به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معتقدی گفت: در پی تحولاتی که در عرصه سیاست رخ داده، همه دستاندرکاران عرصه فرهنگ و هنر و عرصه هایی دیگر، خواستها و مطالبات خودشان را اعلام خواهند کرد. درخواست اهل فرهنگ هم تعدیل کردن ممیزی است.
این شاعر گفت: در همه جای دنیا این گونه است که بعد از چاپ کتاب دولت میتواند در صورت به خطر افتادن اخلاق جامعه، ناشر و نویسنده را مورد پرسش خود قرار دهد.
وی توضیح داد: ضابطه ممیزی برای اهل قلم چندان روشن نیست و عواقبش انسداد فرهنگی است. بسیاری از کتابهایی که در سالهای گذشته از زیر تیغ ممیزی نگذشتند در محاق ممیزی قرار گرفتند. واضح است که سیاستهای اجرایی ناکارآمد سبب میشود که به پدید آورنده آسیب برسد.
معتقدی ادامه داد: اعمال سلیقه ممیزی همواره موجب جوانمرگی آثار و نویسندگان و در هر عرصهای سبب به دشواری افتادن ناشر و نویسنده میشود. مدیران جدید فرهنگی باید به این مقوله توجه بیشتری داشته باشند.
شاعر «به رویای ما شلیک می شود» گفت: جامعه باید خودش کار ممیزی را انجام دهد. اینکه دیگران قبل از چاپ، متن های ادبی را به بهانه اینکه که به دیدگاه اخلاقی و آیینی جامعه آسیب می رساند، به صورت سلیقهای ممیزی کنیم، ناقض آزادی بیان است و با قوانین جهانی مغایرت دارد.
شاعر مجموعه «عشق همچنان میتازد» در پایان گفت: به گمانم یکی از دغدغه های گردانندگان فرهنگی این است که توجه بیشتری به ادبیات شود و جامعه به نشاط و امیدواری و سرزندگی برسد.
سهشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
نظر شما