شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
راهبردهایی برای والدین و فرزندان با هدف مدیریت افکار منفی ارایه شد

«نجات فرزند از تفکر منفی» عنوان کتابی محسوب می‌شود که به تازگی از سوی موسسه انتشارات صابرین راهی بازار نشر شده است. تامار چنسکی، مولف اثر مذکور ضمن بررسی دلایل زیربنایی نگرش‌های منفی کودکان، راهبردهای بی‌شماری را برای کمک به مادران، پدران و فرزندان با هدف مدیریت افکار منفی، ایجاد خوش‌بینی و تثبیت انعطا‌ف پذیری عاطفی ارایه کرده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تامار چنسکی در کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» بیان کرده است که چگونه می‌توان با واداشتن کودک به تفکر دقیق درباره مشکل، او را از نومیدی، شکست و سرخوردگی حفظ کرد.

این اثر ابزار مورد نیاز پدران، مادران، سرپرستان و متخصصان بالینی را برای آسوده کردن کودکان از بار عواطف منفی و ساختن ذهنیت مثبت و متکی به نفس ارایه می‌کند.

کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» از سه بخش اصلی «تغییر ذهن فرزند»، «منفی در برخورد با جهان: عبور از مشکلات زندگی»، «روشن کردن محور امکانات» تشکیل شده است. این اثر 13 فصل را دربردارد. در فصل نخست به نظریه‌های گوناگون درباره علت‌ها و لازمه‌های تفکر منفی اشاره شده است.
 
فصل‌های دوم و سوم این اثر به بخش‌های فکری و احساسی واکنش‌های ما در برابر رویدادها نگاهی می‌اندازند و راهبردهای گوناگونی برای کار کردن با فرزند را ارایه می‌کنند.

فصل چهارم راهبردهای مختلفی را برای تشخیص توانایی‌های کودک دربردارد. چرا که به اعتقاد مولف، هر اندازه کودک بیشتر بداند در چه حوزه‌ای تواناتر است به طور کلی و در مواقع اضطراری بیشتر به آن‌ها رجوع خواهد کرد.

مولف در فصل پنجم این اثر بیان می‌کند که چگونه می‌توان افکار جدید را به فرزندان خود در هر سنی _از کودکستان تا دبیرستان_ منتقل کرد. فصل ششم به شیوه تشخیص و درمان افسردگی اشاره دارد. این فصل برای والدین نگرانی کاربرد دارد که حدس می‌زنند فرزندشان در برابر این خطر آسیب‌پذیرند.

فصل هفتم کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» به بررسی موثر مسایل دشواری مانند از دست دادن، شکست و حسادت اختصاص دارد. فصل هشتم نیز درباره چالش‌هایی است که پدران و مادران در مقام راهنما و مربی با آن‌ها رو به رو می‌‌شوند. در فصل نهم نیز والدین راهنمایی می‌شوند که چگونه در مواقعی که فرزند سکوت می‌کند، گفت‌وگو را زنده نگه دارند و چگونه مثبت‌ا‌ندیشی را در زندگی روزانه کودک پرورش دهند.

فصل دهم این اثر به خوش‌بینی‌های هر روزه نگاهی می‌اندازد و راهبردهایی برای کل خانواده با هدف بهینه‌سازی و حفظ تاثیر آن، خشنودی و خوش‌خلقی ارایه می‌کند. فصل یازدهم نیز نقاط عطف یا بارقه‌هایی از امید در زندگی کودکان را از زبان پر مهر و محبت والدین بازگو می‌‌کند.

هدف کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» این است که مخاطبان چنان در حوزه تفکر منفی متخصص شوند که بتوانند با همان لحن بدیهی که به کودکشان می‌گویند هنگام عبور از عرض خیابان به هر دو سو نگاه کند، به او بگویند چگونه از عهده ناکامی‌ها و شکست‌های زندگی بر آیند.

در بخش مقدمه این اثر می‌خوانیم: «با خواندن این کتاب، گوش شما نسبت به کلمات منفی هشداردهنده نظیر همیشه، هرگز، هیچ کس و همه حساس می‌شود. همانند مهندسی دقیق، متوجه می‌شوید که نتیجه‌گیری‌های اشتباه فرزندتان بر چه اساسی بنا شده‌اند و ابزار لازم را خواهید داشت تا به او کمک کنید آن دیدگاه را فرو بریزد و دیدگاه دقیق‌تر و واقع بینانه‌تری بنا نهد. همچنین یاد می‌گیرید لحظات مثبت را برجسته سازید تا فرزندتان بتواند به شیوه‌ای نظام‌مند همان افکاری را شکل دهد که پیش‌تر او را به موفقیت رسانده بود. زبان جدیدی را خواهید آموخت و ساختاری را برای ارتباط با فرزندتان شکل خواهید داد که می‌تواند ناامیدی‌ها، ناراحتی‌ها و غم‌ها را پاک کند.»

«به جای آنکه با احساس‌های منفی فرزندانمان به عنوان چیزی اشتباه که باید هر چه سریع‌تر از آن دور شوند برخورد کنیم لازم است به آن‌ها نشان دهیم که چگونه بدون احساس خطر از آن دور شوند تا بتوانند اطلاعات مهم را هر چند ناآشکار و ناراحت‌کننده از خود دریافت کنند.» این جملات برگرفته از کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» است.

چاپ نخست کتاب «نجات فرزند از تفکر منفی» اثر «تامار چنسکی» با ترجمه فرناز فرود با شمارگان دو هزار نسخه در 312 صفحه و به بهای 12 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات صابرین منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط