یکشنبه ۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۹
«از موج تا اوج» شهید فهمیده‌ دیگری را معرفی می‌کند

کتاب «از موج تا اوج: معبری بر دل دریادلان تخریبچی گردان یاسین» با خاطرات علیرضا دلبریان که به اهتمام سیدمحمد هاشمی تدوین شده، توسط نشر دیانت منتشر شد. این اثر خاطره‌‌ای از شهید بابک طاهری را که در دفاع مقدس همانند شهید حسین فهمیده رفتار کرد در بر دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ کتاب «از موج تا اوج: معبری بر دل دریادلان تخریبچی گردان یاسین» به روایت خاطرات علیرضا دلبریان از رزمندگان لشکر 21 امام رضا (ع) و گردان غواصی یاسین اختصاص دارد.
 
سیدمحمد هاشمی، تدوین کننده اثر در پیشگفتار کتاب نوشته است که در خاطرات فرماندهان شهید و شهید جلیل محدثی‌فر که گردان غواصی یاسین را به نام او می‌شناسند معرفی شده‌اند. 

دلبریان در این کتاب خاطراتی از 78 شهید مانند محمدرضا نظافت، محمد‌علی نیکنامی،‌ محمدرضا مهدی‌زاده طوسی،‌ قاسم موحدی، علی عاصمی، ‌محمد ایزدی، ولی‌الله چراغچی،‌ محمدرضا پروانه و علی‌اصغر سبزیکار بیان کرده و برای آشنایی بهتر مخاطب با این شهیدان، در کنار خاطرات، تصویر شهیدان و نشانی مزارشان آورده شده است.

در صفحه 56 کتاب و در معرفی شهید بابک طاهری با عنوان «فهمیده‌ای دیگر» آمده است: «تانک‌های زرهی دشمن لحظه به لحظه نزدیک‌تر می‌شدند. از پشت خاکریز صدای زنجیر چرخ‌های آن‌ها شنیده می‌شد. ناگهان نوجوانی بسیجی از پشت خاکریز به طرف تانک‌ها بیرون دوید. چشم‌های حیرت‌زده، گام‌های شتابان او را دنبال می‌کرد. به یاد اولین روزی افتادم که او را در پادگان آموزشی تربت جام در سال 1364  ملاقات کردم. پس از صحبت‌هایی که با هم داشتیم، عاشق گروه تخریب شد. آن چنان که به محض رسیدن به جبهه مشتاقانه و با اصرار در عملیات کربلای دو در منطقه‌ی مهران شرکت کرد. 

همای شهادت به سرعت بر شانه‌ این نوجوان دلاور نشست. بابک در حرکتی وصف ناپذیر در حالی که دست در دست نارنجک داشت به سوی تانک‌های دشمن هجوم برد و یکی از ‌آن‌ها را به آتش کشید و خود نیز با گلوله دشمن بعثی به سوی معبود ازلی پر گشود.»

کتاب «از موج تا اوج» در قطع رقعی و 93 صفحه با شمارگان هزار نسخه و بهای 40 هزار ریال از سوی نشر دیانت منتشر شد.

محمدحسین فهمیده (1346 ـ 1359) در نخستین روزهای دفاع مقدس و در خرمشهر، در حالي‌ كه تعدادي نارنجك به كمر بسته بود، به طرف تانك‌های ارتش صدام در جبهه‌های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران حركت ‌كرد و موفق ‌شد تانك پيش رويش را با استفاده از نارنجك‌ها متوقف كند اما خود نيز به شهادت رسيد. نيروهاي دشمن تصور ‌كردند حمله‌اي صورت گرفته و در نتيجه حلقه محاصره رزمندگان شكسته ‌شد. هشتم آبان، روز شهادت محمدحسين فهميده، روز بسيج دانش‌آموزي نام‌گذاري شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها