سه‌شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
زودبین: لطفا اغراق نکنید!

نویسنده کتاب «فرقه‌های نوظهور» با بیان این‌که ما نباید درباره دامنه گسترش و میزان نفوذ فرقه‌های نوظهور در کشورمان اغراق و بزرگنمایی کنیم، افزود: این فرقه‌ها در کشور ما نوپاتر از اروپا و غرب، و دامن‌گیری و عمق آن نیز کمتر از آن‌جاست و با در نظر گرفتن بافت دینی و مذهبی که در جامعه اسلامی ما حاکم است، نوعی خودکنترلی در بسیاری از موارد وجود دارد.-

حسین زودبین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نقد و بررسی فرقه شیطان‌پرستی در ایران و جهان را محور اصلی مباحث کتابش ذکر کرد و گفت: کتاب فرقه‌های نوظهور در هفت فصل تاریخچه، وضعیت موجود، معرفی وضعیت شیطان‌پرستی در قدیم و جدید، معرفی عرفان‌های نوظهور، شیطان‌پرستی در ایران و تاریخچه آن را بررسی و در پایان با جمع‌بندی مباحث، راهکارهایی را برای پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مخاطب ارایه کرده است.

وی علت پرداختن به این موضوع را ناآگاهی قشر جوان درباره این فرقه‌ها و اهدافشان دانست و افزود: تعداد زیادی از کسانی که به این فرقه‌ها گرایش پیدا می‌کنند، از روی ناآگاهی و کمبود شناخت است. سردمداران این عرفان‌ها و فرقه‌ها از راه‌های گوناگون و فریبنده‌ با ایجاد جذابیت در زمینه‌های مختلف نسبت به جذب جوانان تلاش می‌کنند که ایجاد انحراف از راه روابط نامشروع جنسی، مواد مخدر و فیلم‌های مستهجن، برخی از کارهای این گروه‌هاست.

سرپرست معاونت فرهنگی و مطبوعاتی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ادامه داد: جوانان با گرایش به این فرقه‌ها و گرفتار شدن در دام‌های فریبنده آن‌ها دچار معظلات بسیاری می‌شوند که به‌ویژه در جامعه ما که یک جامعه مذهبی، ارزشی و اعنقادی است، این مشکلات نمود بیشتری دارد.

زودبین با کاربردی دانستن این کتاب در جهت آگاهی‌بخشی عنوان کرد: این اثر می‌تواند برای کسانی که در حوزه فرهنگ و مذهب دغدغه دارند و همچنین عالمان و استادان مفید و کاربردی باشد. مباحث مطرح شده در محتوای این کتاب همچنین می‌تواند برای مبلغان، سخنرانان و قشر دانشجو بسیار کاربرد داشته باشد و معرفت و شناخت درستی از این فرقه‌ها به‌ آن‌ها بدهد و پشت پرده این فرقه‌های نوظهور و به‌ویژه شیطان‌پرستی را که استکبار جهانی و صهیونیسم است، هویدا کند.

این مسوول فرهنگی یادآور شد: به نظر من، بهترین و مناسب‌ترین راه در مواجهه با این فرقه‌ها و مشکلات و عواقب ناشی از نفوذ آن‌ها در جامعه پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی است که صاحب‌نظران و پژوهشگران باید این آگاهی را به جامعه منتقل کنند.

نویسنده کتاب فرقه‌های نوظهور با بیان این‌که «واقعیت این است که ما اطلاعات چندانی درباره این فرقه‌ها به جامعه جوان خود نداده‌ایم» اظهار کرد: جوانان ما دچار نوعی بحران هویتی شده‌اند و از سمت دیگر، دشمن بیکار ننشسته است و با پهن کردن دام‌های رنگین و پر زرق و برق از راه‌های مختلف سعی در جذب سرمایه‌های ارزشمند ما دارد.

وی افزود: دستگاه‌های ذیربط مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و حتی پلیس می‌توانند با تدارک برنامه‌ها و راهکارهایی برای اعتماد و جذب بیشتر جوانان به فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی و با به کارگیری روش‌های کارآمد پیشگیرانه از گرفتار شدن جوانان در  دام‌های این فرقه‌ها جلوگیری کنند.

زودبین با بیان این‌که نگاه ما به این مساله نباید تک بعدی باشد، گفت: این مشکل تنها یک مشکل فرهنگی نیست، بلکه مجموعه‌ای از مشکلات اجتماعی هم در ارتباط با آن وجود دارد. بیکاری، مشکلات ازدواج، به‌کار نگرفتن افراد در زمینه‌های تخصصی و مرتبط با رشته تحصیلی، از جمله معضلات و مشکلات اجتماعی‌اند که می‌توانند زمینه‌ساز گرایش جوانان به سمت این فرقه‌ها شوند.

سرپرست معاونت فرهنگی و مطبوعاتی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در پایان درباره مشکلات موجود برسر راه پژوهش در این حوزه یادآور شد: با توجه به نوظهور بودن و محدودیت منابع، سعی شده است که پژوهش کامل و جامعی انجام شود و نتیجه خوبی به مخاطب ارایه شود. حمایت نهادها و ارگان‌ها هم برای انجام پژوهش در این زمینه لازم و ضروری است ولی متاسفانه حمایت چندانی صورت نمی‌گیرد. حتی شهرداری‌ها هم در کنار دیگر ارگان‌ها می‌توانند در این زمینه با حمایت خود تاثیرگذار باشند.

زودبین پیش از این به‌عنوان مدیر و مشاور فرهنگی در شهرداری، مدیر فرهنگی بسیج حوزه هشت کربلا، مدیر انجمن هنرهای نمایشی استان البرز، مشاور مدیر‌کل و کارشناس مسوول نمایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس اداره هنری، مشاورهنری مدیرکل، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج و مسوول بازرسی، ارزیابی و پاسخگویی به شکایات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز مشغول فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر بوده است.

چاپ نخست کتاب فرقه‌های نوظهور هم با شمارگان یک‌هزار نسخه، در 180 صفحه و به بهای 80 هزار ریال از سوی انتشارات مهدی‌یار جوان چاپ و روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط