شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲
کتاب «مبانی طراحی ساختمان‎های بلند» منتشر شد

جامع‎ترین کتاب در زمینه طراحی ساختمان‎های بلند با عنوان «مبانی طراحی ساختمان‎های بلند» تالیف پروفسور محمود گلابچی و دکتر محمدرضا گلابچی منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا)، نیاز روزافزون جوامع و شهرهای بزرگ به ساختمان‎های بلند و تحولات سریع در زمینه طراحی معماری، سیستم سازه‎ای و تکنولوژی‎ اجرای ساختمان‎های بلند، تدوین منابعی علمی جامع در زمینه طراحی معماری و مهندسی این ساختمان‎ها را با استفاده از آخرین یافته‎های علمی امروز جهان بیش از پیش ضروری ساخته است.

کتاب «مبانی طراحی ساختمان‎های بلند» به‎منظور پاسخ به نیازهایی در زمینه‌‏ معماری، سازه، تاسیسات، ترافیک، معماری سبز، چالش‎های پیش روی ساختمان‎های بلند آینده و آشنایی طراحان، معماران و مهندسان عمران با مبانی طراحی ساختمان‎های بلند تدوین شده و شامل پیش‎گفتار، ده فصل، چهار پیوست و ضمائم دیگری است. این کتاب می‏‌تواند به عنوان یک کتاب مرجع در زمینه طراحی معماری و سازه ساختمان‎های بلند و برج‎های مخابراتی با درنظرگرفتن مفاهیم پایداری و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و ایمنی ساختمان‎های بلند مورد استفاده معماران و مهندسان قرار گیرد.

فصل اول کتاب به تعریف ساختمان بلند و تاریخچه ساختمان‏‌های بلند در ایران و جهان اختصاص دارد. موضوع فصل دوم کتاب بارهای وارد بر ساختمان‎های بلند است. در این فصل تقسیم بندی کلی بارهای وارد برساختمان بیان شده و انواع نیروهای وارد بر یک ساختمان بلند از جمله نیروهای جانبی مانند باد وزلزله مورد بررسی قرار می‏گیرد.

فصل سوم به موضوع بسیار مهم و گسترده سازه‌ ساختمان‌های بلند اختصاص دارد و انواع سازه‎های متداول و غیرمتداول ساختمان‏‌های بلند مورد بحث و بررسی دقیق و تفصیلی قرار می‏‌گیرد.

فصل چهارم به اصول طراحی معماری ساختمان‎های بلند اختصاص دارد و معیارهای طراحی معماري در طراحی ساختمان‏‌هاي بلند و نیز مفاهیم موثر بر طراحی فضاهای داخلی ساختمان‏‌های بلند مورد بحث و بررسی قرار می‏‌گیرد.

موضوع فصل پنجم تاثیر عوامل انسانی، اجتماعی و محیطی بر طراحی ساختمان‎های بلند است. در این فصل نظرات مطرح در ارتباط با ساختمان‏‌های بلند، مشكلات ساختمان‎هاي بلند، ضرورت‎ها وشرايط ساخت ساختمان‎هاي بلند، معيارهاي فرهنگي، اجتماعي و رواني در طراحي ساختمان‏‌هاي بلند مسکونی و نیز معیارهای شهرسازی در طراحی این ساختمان‎ها به‎تفصیل بیان می‏‌شود.

فصل ششم کتاب به مسایل اجرایی و اقتصادی در طراحی ساختمان‎های بلند می‎پردازد و فصل هفتم کتاب به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی در ساختمان‎های بلند و ایمنی در برابر حریق و زلزله اختصاص دارد. در این فصل نقش تأسیسات مکانیکی و الکتریکی در ساختمان‎های بلند و نحوه تامین ایمنی در برابر حریق و نیز تامین مقاومت کافی در برابر زلزله در ساختمان‎های بلند به تفصیل بیان می‏‌شود.

فصل هشتم کتاب به ساختمان‎های بلند، مفاهیم پایداری و معماری سبز اختصاص دارد. در این فصل مفاهیم پایداری، معماری پایدار و معماری سبز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و راهکارهای عمومی معماری پایدار و معماری سبز به تفصیل بیان می‏‌شود.

موضوع فصل نهم کتاب ساختمان‎های بلند و چالش‏های آینده است. در این فصل شهرهای جهان مورد بررسی قرار گرفته و نگاه به آینده به عنوان یک ضرورت مطرح می‎شود.

در فصل دهم مناره‏‌ها و برج‏‌های مخابراتی از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار گرفته‎اند. در اولین بخش این فصل سیر تحول مناره‎ها به تفصیل بیان شده و بسیاری از مناره‎های مهم و برجسته در تاریخ معماری جهان معرفی شده‎اند.

در ادامه این فصل نیز برج‏‌های مخابراتی مورد بحث و بررسی قرار گرفته وده‎ها نمونه از بلندترین و تاثیرگذارترین برج‏های مخابراتی دنیا معرفی شده‎اند. در انتهای هر فصل نمونه‎های موردی با هدف شناخت آخرین طرح‎های معماری و یافته‎های مهندسی در زمینه ساختمان‎های بلند ارایه شده‌اند.

 واژه‎نامه‎های انگلیسی به فارسی و فارسی به انگلیسی خوانندگان کتاب را با کلمات متداول در این زمینه و معادل آنها در زبان‎های فارسی و انگلیسی آشنا می‌کنند و فهرست نام ساختمان‏‌ها، مکان‏‌ها، مراجع و اشخاص و نمایه (فهرست موضوعی) امکان جستجوی نام‎ها و عناوین اصلی و مهم در کتاب را فراهم می‎سازد.

کتاب «مبانی طراحی ساختمان‎های بلند» توسط انتشارات دانشگاه تهران در 840 صفحه با تصاویر متعدد و چاپ رنگی با شمارگان پنج هزارنسخه‌ای منتشر شده و به قیمت 55هزار تومان به فروش می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها