نوریان، روانشناس بالینی و نویسنده مسایل مرتبط با اعتیاد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از این اثر به عنوان کتابی تالیفی ـ گردآوری یاد کرد که در ادامه مطالب اثر قبلیاش، «خارج از نوبت» نوشته است و در حقیقت جلد دوم آن کتاب به شمار میآید.
وی درباره فصول 12گانه کتابش گفت: فرهنگ ترک، سمشناسی قبل از سمزدایی، متادوندرمانی و شیوههای جدید آن، یأس جنسی، ارتباط روح و بدن در ترک مواد اعتیادآور و شخصیتدرمانی از موضوعات این فصلها هستند.
نویسنده کتاب «از سقوط تا سقوط» ارایه فرمهای جدید ثبت اطلاعات مددجویان به مشاوران را از اقدامات خود در کتاب جدیدش دانست و توضیح داد: فرمهایی وجود دارد که مشاوران و روانشناسان باید در جملاتی کوتاه وضعیت و شرایط مددجویان را در آن یادداشت کنند، اغلب کارشناسان با جملاتی ساده و عادی این فرمها را پر میکنند که برای استفاده، کاربرد فراوانی ندارد. در این کتاب بیش از 60 متن کوتاه و یک خطی را عنوان کردهام. در حقیقت با بازتعریف فرمهای قبلی نحوه ثبت اطلاعات به شکل کاربردی را بیان کردهام.
این روانشناس بالینی نقدها و پیشنهادهایی درباره«NA» و کمپهای ترک اعتیاد را از دیگر اطلاعات جالب توجه کتاب «ترک تدریجی یک دنیا» دانست و گفت: بازتعریف بسیاری از واژهها نظیر سماجت و خجالت که در ترک تاثیر بسیاری دارند از دیگر موضوعات این اثر است.
وی درباره روش «NA» بیان کرد: این واژه مخفف انجمن معتادان گمنام است که راهبرد اصلی آنها برای ترک بر پایه صداقت و ایمان استوار است. در کتابم نوشتهام که متاسفانه این انجمن مانند آنچه در غرب در این حوزه رواج دارد، عمل نمیکند. در کشور ما بیشتر بیماران موجب رشد «NA» شدهاند تا آن که «NA» موجب پیشرفت معتادان شود!
نوریان روانشناسان و افرادی را که با ترک معتادان در ارتباط هستند مخاطبان اصلی کتاب معرفی کرد و گفت: فاکتورهای ترک و فنون کاهش استفاده از مواد از جمله آموزههای این اثر علمی ـ تجربیاند. متاسفانه روانشناسان در دروس دانشگاهی خود تنها دو واحد درسی درباره اعتیاد میگذرانند از این رو تعهد عملی آنها در مواجهه با معتادان اندک است. این کتاب در بعد عملی به آنها کمک میکند تا دریابند به مراجعهکننده چه بگویند، از او چه بخواهند و با چه روشی به او کمک کنند.
وی در پایان عنوان کرد: قصد دارم کتاب «ترک تدریجی یک دنیا» را برای چاپ و نشر به انتشارات نظری بسپارم.
چهارشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۶
نظر شما