چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۶
عارف: مجوز چاپ برای حوزه تاریخ نیازمند شورایی علمی و تخصصی است

محمد عارف، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ عامه گفت: فرهنگ همیشه بر دیگر حوزه‌ها مانند سینما و گردشگری تاثیر می‌گذارد و این تاثیر در کتاب‌های هر حوزه مشهود خواهد بود، بنابراین شورایی علمی و تخصصی از پژوهشگران و تاریخ‌نگاران برجسته نیاز است تا کتاب‌های حوزه‌های باستانشناسی و تاریخی را بررسی و سپس مجوز چاپ بدهند.-

محمد عارف درباره انتشار کتاب‌های تاریخی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتاب‌های تاریخی باید براساس مستندترین منابع و اسناد نوشته شوند. متاسفانه کتاب‌های حوزه تاریخ دایم تحریف می‌شوند و خوانندگان کتاب‌های باستانی و تاریخی دچار دوگانگی و در نتیجه بی‌انگیزگی نسبت به مطالعه در این حوزه خواهند شد.

پژوهشگر برتر هنر و معماری در سراسر دانشگاه‌های ایران با ارایه پیشنهادی به رییس جمهوری منتخب مردم درباره حوزه فرهنگ گفت: شورایی علمی و تخصصی از دانشمندان، پژوهشگران و تاریخ‌نگاران برجسته نیاز است تا کتاب‌های حوزه‌های مختلف به‌ویژه باستانشناسی و تاریخی را بررسی و سپس مجوز چاپ بدهند. این افراد علاوه‌بر مقبولیت میان استادان آن حوزه، باید در دنیا شناخته شده باشند. از سوی دیگر می‌توان از استادان خارجی نیز برای تایید اسناد و منابع نیز استفاده کرد.

پژوهشگر فرهنگ عامه بیان کرد: «هرودوت»، «گزنفون»، «پلوتارک» و «مری بویس» از افرادی به‌شمار می‌روند که تاریخ ایران را نوشته‌اند. بیشترین نویسندگان تاریخ ایران به‌ویژه حوزه ایران باستان را یونانیان و روس‌ها تشکیل می‌دهند اما پس از آن‌ها هزاران کتاب از سوی ایرانیان نوشته شده که معمولا تکرار همان مطالب یا خیال‌پردازانه‌ است. پژوهشگران اندکی بر پایه چارچوب آکادمیک، تاریخ‌نگاری کردند که متاسفانه در فضای مبهم تاریخ در ایران گم شده‌ است.

عارف افزود: در حوزه فرهنگ نباید عجولانه تصمیم گرفت و اکنون که ایران این انتخابات را پشت سر گذاشته نیاز است تا به مطالعه بازگردیم و تجربه‌های گذشته را مطالعه و با برگزیدگان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف تعامل داشته باشیم تا بتوانیم از گنجینه علم و تجربه آن‌ها در زمینه‌های مختلف استفاده کنیم. از رییس‌جمهوری می‌خواهیم تا با پژوهشگران و دانشمندان تاریخ و فرهنگ ایران دیدار کند و با مشورت راهکار مناسبی برای حل مسایل و مشکلات این حوزه‌ها پیدا شود.

این نویسنده با بیان این‌که نباید سلیقه‌ای عمل کنیم، گفت: تحریف در حوزه تاریخ و فرهنگ بسیار زیاد است، بنابراین نباید سلیقه‌ای عمل کرد، چه در حوزه مدیریت و انتخاب آن، چه در حوزه نشر و ممیزی کتاب‌ها همیشه باید با استفاده از خرد و منطق راهکارهای مناسبی پیدا کرد.

نویسنده کتاب «کمیجان» با اشاره به مسایل اقتصادی نویسندگان و پژوهشگران گفت: از دیگر مسایلی که امیدوارم در دولت جدید به آن توجه شود، وضعیت اقتصادی و معیشتی اهل قلم است. معیارهای اشتباه در جامعه باعث شده تا مثلا یک فوتبالیست در طول یک‌سال حقوقی معادل حقوق تمام عمر یک نویسنده داشته باشد.

عارف ضمن بیان تاثیر کتاب بر حوزه سینما، بیان کرد: کتاب در تمامی حوزه‌ها تاثیرگذار است، پژوهشگران و مدیران حوزه فرهنگ و به‌ویژه تاریخ این مساله را به‌خوبی می‌دانند. اگر به فرهنگ درست توجه شود، فیلم‌هایی مانند «300» و فیلم‌های توهین‌آمیز به پیامبر اکرم(ص) و مسلمانان ساخته نخواهد شد و مردم دنیا ما را با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خواهند شناخت. فرهنگ همیشه خودش را به دنیا نشان می‌دهد و نیاز به دستور نیست.

وی درباره سیاست‌های فرهنگی دولت جدید اظهار امیدواری کرد و گفت: دولت جدید باید متوجه غنای تاریخی، فرهنگ و تمدن ایران در جهان باشد، خوشبختانه در صحبت‌های کاندیداها امید به آینده و ارزش‌های ایرانیان با هر دین و مذهب بازآفرینی شده است. رییس جمهوری منتخب مردم ایران در سخنانش به تخصصی کردن مدیریت کشور تاکید داشت و در واقع تنها راه نجات کشور از بن‌بست تکراری، شعارهای خسته‌کننده و ناکارآمد، عملگرایی اندیشمندانه در تمام زمینه‌ها به‌ویژه تاریخ و میراث باستانی و در نهایت تمدن ایران از باستان تا امروز است.

این پژوهشگر انسان‌شناس به بحث گردشگری و جهانگردی نیز اشاره کرد و توضیح داد: تخصص‌گرایی و بازسازی روابط بین‌الملل باعث بهبود وضعیت ایرانگردی و جهانگردی خواهد شد. نیاز به مبادله، مراوده و آمدوشد با جهان علمی و فرهنگی، منزلت و شایستگی مردم ایران را افزایش می‌دهد. بهبود وضعیت در هر عرصه‌ای بر کتاب‌های آن حوزه تاثیر بسیاری می‌گذارد.

محمد عارف، پژوهشگر و نویسنده دارای دکترای تخصصی انسان‌شناسی هنر است، «کمیجان»، «باران و بوران»، «شب واقعه»، «پشت درهای خاکی»، «شور شیرین» برخی  کتاب‌های وی به‌شمار می‌رود. وی در سال‌های 1389 و 1390 موفق به دریافت تندیس بلورین پژوهشگر برتر رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد اسلامی شده است. عارف همچنین سال 1391 به عنوان پژوهشگر برتر هنر و معماری در سراسر دانشگاه‌های ایران شناخته شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها