کتاب «مهارت تغییر رفتار دیگران در آموزههای دینی» تالیف سیدجعفر علوی، 16 روش تغییر رفتار دیگران و بررسی برخی موانع تغییر را همراه با مثالهای کاربردی حوزه دین بیان میکند.-
در گفتار دوم، شرایط و زمینههای تغییر رفتار مانند انگیزه، آشنایی با ارزشها و ضدارزشها، درک شرایط، اعتمادسازی، توجه به تفاوتهای فردی و آسانسازی رفتار مطلوب مشخص شده است.
گفتار سوم هم به مراحل و شیوههای تغییر رفتار دیگران میپردازد. در این بخش از کتاب تعیین رفتار نامطلوب، اطمینان از نامطلوب بودن رفتار، تعیین رفتار مطلوب و انتخاب روش تغییر رفتار بهعنوان مراحل و شیوههای تغییر رفتار معرفی و تشریح شدهاند.
در گفتار چهارم، روشهای تغییر رفتار دیگران معرفی و بررسی شدهاند. روشهای تشویقی، تنبیهی و یکسویه از جمله این روشهایند. از روشهای تشویقی میتوان به ایجاد انگیزه، تشویق، خوشخلقی و احسان و مشارکت دادن دیگران اشاره کرد و همچنین بیتوجهی، الزام به اجبار، جریمه کردن و تنبیه از روشهای تنبیهی و بسترسازی و تغییر محیط اجتماعی، دعا و توسل و تغافل از روشهای یکسویه برشمره شدهاند. درباره سایر روشها هم میتوان از استفاده از الگو، مصاحبت و همنشینی و گفتوگو نام برد.
گفتار پنجم کتاب «مهارت تغییر رفتار دیگران در آموزههای دینی» موانع تغییر را برشمرده است که از آن جمله میتوان به امروز و فردا کردن، ضعف اراده، ترس و جدل اشاره کرد. در گفتار پایانی کتاب نکتههایی درباره تغییر رفتار در دیگران از جمله رعایت اصل گام به گام، هماهنگی برنامه تغییر با افراد مرتبط و رعایت اصل احترام مطرح شده است.
چاپ دوم «مهارت تغییر رفتار دیگران در آموزههای دینی» با شمارگان یکهزار نسخه، در 96 صفحه و به بهای 20 هزار ریال از سوی انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شده است.
نظر شما