این اثر به کمک چند مطالعه موردی مانند ستیز نسلها و طبقات اجتماعی، اهمیت باورها برای تبیین و تفهیم جامعه را بیان و مناسبات نیات کنشی با مقتضیات اجتماعی را بررسی میکند.
کتاب «عقیده و عمل اجتماعی» برای علاقهمندان به فلسفه علوم اجتماعی به ویژه دانشجویان حوزه جامعهشناسی مفید است و مبانی نظری جامعهشناسی و مبانی نظریهپردازی جامعه را به شکل کلی پیوند میدهد.
این اثر در 10 فصل به مباحثی مانند قانون علمی، قاعده زندگی، منطق وضعیتی جوانی، پیامدهای ناخواسته کنش طبقاتی، جامعهشناسی شناخت و درک و توضیح جامعه انسانی میپردازد.
در بخشی از متن کتاب با عنوان «منطق وضعیتی جوانی» آمده است: «دریافت جامعه از سوی نسل نوباوه آن و تاثیر این امر بر شاکله آتی جامعه مزبور که گاه به سوی شکاف نسلی میگراید، نشانگر ترجمهپذیری درون پارادایمی ارزشها و هنجارهای اجتماعی است. از این حیث حتی میتوان شکاف نسلی را پیشرفت محتمل مقتضیات جامعهای دانست که چون بسیار سرعت گرفته؛ از سوی نسل بزرگسال مخاطرهآمیز مینماید. (ص 70)»
نخستین چاپ کتاب «عقیده و عمل اجتماعی» را انتشارات سفیر اردهال با شمارگان 550 نسخه در 136 صفحه به بهای پنج هزار تومان به تازگی منتشر کرده است.
نظر شما