نویسنده اسپانیایی از اثر تازهاش سخن گفت
پالوما براوو: اگر پولدار بودم نمیتوانستم رمان جدیدم را بنویسم
پالوما براوو، نویسنده و روزنامه نگار اسپانیایی از دومین رمانش با نام «پوست میکا» سخن گفت. وی عنوان کرد: اگر پولدار بودم یا موقعیت کنونی زندگیام جور دیگری بود، هیچ وقت نمیتوانستم این رمان را بنویسم.-
در این رمان که توسط انتشارات پلاسا ای خانس منتشر شد، زندگی کاری زنی روایت می شود که زیر سلطه صاحبان کار است. میکائلا سالاسار روزنامه نگار 38 ساله ای است که اخیرا کار و مادر خود را از دست داده است، بنابراین تصمیم میگیرد که سابقه کاریاش را تقویت کند.
روابط زنجیرهای افراد در شرکت ها، مرد سالاری و تبعیض جنسیتی، فضای باز افراطی که زنها در دنیای حرفهای با آن روبهرو میشوند، دوستی، عشق و معنویت موضوعاتی هستند که در این رمان به آنها پرداخته شده است.
به گفته براوو ، «میکا» در این رمان به دنبال صداقتی است که باعث تخریب خودش نشود و در عین حال بیان کننده این است که برای پیروزی در یک جنگ باید همواره مبارزه کرد.همچنین به عقیده او این رمان فقط برای زنان نوشته نشده است.
شخصیت اصلی این رمان برای تغییر و اصلاح محیط اطراف خود می جنگد و در میانه مسیر با موانعی که دنیای مردسالار پیش رویش قرار داده روبهرو میشود.
این نویسنده که از فشار مضاعف جامعه بر زنان در آثارش سخن می گوید معتقد است، در مورد یک زن در محیط کاری، بعد از این که زیبایی ظاهرش مورد تایید واقع شد، کیفیت کارش مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی در مورد رمانش گفت: میکا انتظار برخوردار بودن از همان حقوقی را دارد که مردان دارای آن هستند ولی زمانی که خود را صاحب این حقوق نمی بیند شروع به مبارزه با محیطش می کند. اما وی تاکید می کند این اثر، اثری فمینیستی نیست زیرا او از جایگاه یک انسان به این موقعیت اعتراض میکند نه یک فمینیست.
بسیاری از خوانندگان این رمان به خاطر نحوه روایت حس مادری از نویسنده تشکر کرده اند، زیرا در آن قهرمان داستان به نقطه بسته ای میرسد که تقریبا تمام زنان با آن مواجه میشوند. تصمیم گیری برای مادر شدن یا مادر نشدن که به نظر نویسنده که خود نیز دارای یک فرزند است ، مهمترین بخش زندگی یک زن محسوب میشود.
در این رمان دو شخصیت اصلی وجود دارد که برگرفته از شخصیت دو دوست نویسنده هستند. به عقیده براوو زندگی سرشار از دوراهی هایی است که پیش روی هر کسی قرار میگیرند و باید راهی برگزیده شود که سازگاری با آن راحت تر و شرایط بهتری را در بر داشته باشد.
در رمان «پوست میکا» کارفرمایان سوء استفادهگر زیادی وجود دارند؛ رییسهایی با ماشین و راننده شخصی که هیچگاه سوار مترو نمی شوند و برای سود بیشتر، در تصمیم گیری هایشان مصلحت کارمندان را در نظر نمیگیرند، افرادی که نباید کسی مقابلشان مقاومت کند و به شدت از ذکاوت و هوش کارمندان خود واهمه دارند.
ولی به عقیده براوو مهمترین عنصر در زندگی مقاومت و عدم سازگاری محض است.زمانی که یک شخص برای رسیدن به عدالت شروع به مبارزه می کند، یک انقلابی محسوب میشود. حال اگر در این مبارزه خودخواهی را کنار بگذارد، به یک انقلابی خوب و مثبت تبدیل میشود.
رمان «پوست میکا» به سبکی پویا و پرجوش نوشته شده و داستان آن در قالب جملاتی کوتاه با سرعت زیاد پیش می رود. برای براوو، زندگی شخصی اش منبع الهام اصلی این رمان است.وی میگوید: اگر من پولدار بودم یا موقعیت کنونی زندگیام جور دیگری بود، هیچ وقت نمیتوانستم این رمان را بنویسم و اینقدر حرف برای گفتن نداشتم. من ذاتا انسان بیتابی هستم و این ویژگی در نحوه نگارشم تاثیر زیادی دارد. به عقیده من احساسات باید به سادگی در داستان بیان شود و یک نویسنده نباید هیچگاه ارتباط خود را با مخاطب از دست بدهد.
پالوما براوو در پایان این گفت و گو بر علاقه خود به ادبیات آنگلوساکسون، نه در یک سطح محلی بلکه در سطحی جهانی و بینالملل، تاکید کرد.
رمان «پوست میکا» به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده و قرار است اکتبر امسال به صورت مونولوگ در جشنواره تئاتر آف-برادوی در نیویورک که مهم ترین جشنواره بین المللی در زمینه مونولوگ است، به روی صحنه برود. آنا آسسینا که سال گذشته با ایفای نقش مدئا در این جشنواره برنده شد، قرار است بازیگر و گوینده این مونولوگ باشد.
پالوما براوو از نویسندگان و روزنامه نگاران مطرح اسپانیایی است و معمولا در آثار خود از وضعیت زن و خانواده سخن میگوید. از دیگر آثار او میتوان به رمان «نامزد پدر» و مجموعه داستان «سه زن تنها» اشاره کرد.
نظر شما