به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «مباني رواندرماني: مقدمهاي بر نظريه و كاربرد» عنوان نخستين كتاب از مجموعه كتابهاي نظريههاي رواندرماني به قلم «بروس اي. ومپولد» است. اين اثر به اهتمام علي نيلوفري و ليلا عبداللهپوري ترجمه و از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.
در مقدمه کتاب میخوانیم: «درمانگر به دانش پيشزمينه بسيار قابل توجهی نياز دارد؛ درك مستحكمي از مباني زيستي، اجتماعي، بومشناختي، فرهنگي و شناخت رفتار. اما چيزي كه در رواندرماني بيشترين اهميت را دارد يك نقشه راه خوب براي گشودن درمان است؛ يعني يك راهنماي عمل.»
خالق اثر، نقشه راه رواندرمانگر را «نظريه» دانسته و بیان میکند: «نظريه، چارچوبي را براي اقدام درماني فراهم ميكند؛ چه سوالاتي بايد پرسيد، به چه چيزي بايد توجه كرد، چگونه بايد به رفتار كلامي و غيركلامي و مراجع پاسخ داد، چه وقت و چگونه بايد مداخله كرد و چگونه بايد پيشرفت را ارزيابي کرد.»
نویسنده هدف كتاب را معرفي رواندرماني به عنوان یک حرفه درحال شكوفايي عنوان كرده و شاخصهای درك كامل از چگونگي تكامل رواندرماني، نيروهاي موثر برآن، جايگاه آن در فعاليتهاي التيامبخش و شواهد علمي كه از كاربرد آن حمايت ميكنند را براي تربيت درمانگران و پژوهشگران اين حرفه در قرن 21 ضروري دانسته است.
این کتاب در شش فصل تدوين شده است. فصل نخست با عنوان «مقدمه» شامل معرفی رواندرماني به عنوان يك فعاليت التيامبخش و تعريف رواندرمانيست.
فصل دوم به نظريه رواندرماني، بافت اجتماعي خاستگاههاي رواندرماني، ظهور نظريههاي رقيب، غربال كردن نظريهها، التقاطگرايي و رويكردهاي پست مدرن اشاره دارد.
نقش نظريه، عنوان سومين فصل كتاب است كه به نقش نظريه براي درمانگران، نقش نظريه براي مُراجع، نظريه و فلسفه علم ميپردازد.
فصل چهارم كتاب پژوهش درمورد اثر بخشي رواندرماني نام دارد. دو بخش ابتدايي اين فصل دو پرسش «آيا رواندرماني موثر است؟» و «آيا برخي رواندرمانها موثرتر از برخي ديگرند؟» را مطرح ميكند و دو بخش ديگر به موضوع اختلالات كودكي و رواندرماني در دنياي واقعي ميپردازد.
«رواندرماني چگونه تاثير ميگذارد؟» عنوان فصل پنجم كتاب است، شواهد مربوط به اجزاي خاص و شواهد مربوط به عوامل مشترك بخشهای اين فصل هستند.
ومپولد در كتاب حاضر ديدگاهي جامع در مورد نظريههاي رواندرماني اتخاذ كرده و شالوده و مفروضههاي زيربنايي اين حوزه را بررسي ميكند.
خواننده در این کتاب با درك مبناي رواندرماني از ديدگاه دكتر ومپولد با تعريف رواندرماني به عنوان شكل منحصر به فردي از فعاليتهاي التيام بخش و نحوه تكامل آن آشنا ميشود و ضمن آشنايي با ماهيت واقعي رواندرماني و كسب توانايي مقايسه و مقابله رويكردهاي نظري متنوع، پاسخ سوالات خود را در زمينههاي مختلف در اين كتاب مييابد.
چاپ نخست کتاب «مباني رواندرماني: مقدمهاي بر نظريه و كاربرد» در 160 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و بهاي پنج هزار و 500 تومان به بازار نشر عرضه شده است.
سهشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۳
نظر شما