به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بهنقل از روابط عمومی پژوهشکده تاریخ اسلام، «دانشنامه جغرافیای تاریخی جهان اسلام» این پژوهشکده، پنجشنبه (30 خردادماه) کارگاهی آموزشی را با حضور منصور داداشنژاد، مدیر گروه تاریخ و جغرافیای معاونت پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری نور و سیداحمد الحسینی، پژوهشگر گروه تاريخ مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی قم با عنوان «کاربرد نرمافزار در مطالعات تاریخی» برگزار میکند.
با این که کتاب و کتابخانه، محیط کار اصلی یک تاریخنگار بهشمار میرود اما با پیشرفت تکنولوژی، ارتباطات و استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری نقش مهمی در شیوههای جدید تحقیق در پژوهشهای تاریخی ایفا میکند. ایجاد بانکهای اطلاعاتی، کتابخانههای دیجیتالی، تصویربرداری از نسخههای منحصر بهفرد خطی، تولید نرمافزارهای آموزشی تاریخی و نرمافزارهای ویژه فیشبرداری برخی از این شیوههاست.
امروزه بدون استفاده از بانکهای اطلاعاتی و نرمافزارهای کامپیوتری هر پژوهشی ناقص خواهد بود. اگر روزی یک مورخ میتوانست با در اختیار داشتن کتابخانهای غنی به پژوهش بپردازد، امروزه ناچار است در تحقیقات خود از اینترنت و نرمافزارهای اطلاعاتی استفاده کند و بدون کمک گرفتن از این روشها، شکاف میان تاریخنگار با دنیای اطلاعات روزبهروز بیشتر خواهد شد.
دانشنامه جغرافیای تاریخی جهان اسلام با هدف فراهم آوردن دانشنامهای جامع تحت وب به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسه فعالیت میکند و تمامی کتابهای مناطق جغرافیایی جهان اسلام از ابتدا تاکنون را گردآوری کرده است.
کارگاه آموزشی «کاربرد نرمافزار در مطالعات تاریخی» بهمنظور آشنایی دانشجویان و علاقهمندان پنجشنبه (30 خردادماه) از ساعت 9 صبح تا 13 در محل پژوهشکده تاریخ اسلام به نشانی خیابان توانیر، خیابان برادران، کوچه شهروز، شماره 9 برگزار میشود.
چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۷
نظر شما