سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸
انتشار جدیدترین فصلنامه «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی»

فصلنامه «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» با مقاله‌های تخصصی در حوزه جغرافیای طبیعی و مسایلی مانند تحلیل پالینولوژیکی رسوبات دریاچه‌ای، تاثیر شاخص‌های اقلیمی بر نوسان اوزون، ارزیابی وضعیت توده‌های هوایی و شبیه‌سازی بادها منتشر شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماره نخست از دوره چهل و پنجم فصلنامه علمی-پژوهشی «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» با هشت مقاله از سوی «موسسه جغرافیا» دانشگاه تهران منتشر شد.

نخستین مقاله این شماره «تحلیل پالینولوژیکی رسوبات دریاچه نئور به منظور بازسازی فازهای رطوبتی دیرینه دریاچه نئور در اواخر پلئیستوسن و اوایل هولوسن» نوشته مشترک قاسم عزیزی، طیبه اکبری، حسن هاشمی، مجتبی یمانی، مهران مقصودی، علی عباسی‌جغناب است. 

مقاله بعدی «تهیه نقشه‌های واحدهای دگرسان به روش فیلتر سازگاریافته‌ تنظیم اختلاط با استفاده از تصاویر ابرطیفی» نام دارد و به کوشش سعید گودرزی‌مهر، سید کاظم علوی‌پناه و علی درویشی‌بلورانی نوشته شده است. در این پژوهش برای تهیه نقشه نواحی دگرسان، از منطقه آتشفشان مزاحم شهر بابک در ایران مرکزی و تصاویر سنجنده هایپریون استفاده شده است.

عباسعلی آروین(اسپنانی) در مقاله «ارتباط الگوهای پیوند از دور با میزان اوزون کلی در اصفهان» به مطالعه اثر شاخص‌های اقلیمی بر نوسان مقادیر اوزون کلی در ایستگاه اصفهان پرداخته است. مقاله بعدی با عنوان «تعیین الگوهای سینوپتیک و توده‌های هوایی موثر بر فصول اقلیمی غرب ایران» نوشته حسن ذوالفقاری، جعفر معصوم‌پور سماکوش، آذر جلیلیان و امان الله فتحی است.

«ارزیابی دقت مدل‌های رقومی ارتفاع (DEMs) حاصل از نقشه‌های توپوگرافی و مقایسه تطبیقی آن با DEMهای ماهواره‌ای (مطالعه موردی: DEMهای توپوگرافی و ASTER منطقه‌ای آبغه در خراسان رضوی)» اثر سیدرضا حسین‌زاده و مهوش نداف‌سنگانی، «بررسی تغییر مورفولوژی بستر رودخانه پیش و پس از احداث سد با استفاده از HEC RAS و GIS (مطالعه موردی: منطقه پایین دست سد ستارخان اهر)» نوشته محمد عاشوری، محمدحسین رضایی‌مقدم و زهرا پیری و «بررسی رابطه دمای سطح زمین با اعماق خاک (مطالعه موردی: استان کرمانشاه)» به قلم فیروز مجرد و حدیث صادقی از دیگر مقاله‌های فصلنامه است. 

آخرین مقاله با عنوان «مدل‌سازی عددی و شبیه‌سازی بادهای روی حوضه دریاچه ارومیه» نوشته علی‌اکبر شمسی‌پور، فهیمه نجیب‌زاده و زهرا زراعی‌چقابلکی است. در بخشی از این مقاله چنین آمده است: «خشکی دریاچه ارومیه با بستری از رسوب‌های نمک در معرض هوا و وزش باد، تغییرات چشمگیری در وضعیت گرمایی، بیلان انرژی و نیز پراکنش ذرات معلق اطراف دریاچه ایجاد می‌کند. با بکارگیری مدل‌سازی اقلیمی در مقیاس منطقه‌ای، این امکان وجود دارد تا با استفاده از سناریوهای مختلفی مانند خشک یا پر بودن دریاچه، تاثیر آن بر شرایط اقلیمی منطقه شبیه‌سازی شود.» در پایان فصلنامه «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» نیز چکیده انگلیسی مقاله‌ها آورده شده است. 

شماره نخست از چهل و پنجمین دوره فصلنامه علمی ـ پژوهشی «پژوهش‌های جغرافیای طبیعی» در 160 صفحه، شمارگان 300 نسخه و بهای دوهزار و 500 تومان از سوی «موسسه جغرافیا» دانشگاه تهران برای دانش‌پژوهان این حوزه به‌چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها