به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این شماره با نوشتهای از پرویز دوائی، با عنوان «در یک جمع دموکرات ...» آغاز میشود. مقاله «زبان معیار در ویرایش» نوشته علی صلحجو، به بررسی زبان معیار و اصطلاح اخیرا رواج یافته «نثر معیار» و تلقی نادرست برخی از ویراستاران از این دو میپردازد. مقاله «دیاسپورا، کتاب، مهاجرت» که بازچاپ نوشتهای از روبرت صافاریان است، از موضوع نشر به زبان ارمنی فراتر رفته و مسایلی مانند آینده نشر کاغذی و تداوم حیات آن در ایران و جهان را مطرح میکند که به طور کلی دامنگیر کتاب و نشر در جهان امروز است.
در بخش معرفی و نقد کتابها این عناوین مورد بررسی قرار گرفتهاند: نقد کتابهای «سیمای احمد شاه قاجار» اثر زندهیاد دکتر محمدجواد شیخالاسلامی به قلم کاوه بیات، «جنبش دانشجویی: کنفدراسیون دانشجویان ایرانی (اتحادیه ملّی)» نوشته حمید شوکت با نقد مجید رهبانی، «حیات ذهنی» اثر هانا آرنت از زهره روحی، «نیکوکاران نابکار: افسانه تجارت خارجی آزاد و تاریخچه پنهان سرمایهداری» نوشته هاجون چنگ (استاد کرهایتبار اقتصاد در کیمبریج و مشاور پیشین سازمان ملل متحد و بانک جهانی) از فرزاد رحمتی جناسوند، «داستان من» نوشته جمشید طاهری از محمدرحیم اخوّت، «در چهره غروب» (دفتری از سرودههای منصور اوجی) به قلم امین فقیری، «حافظ معنوی» (غزلیات حافظ شیرازی به روایت دکتر ابراهیم دینانی) از قربانعلی ابراهیمی، «عشق و شباب و رندی، جستارها، یادداشتها، نقدها و نظرها درباره ادبیات فارسی و فرهنگ ایران» (مجموعهای از مقالات مهران افشاری) از فرزاد مروّجی، «خداحافظ برلین» نوشته کریستوفر آیشروود نوشته حمید نامجو.
مقاله «آرتور کوستلر و ظلمت در نیمروز» از رمون آرون (به مناسبت انتشار ترجمه تازه مژده دقیقی از کتاب «ظلمت در نیمروز»)، «در صندوق پست آقای نویسنده» (در معرفی کتاب مارک تواین عزیز: نامههایی از خوانندگانش) با ترجمه پرتو شریعتمداری نیز از دیگر مطالب این شمارهاند.
زری نعیمی در صفحه خود با عنوان «هزار و یک داستان»، این بار به بررسی هفت کتاب از ادبیات معاصر ایران پرداخته است که برخی از آنها عبارتند از: «اینجا نرسیده به پل» اثر آنیتا یارمحمدی، «بیمترسک» از علی غبیشاوی، «پشت شیشههای مات» نوشته حسین مقدس، «جمجمهات را قرض بده برادر» از مرتضی کربلاییلو، «کابوسهای فرامدرن» اثر رضا کاظمی و «یک روز ارس گردم» از فاطمه باباخانی.
در این شماره، در صفحه «شعرهای زمانه» که به بررسی دفترهای شعر معاصر اختصاص دارد، فریاد ناصری کتابهای «اتاق پرو» اثر مهدی اشرفی، «از چشمهایش نمیگفتیم» سروده محسن عمادی و «خونمردگی» از علیرضا آدینه را مرور کرده است.
در ادامه نیز معرفی کوتاه چند کتاب، یادی از درگذشتگان (دکتر عباس حرّی و بهمن سرکاراتی)، و دو بخش ثابت مجله، «تازههای بازار کتاب» از فرخ امیرفریار و صفحه طنز «کافه کلّهقند» از فاضل ترکمن آمده است.
پایان بخش این شماره جهان کتاب، بخش ویژه ادبیات کودک و نوجوان و شامل مطالبی چون «اخبار ادبیات کودک و نوجوان» به قلم حامد بنکدار، نقد و بررسی «نخستین باران آبان» سروده فریدون سراج از عباس تربُن، نقد و بررسی مجموعه داستان «قصههای دبستانی برای دخترها» از مارال کوهی، بررسی کتاب «طولانیترین آواز نهنگ» نوشته ژاکلین ویلسون با ترجمه نسرین وکیلی و بررسی مجموعه کتابهای «پرسشهای نخستین، پاسخهای بیپایان» به قلم فرشته سلیمانی است.
جهان کتاب در 64 صفحه با قیمت پنج هزار تومان عرضه شده است.
دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۳
نظر شما