کتاب «منطق اکتشاف علمی» نوشته کارل ریموند پوپر، به همت سید حسین کمالی ترجمه شده و توسط انتشارات علمی وفرهنگی منتشر شده است.-
پوپر علم را سراسر به منزله جهانشناسی میانگارد و معتقد است که افتخار فلسفه _ همچون علم _ متناسب با سهمی است که در این تکاپو داشته است.
نویسنده در این کتاب اهمیت رشد معرفت را هسته بنیادین مسایل شناختشناسی می داند. به اعتقاد وی بهترین راه شناخت چگونگی رشد معرفت، مطالعه نحوه رشد معرفت علمی است.
پوپر نشان میدهد که اصیلترین مسایل رایج در شناختشناسی از حد روشهای پر رونق زبانکاوانه فراتر میرود و تحلیل معرفت علمی را ایجاب میکند. به عقیده وی با آگاهی یافتن از روش صحیح علمی میتوان از راز سر به مهر جهانی که در آن به سر میبریم، نکتههای مهمی آموخت.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:«میشود تاریخ نظریه نیوتن را تا آنا کسیماندروس و هسیودوس پیجویی کرد. نظریه باستانی اتمیسم تا حدود 1905 آزمونپذیر نبود. در حقیقت، بیشتر نظریههای علمی از قصه گوییهای ماقبل علمی سرچشمه گرفتهاند. ولی به نظر من، گمراه کننده است که بخواهیم این قصهها را «بیمعنا» لقب بدهیم.»
در این کتاب احیای توجه به این رموز، یگانه راه نجات علم و فلسفه از غرق شدن در تخصصهای موشکافانه عنوان شده است.
چاپ پنجم کتاب «منطق اکتشاف علمی » با ترجمه سید حسین کمالی در357 صفحه، با شمارگان هزار و 500 نسخه، به قیمت 11هزار و 500تومان توسط انتشارات علمی و فرهنگی به بازارکتاب عرضه شده است.
نظر شما