دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵
رونمایی از 28 عنوان کتاب در آیین‌های افتتاح مجموعه شهدای انقلاب

مراسم افتتاحیه مجموعه فرهنگی یادمان شهدای انقلاب اسلامی و شهدای هفت تیر از 29 خرداد تا 7 تیر ماه 92 برگزار خواهد شد. بخشی از برنامه این افتتاحیه به تجلیل از آیت‌ الله امامی کاشانی و همایش افکار شهید آیت‌الله بهشتی اختصاص دارد. در این مراسم‌ها از کتاب‌های «خط امان»، «آه‌ها و ناله‌ها» و «الفبای بهشتی شدن» و 25 عنوان کتاب دیگر رونمایی خواهد شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری افتتاح مجموعه فرهنگی یادمان شهدای انقلاب اسلامی، امروز یکشنبه 27 خرداد ماه با حضور حسین زمانی، معاون فرهنگی یادمان شهدای انقلاب اسلامی در این نهاد فرهنگی برگزار شد.

حسین زمانی در آغاز، افتتاح این مجموعه فرهنگی را ویژه شهدای هفت تیر و مصادف با سالروز شهادت شهید آیت‌الله بهشتی و هدف این مجموعه را اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت، انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی به نسل جدید و ترسیم ددمنشی گروهک منافقین و همچنین باز شناسی سیر اخلاقی شهدای انقلاب با محوریت شهید بهشتی عنوان کرد.

وی افزود: جوانان در این مجموعه فرهنگی با سیره شهدا آشنا می‌شوند. این مجموعه 14 هزار متری در سه‌طبقه پیرامون یک حیاط مرکزی ساخته شده است و در حیاط چهارصد متری آن یادمانی از محل شهادت شهیدان هفتم تیر 1360 بر مبانی معماری ایرانی اسلامی طراحی شده است. این مجموعه از سال 1387 در حال آماده سازی بود و سال گذشته به دستور مقام معظم رهبری اداره آن به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شد.

زمانی درباره برنامه‌های افتتاح این مجموعه فرهنگی گفت: برنامه افتتاحیه در طول هشت روز از 29 تا 7 تیرماه 92 انجام می‌گیرد و نخستین برنامه با عنوان «جشن بچه‌های آفتاب» ویژه ولادت حضرت علی اکبر (ع) برای نوجوانان است. از دیگر برنامه‌های مجموعه در این ایام برگزاری آیین سالیانه نکوداشت مجاهدان عرصه تبلیغ دین است و به همین مناسبت در یکم تیرماه آیین نکوداشت و تجلیل آیت‌الله امامی کاشانی برگزار و از کتاب «خط امان» ایشان رونمایی می‌شود.

وی در ادامه به همایش افکار شهید بهشتی در ششم تیر ماه اشاره کرد و گفت: از سال گذشته فراخوانی برای این همایش صادر شد و بر اساس آن نزدیک به 400 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و پس از بررسی‌ها 150 مقاله منتخب شناخته شد. بخشی از این مقالات ششم تیرماه در همایش شهید بهشتی خوانده و از کتاب‌های «آه‌ها و ناله‌ها» نوشته شهید ترور، مهدی نصیری لاری و کتاب «الفبای بهشتی شدن» رونمایی می‌شود.

زمانی در ادامه به برنامه‌های سازمان تبلیغات اسلامی در روز‌های پنجم، ششم و هفتم تیر ماه اشاره کرد و افزود:‌ کتابی برای نگارش به سعید یوسفی سفارش داده شد. در این اثر سیره شهدای هفت تیر 1360 به صورت دایره‌المعارفی جامع در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت. یکی دیگر از اقدامات مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی حمایت از تولید و انتشار کتاب است. 25 عنوان اثر را با عنوان انقلاب اسلامی برای جوانان تدوین کرده‌ایم که به احتمال زیاد در ایام افتتاح این مجموعه رونمایی خواهد شد و حمایت از تالیف کتاب با موضوع انقلاب اسلامی ایران ادامه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: در مجموعه شهدای هفت تیر به دنبال طراحی محیط این مجموعه هستیم که مخاطب در بازدیدی 30 دقیقه‌ای با فضای انقلاب اسلامی ایران از سال 1342 تا انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر 1360 آشنا شود.

هفتم تير، سالگرد شهادت آيت‌الله دکتر سید محمد حسيني بهشتي در حادثه انفجار بمب در دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي در سال 1360 و به دست منافقين است.

محمد حسيني بهشتي دوم آبان 1307 در شهر اصفهان متولد شد و تنها فرزند پسر خانواده روحاني حسيني بهشتي بود.

وي تحصيلات خود را در مكتب‌خانه و در سن چهار سالگي آغاز كرد و خيلي زود خواندن و نوشتن و خواندن قرآن را ياد گرفت.

سیدمحمد حسيني بهشتي از سال 1321 تا 1325 در اصفهان تحصيلات ادبيات عرب، منطق، كلام و سطوح فقه و اصول را با سرعت فرا گرفت.

وی در كنار تحصيل، تدريس نيز مي‌كرد و خرج زندگي خود را از اين راه به دست مي‌آورد. ياد گرفتن زبان انگليسي هم از جمله فعالیت‌های او بعد از این دوره بود.

سیدمحمد حسيني بهشتي سپس به مطالعه فلسفه پرداخت و در سال 1330 وارد آموزش و پرورش آن زمان شد. از ثمرات اين دوره برقراري ارتباط موثر با فرهنگيان و دانش‌آموزان بود.

وي با  همراهي دوستانش، مدرسه‌اي به نام «دين و دانش» در قم تاسيس كرد كه در آن زمان نخستين تجربه آموزش و پرورش در يك محيط مذهبي بود.
 
سال 1333 شهيد بهشتي و جمعي از دوستانش كلاس‌هاي زبان و علوم جديد را براي طلاب قم داير كردند. در همان زمان جلسات مشتركي بين برخي از طلاب و جوانان دانشگاهي برقرار شد.

شهيد بهشتي  همراه گروهي از دانشجويان و طلاب، پژوهش‌هاي دنباله‌داري را درباره حكومت اسلامي شروع كردند. سال 1342 به دليل فعاليت‌هايي كه در جريان 15 خرداد و بعد از آن انجام داده بود و احتمال دستگيري او توسط ساواك وجود داشت، بنا بر صلاح ديد مراجع قم، شهيد بهشتي برای اداره مركز اسلامي هامبورگ به آلمان اعزام شد.

ارسال و تنظيم گزارش‌هايي از مركز اسلامي هامبورگ براي مبارزان داخلي، تهيه و تنظيم كتاب «صداي اسلام در اروپا» به پنج زبان دنيا و تهيه و تنظيم مقاله‌هاي «كدام مسلك» و «نقش ايمان در زندگي اسلام» از فعالیت‌های وی در این سفر است.

سفر به عراق و ديدار و گفت‌وگو با امام خميني(ره)، سفر به كشورهاي سوريه و لبنان و تركيه و بازديد از فعاليت‌هاي اسلامي و دیدار با امام موسي صدر در سال‌های 1348 و 1349 صورت گرفت.

آيت الله سید محمد حسيني بهشتي سال 1349 به ايران بازگشت و به دستور ساواك پرونده سازي برای او آغاز شد.

اشتغال مجدد در آموزش و پرورش و كسب عنوان كارشناس ارشد كتاب‌هاي علوم ديني در سازمان كتاب‌هاي درسي ايران، تاسيس مركز تحقيقات اسلامي، آغاز جلسات تفسير قرآن و تحليل مسایل سياسي تحت پوشش هيات «مكتب قرآن»، تنظيم طرح ناتمام «ايدئولوژي اسلامي براي نسل جوان»، تهيه و ارسال مقاله «حكم الاجهاض و التعقيم في الشريعة الاسلامية» برای كنفرانس سازمان بهداشت جهاني در شهر رباط (پایتخت كشور مراكش) در زمينه تنظيم خانواده از ديدگاه اسلام، دفاع از پايان نامه دكتري تحت عنوان «مسایل مابعدالطبيعه در قرآن »، تنظيم و انتشار كتاب «خدا از ديدگاه قرآن» و ‌سخنراني‌هاي متعدد درباره مرجعيت، رهبري ، امامت و امت از فعالیت‌های وی تا سال 1354 است.

دستگيري و بازداشت او بر اساس گزارش‌هاي ساواك از سخنراني‌ها در همین سال پیش آمد، اما جلسات «مكتب قرآن»، فعاليت‌هاي روشنگرانه عليه رژيم و جلسات بحث درباره «شناخت از ديدگاه قرآن» ادامه یافت.

سفر به اروپا و امريكا برای هماهنگي بين حركت‌هاي سياسي معتقد به رهبري امام خميني(ره)، پي‌ريزي جامعه روحانيت مبارز، صدور اعلاميه در اعتراض به محاصره منزل امام(ره) در عراق، ارسال نامه به ریيس جمهور فرانسه براي حفظ حرمت امام(ره) در مدت اقامت ايشان در آن كشور، سفر به پاريس برای مذاكره و هماهنگي با امام(ره)، حضور و سخنراني در راهپيمايي عظيم عاشورا در سال 1357 همزمان با اوج مبارزات مردم عليه رژيم شاه و تحصن همراه ديگر روحانيون در دانشگاه تهران به علت ممانعت از ورود امام(ره) به كشور، مهم ترین فعالیت‌های آيت الله سید محمد حسيني بهشتي تا پیروزی انقلاب است.

 از زماني كه امام خميني(ره) موضوع حكومت اسلامي را مطرح كرده بودند، شهيد بهشتي پژوهش‌هاي گسترده و دنباله‌داري را در ابعاد مختلف حكومت اسلامي انجام داد. بعد از پيروزي انقلاب، وی بر پايه همين پژوهش‌ها به تدوين قانون اساسي پرداخت و از دیدگاه‌های شهید بهشتی در تثبیت بسیاری از شرایط لازم پس از پیروزی انقلاب استفاده شد.  
 
رياست ديوان عالي كشور آخرین سمت آيت الله سید محمد حسيني بهشتي قبل از حادثه انفجار بمب در دفتر مركزي حزب جمهوري اسلامي و شهادت وي و 72 تن از مسوولان و دست‌اندرکاران نظام جمهوری اسلامی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها