حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضا واحدی در پاسخ به این سوال که چرا اثری در حوزه داستان دفاع مقدس توجه داوران جشنواره را به خود جلب نکرد؟ توضیح داد: با توجه به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران در این حوزه نوگام است، میتوان گفت که کاستیهایی در این زمینه وجود دارد که نتوانسته نظر داوران را در این زمینه جلب کند.
وی با بیان اینکه ارتشیها بیشتر به خاطرهنگاری توجه و تمایل داشتهاند، گفت: رویکرد نگارش داستان حدود دو سال است که در میان ارتشیها آغاز شده و بسیار طبیعی است که در گام نخست، انتظار برگزیده شدن اثری را نداشته باشیم اما معتقدیم که در این زمینه روند رو به رشدی داشتهایم و به یقین در دورههای بعدی برگزیدههایی هم خواهیم داشت.
معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران با استقبال از این پیشنهاد ایبنا که به نویسندگان نوقلم ارتش در این همایش توجه شود، اظهار کرد: توجه به این قشر تاکنون مورد توجه نبوده است اما این پیشنهاد خوبی است که در دوسالانه بعدی لحاظ خواهد شد.
وی درباره احتمال نیاز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری ایران به حمایتهایی برای توسعه فعالیتهای حوزه نشر این سازمان گفت: نگاه ما به این موضوع، به صورت خصوصی است و تاکنون حمایتی در این زمینه نگرفتهایم. البته اگر بخواهد حمایتی از این سازمان صورت گیرد، بر میزان رشد آثار خواهد افزود اما تاکنون به این دلیل که سازمانی وابسته به سازمان نظامی و دولتی بودهایم، درخواست چنین حمایتهایی نداشتهایم.
حجتالاسلام واحدی با اشاره به گرانی کاغذ و محصولات فرهنگی مطبوع افزود: این موضوع، دامنگیر تمام نهادها و سازمانهای کشور است که امیدواریم هرچه زودتر مرتفع شود. خریداری آثار برتر همایش اندیشه و قلم، در برنامهریزیهای کلان این همایش آمده است که سال گذشته، یک عنوان کتاب با درخواست همان نویسنده برتر خریداری و در سطح کتابخانههای ارتش توزیع شد. متاسفانه در سال جاری به دلیل محدودیت بودجه، این امکان در فراخوان همایش مطرح نشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نظر ندارد با سازمانها و ناشران دیگری چون حوزه هنری، در زمینه تالیف اثر همکاریهایی صورت دهد؟ گفت: تلاشهایی در این زمینه انجام دادهایم؛ برای مثال، توافقهایی با برخی نویسندگان مطرح کشور به امضا رساندیم و آثاری هم در این زمینهها تولید شد اما به این نتیجه رسیدیم که این آثار با آنچه مورد نظر ما بود، فاصله زیادی دارد. این مساله شاید به دلیل حسی بودن زمینههای خلق یک رمان است و اینکه انگیزه قوی باید در این زمینه دخیل باشد.
معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: سفارش نمیتواند در این زمینه راهگشا باشد. پس از آنکه 18 اثر از نویسندگان خارج از بدنه ارتش دریافت کردیم و دریافتیم که با معیارهای ما منطبق نبود و متن درخور نام نویسنده نیست، تقریبا از سفارشی عمل کردن در این حوزه منصرف شدیم و احساس کردیم که باید خود ارتشیها و خانواده آنان در این زمینه همت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین واحدی از تعاملاتی که میان سازمان عقیدتی، سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران و حوزه هنری بر قرار است یاد کرد و ادامه داد: تعاملهای جانبی مانند برقراری ارتباط میان مولفان و مشورت با حوزههای فرهنگی آنان برقرار است. البته هنوز به این مرکز سفارشی برای خلق اثر داده نشده است اما این امکان وجود دارد که در تصمیمات جدید این سازمان مورد توجه قرار گیرد.
چهارمین همایش دوسالانه اندیشه و قلم ارتش، 15 تیرماه جاری (1392) با حضور مقامات کشوری و لشکری در سالن کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد.
نظر شما