارتند:
1- اصول و شاخصهای نگاه درست به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در هشت بند.
2- اهم سیاستها در راستای تامین اصول و شاخصهای نگاه درست به نمایشگاه در 17 بند.
3- تعیین شورای سیاستگذاری نمایشگاه و ارتقاء جایگاه آن و شرکت نهادهای ذیربط در امر فرهنگ کتابخوانی و نمایشگاه و تشکلهای تخصصی نشر و اهل قلم در این شورا. همچنین تشکیل دبیرخانه شورا برای پیگیری مصوبات، نظارت بر حُسن اجرا و تهیه گزارش برای شورا.
4- تعیین نحوه تشکیل شورای سیاستگذاری، صدور احکام، اداره و مصوبات آن، شرح وظایف شورا و دبیرخانه آن.
این ناشران معتقدند با تصویب این اسناد و قانونی شدن آن در مراکز مربوطه بهویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات دولت، نمایشگاه بینالمللی کتاب در افقی برتر و متناسب با کارکردهای آن در سطح داخل و بینالملل برگزار خواهد شد. بیانیه و سند نهایی این جلسات پس از امضای ناشران و تشکلهای نشر، منتشر میشود.
روایت فتح، پیام آزادی، اسلام، سنا، فصل پنجم، خرسند، فیض کاشانی و قدر ولایت ناشرانی هستند که در این جلسات مشارکت جدی داشتند. از کارشناسان حاضر در این نشستها نیز میتوان به حمید قبادی و مثیم نیلی از مجمع ناشران انقلاب اسلامی و علی اسماعیلیراد از تعاونی ناشران ایران اشاره کرد.
یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷
نظر شما