چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۸
روایت‌هایی از اسطوره معلمان عشایری در «سرمه چشم دل است»

نگارش کتاب «سرمه چشم دل است» با داستان‌هایی درباره محمدبهمن بیگی، به‌ قلم محسن حیدری‌راد، نویسنده و معلم بازنشسته عشایری در استان کهگیلویه و بویراحمد به‌ پایان رسید.-

به‌ گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حیدری‌راد گفت: مجموعه‌ای از داستان‌های محمدبهمن‌ بیگی، اسطوره معلمان عشایری به‌ همراه مجموعه‌ای از اشعارم را در این کتاب جمع‌آوری کرده‌ام.
 
وی گفت:‌ این کتاب حدود 160 صفحه و شامل عکس، شعر، مقالات و داستان‌های مرتبط با ایلات عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد است که به تازگی نگارش آن‌را به پایان رسانده‌ام و پس از توافق با ناشر آن ‌را منتشر می‌کنم. 

این معلم بازنشسته عشایری عنوان کرد: برای این‌که کتاب «سرمه چشم دل است» جذاب و خواندنی باشد، سعی کردم صفحه‌آرایی مناسب ‌همراه با عکس‌های دیدنی در آن به‌کار ببرم.
 
حیدری‌راد گفت: اشعاری که در ابتدای کتاب آمده حدود 70 بیت است و به احتمال زیاد این کتاب را از سوی نشر «چویل» در استان کهگیلویه و بویراحمد منتشر خواهم کرد.

محمد بهمن‌بیگی (متولد ۱۲۹۸ - وفات اردیبهشت ۱۳۸۹) نویسنده ایرانی و بنیان‌گذار آموزش عشایری در ایران بود. وی در ایل قشقایی در فیروزآباد استان فارس به دنیا آمد. پس از پایان دوره کارشناسی حقوق در دانشگاه تهران، در راستای سیاست‌های دولت وقت و تحت حمایت اصل چهار ترومن، کوشش خود را برای برپایی مدرسه‌های سیار برای بچه‌های ایل آغاز کرد و با پی‌گیری‌های خود توانست برنامه سوادآموزی عشایر را به تصویب برساند. 

او توانست دختران عشایری را هم به مدرسه‌های سیار جلب و نخستین مرکز تربیت معلم عشایری را بنیان کند. بهمن‌بیگی به سبب کوشش پی‌گیر خود در راه سوادآموزی به هزاران نفر کودک ترک، لر، کرد، بلوچ، عرب و ترکمن، برنده جایزه سوادآموزی سازمان یونسکو شد. او تجربه‌های آموزشیِ خود را در چند کتاب در قالب داستان نوشته ‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها